Amerikai sajtos tészta – mac n cheese
Sokat gondolkodsz rajta, hogy ezen a nyári napon milyen ételt készíts? Mi valami könnyű receptet szerettünk volna, amit nem megterhelő elkészíteni és ezért esett a választásunk a mac n cheese-re, vagyis az amerikai sajtos tésztára.
Első lépésben egy gombnyomással beindítjuk a fa pellet grillsütőt állítsuk be kb. 175℃-ra és egy öntöttvas edényben vizet forralunk a tésztának.
Amíg felforr a víz a grillben, addig előkészítjük a besamelt. A fokhagymát előkészítjük és apróra vágjuk. 150 gramm vajat felolvasztunk és 70 gramm liszttel habzásig keverjük, amikor a vaj felolvadt. Óvatosan felöntjük tejjel, csomómentesre kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Fűszerezésképpen főzzük össze némi Milestone66 SPG+ fűszerrel (só, bors, fokhagyma egy kis citrus ízzel kiegészítve), továbbá mehet bele őrölt szerecsendió és Cayenne-bors, majd két teáskanál mustár.
A mártásba keverjük bele a reszelt sajtot, majd a már készre főtt tésztát is. A maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére és tegyük vissza pár percre a grillsütőbe, amíg ez a réteg ráolvad.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésben egy gombnyomással beindítjuk a fa pellet grillsütőt állítsuk be kb. 175℃-ra és egy öntöttvas edényben vizet forralunk a tésztának.
Amíg felforr a víz a grillben, addig előkészítjük a besamelt. A fokhagymát előkészítjük és apróra vágjuk. 150 gramm vajat felolvasztunk és 70 gramm liszttel habzásig keverjük, amikor a vaj felolvadt. Óvatosan felöntjük tejjel, csomómentesre kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Fűszerezésképpen főzzük össze némi Milestone66 SPG+ fűszerrel (só, bors, fokhagyma egy kis citrus ízzel kiegészítve), továbbá mehet bele őrölt szerecsendió és Cayenne-bors, majd két teáskanál mustár.
A mártásba keverjük bele a reszelt sajtot, majd a már készre főtt tésztát is. A maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére és tegyük vissza pár percre a grillsütőbe, amíg ez a réteg ráolvad.