Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

A tökéletes Cézár saláta

A tökéletes Cézár saláta


tökéletes cézár saláta grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készítsük el a nyár egyik sláger salátáját, a Cézár salátát. A legtöbb helyen (sajnos) valamilyen egyszerű instant öntettel készül, de ebben a videóban az eredeti recept szerint készítjük el az öntetet, amibe még szardella is kerül! A crouton és a csirkemell természetesen pellet grillen készül.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra
Dresszing
 6 gerezd fokhagyma
 3 darab szardella
 2 darab tojás sárgája
 1 darab citrom leve
 1 evőkanál dijoni mustár
 2 teáskanál
 300 ml olaj
 100 g parmezán
 1 darab cukkini
Crouton:
 1 darab ciabatta
 100 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 2 csipet petrezselyem
Hús
 500 g csirkemell
 2 evőkanál olívaolaj
 grillfűszerkeverék
További hozzávalók:
 1 fej jégsaláta
 50 g parmezán forgács
Elkészítés
1

A Cézár saláta dresszingjével kezdünk. Vágjuk fel apróra a fokhagymát és a szardellát, majd tegyük hozzá a tojás sárgáját, a citrom levét, a dijoni mustárt és a sót, majd alaposan keverjük össze. Folyamatosan, erőteljes kevergetés mellett csepegtetve adjuk hozzá az olajat. Végül a parmezánt is keverjük bele és tegyük a hűtőbe.

2

A crouton elkészítéséhez a vajat keverjük el 1-2 gerezd aprított fokhagymával és petrezselyemmel.
Vágjuk fel a ciabattát csíkokra, kenjük át a fűszeres vajjal és helyezzük a 200°C-ra előmelegített pellet grillsütőbe.
A cél, hogy kívül aranybarna, belül puha pékárut kapjunk.

3

A csirkemellet vágjuk fel szeletekre, fűszerezzük grillfűszerrel és pár perc alatt süssük készre a 180°C-ra "visszahűtött" pellet grillben.

4

Állítsuk össze a Cézár-salátát: a jégsalátát tépjük össze, kerüljön rá a crouton, a dresszing, a hús és a parmezán sajt.
Sokan szeretik a salátát és az öntetet külön összekeverni, majd erre helyezni a kenyérdarabokat és a sült csirkemellet, illetve a sajtot.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A legendás Reuben szendvicsA Reuben szendvics egy észak-amerikai grillezett szendvics, amely sült marhahúsból, svájci sajtból, savanyú káposztából és orosz öntetből áll, rozskenyér szeletek között grillezve. A kóser stílusú csemegeüzletekhez kötődik, de nem kóser, mert húst és sajtot kombinál.
Mézes császáros tésztaA most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.

Hozzávalók

Dresszing
 6 gerezd fokhagyma
 3 darab szardella
 2 darab tojás sárgája
 1 darab citrom leve
 1 evőkanál dijoni mustár
 2 teáskanál
 300 ml olaj
 100 g parmezán
 1 darab cukkini
Crouton:
 1 darab ciabatta
 100 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 2 csipet petrezselyem
Hús
 500 g csirkemell
 2 evőkanál olívaolaj
 grillfűszerkeverék
További hozzávalók:
 1 fej jégsaláta
 50 g parmezán forgács

Elkészítés

Elkészítés
1

A Cézár saláta dresszingjével kezdünk. Vágjuk fel apróra a fokhagymát és a szardellát, majd tegyük hozzá a tojás sárgáját, a citrom levét, a dijoni mustárt és a sót, majd alaposan keverjük össze. Folyamatosan, erőteljes kevergetés mellett csepegtetve adjuk hozzá az olajat. Végül a parmezánt is keverjük bele és tegyük a hűtőbe.

2

A crouton elkészítéséhez a vajat keverjük el 1-2 gerezd aprított fokhagymával és petrezselyemmel.
Vágjuk fel a ciabattát csíkokra, kenjük át a fűszeres vajjal és helyezzük a 200°C-ra előmelegített pellet grillsütőbe.
A cél, hogy kívül aranybarna, belül puha pékárut kapjunk.

3

A csirkemellet vágjuk fel szeletekre, fűszerezzük grillfűszerrel és pár perc alatt süssük készre a 180°C-ra "visszahűtött" pellet grillben.

4

Állítsuk össze a Cézár-salátát: a jégsalátát tépjük össze, kerüljön rá a crouton, a dresszing, a hús és a parmezán sajt.
Sokan szeretik a salátát és az öntetet külön összekeverni, majd erre helyezni a kenyérdarabokat és a sült csirkemellet, illetve a sajtot.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

A tökéletes Cézár saláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66