Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyával
Gyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon.
Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
A zöldségek előkészítésével kezdjük ételünket. Amíg a grillsütő, felmelegszik 180°C-ra, vágjuk ketté a retket, és sóval, borssal ízesítsük. Az édesburgonyát is felszeleteljük, majd mindkettőt helyezzük a grillező lapra, hogy megsüljenek.
Az egyik narancsot kifélézzük a bemutatott technikával, míg a másik narancs levét kifacsarjuk, majd egy gerezd fokhagymát apróra vágva hozzáadunk.
Egy serpenyőt (fedővel) helyezzünk a grillsütőre, dobjunk bele egy kis vajat, majd amíg felforrósodik, készítsük elő és fűszerezzük a csirkemellet.
A csirkemell grillezése könnyű, de fontos, hogy ne száradjon ki. Mindkét oldalát pirítsuk le, majd fedő alatt süssük 15 percig, hozzáadva egy kis rozmaringot. Végül vajjal locsoljuk át.
Amíg a csirkemell sül, az időközben megpuhult édesburgonyát felvágjuk, majd egy kanállal "elkeverjük" a közepét. Ízesítjük, megszórjuk sajttal és újhagymával, majd néhány percig visszahelyezzük a grillezőre.
Tálaláshoz szeleteljük fel a csirkemellet, mellé helyezzük a sült retket és a narancsszeleteket. Öntsünk rájuk egy kis öntetet, majd érkezzen a fűszeres édesburgonya is mellé.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A zöldségek előkészítésével kezdjük ételünket. Amíg a grillsütő, felmelegszik 180°C-ra, vágjuk ketté a retket, és sóval, borssal ízesítsük. Az édesburgonyát is felszeleteljük, majd mindkettőt helyezzük a grillező lapra, hogy megsüljenek.
Az egyik narancsot kifélézzük a bemutatott technikával, míg a másik narancs levét kifacsarjuk, majd egy gerezd fokhagymát apróra vágva hozzáadunk.
Egy serpenyőt (fedővel) helyezzünk a grillsütőre, dobjunk bele egy kis vajat, majd amíg felforrósodik, készítsük elő és fűszerezzük a csirkemellet.
A csirkemell grillezése könnyű, de fontos, hogy ne száradjon ki. Mindkét oldalát pirítsuk le, majd fedő alatt süssük 15 percig, hozzáadva egy kis rozmaringot. Végül vajjal locsoljuk át.
Amíg a csirkemell sül, az időközben megpuhult édesburgonyát felvágjuk, majd egy kanállal "elkeverjük" a közepét. Ízesítjük, megszórjuk sajttal és újhagymával, majd néhány percig visszahelyezzük a grillezőre.
Tálaláshoz szeleteljük fel a csirkemellet, mellé helyezzük a sült retket és a narancsszeleteket. Öntsünk rájuk egy kis öntetet, majd érkezzen a fűszeres édesburgonya is mellé.