Flekken tarja batyuban extra finom páccal – Szoky konyhája

Kezdőlap / Flekken tarja batyuban extra finom páccal – Szoky konyhája
Flekken tarja batyuban extra finom páccal – Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky egyik kedvenc alapanyaga a tarja, amibő. csodás ételeket tud varázsolni a grillsütő segítségével. Most hagymás batyu készült a bepácolt tarja szeletekből.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc

Hozzávalók:
 1,80 kg tarjaujjnyi vastagsággal nézve kb. 12-13 szelet
 8 vöröshagymakb. 60 dkg
 9 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál mustár
 3 evőkanál ketchup
 40 ml szója szósz
 40 ml Worcestershire szósz
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál édes nemes fűszerpaprika
 2 teáskanál Cayenne bors-Cayenne paprika
 tört színes borsízlés szerint
 tört koriander magízlés szerint
 100 ml extra szűz olíva olaj
 1 csokor petrezselyem
 3 darab szegfűszeg
 4 darab szegfűbors
 csak a sütés előtt közvetlenül kerül a húsra
 3 evőkanál liba, kacsa vagy sertészsírsütéshez

Elkészítés
1

Szeleteljük fel az 1,6-1,8 kg tarját. Kb. ujjnyi vastagságú szeletekkel 13 darab fog kijönni. Klopfolni nem szükséges.

2

Ezután készítsük el a pácot, amiben a tarjáink majd 2-3 napig pihenni fognak.
Ehhez szükségünk lesz cikkezett hagymára, fokhagymára, ketchupra, mustárra, aprított hagymára, fokhagymára, továbbá korianderre, színes borsra, cayenne-borsra, barnacukorra, olívaolajra, szója és wooster szósra (Worcestershire), piros paprikára és a csokor petrezselyemre. Mozsárba külön törjük össze még a szegfűborsot és a szegfűszeget is.

3

Egy nagyobb tálban keverjük össze a felsorolt fűszereket, szószokat, kezdjük a ketchup-mustár-olaj hármassal, hogy könnyebb legyen.

4

Mártsuk meg a kapott szószban a tarját majd tegyük félre egy tálba vagy akár egyből egy zsírpapírba.

5

Tarja csomagolása: zsírpapírra helyezzük rá a szeletelt, pácolt húsokat egymás mellé, egymásra. A 13 szeletből 2 csomagot készíthetünk. A becsomagolást úgy végezzük, hogy abból nem folyjon ki semmi, illetve érdemes egy plusz tálba berakni és lefedni azt is.
TIPP: érdemes 4-5 fokos hűtőbe rakni pihenni, mert 8 fokosban már máshogy dolgoznak a húsok és esetleg megromolhat.

6

A tálban maradt szószra tegyük be a cikkezett hagymát és keverjük el. Egy külön lezárt tálba szintén mehet a hűtőbe.

7

Amikor eljött az idő és letelt a 2-3 nap, indulhat a grillezés. Indítsuk el a grillsütőnket és egy tepsibe helyezzük bele a zsírt, majd kis olvadás után kenjük ki vele.

8

A grillsütőt kb 180 fokra melegítsük fel és a felforrósodott tepsibe helyezzük bele a tarja szeleteket. Mindkét oldalt kb 3-5 percig süssük, amíg kérek nem kerül rá.

9

A lesütött tarjákat egyesével tegyük alufóliára, sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük rá a tarja szeletet és újra jöhet egy kis sózás-borsozás ízlés szerint.

10

Ezt követően tegyük rá a hagymát és csomagoljuk be. Ehhez a 4 sarkát együtt felhúzva és megtekerve egy batyút kell alkossunk. Ezeket a batyukat a 150 fokos grillsütőre helyezzük 90-120 percig, attól függően milyen vastagra szeleteltük korábban. A tepsi alá érdemes egy kis vizet is önteni.

11

Ha elkészült a batyus tarja, akkor a tepsiből a pecsenyeszaftot gyűjtsük össze és szűrjük le. Helyezzük egy gyorsforralóba, adjunk hozzá egy nagyobb evőkanálnyi paradicsompürét és 5-6cl főzőtejszínt, majd forraljuk fel. Ezzel meglocsolhatjuk a tarját-hagymát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,80 kg tarjaujjnyi vastagsággal nézve kb. 12-13 szelet
 8 vöröshagymakb. 60 dkg
 9 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál mustár
 3 evőkanál ketchup
 40 ml szója szósz
 40 ml Worcestershire szósz
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál édes nemes fűszerpaprika
 2 teáskanál Cayenne bors-Cayenne paprika
 tört színes borsízlés szerint
 tört koriander magízlés szerint
 100 ml extra szűz olíva olaj
 1 csokor petrezselyem
 3 darab szegfűszeg
 4 darab szegfűbors
 csak a sütés előtt közvetlenül kerül a húsra
 3 evőkanál liba, kacsa vagy sertészsírsütéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Szeleteljük fel az 1,6-1,8 kg tarját. Kb. ujjnyi vastagságú szeletekkel 13 darab fog kijönni. Klopfolni nem szükséges.

2

Ezután készítsük el a pácot, amiben a tarjáink majd 2-3 napig pihenni fognak.
Ehhez szükségünk lesz cikkezett hagymára, fokhagymára, ketchupra, mustárra, aprított hagymára, fokhagymára, továbbá korianderre, színes borsra, cayenne-borsra, barnacukorra, olívaolajra, szója és wooster szósra (Worcestershire), piros paprikára és a csokor petrezselyemre. Mozsárba külön törjük össze még a szegfűborsot és a szegfűszeget is.

3

Egy nagyobb tálban keverjük össze a felsorolt fűszereket, szószokat, kezdjük a ketchup-mustár-olaj hármassal, hogy könnyebb legyen.

4

Mártsuk meg a kapott szószban a tarját majd tegyük félre egy tálba vagy akár egyből egy zsírpapírba.

5

Tarja csomagolása: zsírpapírra helyezzük rá a szeletelt, pácolt húsokat egymás mellé, egymásra. A 13 szeletből 2 csomagot készíthetünk. A becsomagolást úgy végezzük, hogy abból nem folyjon ki semmi, illetve érdemes egy plusz tálba berakni és lefedni azt is.
TIPP: érdemes 4-5 fokos hűtőbe rakni pihenni, mert 8 fokosban már máshogy dolgoznak a húsok és esetleg megromolhat.

6

A tálban maradt szószra tegyük be a cikkezett hagymát és keverjük el. Egy külön lezárt tálba szintén mehet a hűtőbe.

7

Amikor eljött az idő és letelt a 2-3 nap, indulhat a grillezés. Indítsuk el a grillsütőnket és egy tepsibe helyezzük bele a zsírt, majd kis olvadás után kenjük ki vele.

8

A grillsütőt kb 180 fokra melegítsük fel és a felforrósodott tepsibe helyezzük bele a tarja szeleteket. Mindkét oldalt kb 3-5 percig süssük, amíg kérek nem kerül rá.

9

A lesütött tarjákat egyesével tegyük alufóliára, sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük rá a tarja szeletet és újra jöhet egy kis sózás-borsozás ízlés szerint.

10

Ezt követően tegyük rá a hagymát és csomagoljuk be. Ehhez a 4 sarkát együtt felhúzva és megtekerve egy batyút kell alkossunk. Ezeket a batyukat a 150 fokos grillsütőre helyezzük 90-120 percig, attól függően milyen vastagra szeleteltük korábban. A tepsi alá érdemes egy kis vizet is önteni.

11

Ha elkészült a batyus tarja, akkor a tepsiből a pecsenyeszaftot gyűjtsük össze és szűrjük le. Helyezzük egy gyorsforralóba, adjunk hozzá egy nagyobb evőkanálnyi paradicsompürét és 5-6cl főzőtejszínt, majd forraljuk fel. Ezzel meglocsolhatjuk a tarját-hagymát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Flekken tarja batyuban extra finom páccal – Szoky konyhája