Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Amerikai sajtos tészta – mac n cheese

Amerikai sajtos tészta – mac n cheese


sajtos tészta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Sokat gondolkodsz rajta, hogy ezen a nyári napon milyen ételt készíts? Mi valami könnyű receptet szerettünk volna, amit nem megterhelő elkészíteni és ezért esett a választásunk a mac n cheese-re, vagyis az amerikai sajtos tésztára.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő25 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 500 g makaróni tészta
 300 g reszelt cheddar sajtösszekeveréshez
 100 g reszelt cheddar sajta kész sajtos tészta tetejére
 150 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 70 g liszt
 500 ml tej
 csipetnyi Cayenne-bors
 csipetnyi szerecsendió
 2 teáskanál mustár
Eszközök
Elkészítés
1

Első lépésben egy gombnyomással beindítjuk a fa pellet grillsütőt állítsuk be kb. 175℃-ra és egy öntöttvas edényben vizet forralunk a tésztának.

2

Amíg felforr a víz a grillben, addig előkészítjük a besamelt. A fokhagymát előkészítjük és apróra vágjuk. 150 gramm vajat felolvasztunk és 70 gramm liszttel habzásig keverjük, amikor a vaj felolvadt. Óvatosan felöntjük tejjel, csomómentesre kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

3

Fűszerezésképpen főzzük össze némi Milestone66 SPG+ fűszerrel (só, bors, fokhagyma egy kis citrus ízzel kiegészítve), továbbá mehet bele őrölt szerecsendió és Cayenne-bors, majd két teáskanál mustár.

4

A mártásba keverjük bele a reszelt sajtot, majd a már készre főtt tésztát is. A maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére és tegyük vissza pár percre a grillsütőbe, amíg ez a réteg ráolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstös Cézár salátaBürgés Tomi az USA-ba emigrált, ám olasz Caesar Cardini fantasztikus receptjét készítette el fa pellet grillsütő segítségével. Cardini az amerikai szesztilalom idején szolgáltat fel ezt a finomságot, ezzel pótolva kiesett jövedelmét.
Pácolt, sült báránycombokNemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.
Grillcsirke otthon, könnyedénAz egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g makaróni tészta
 300 g reszelt cheddar sajtösszekeveréshez
 100 g reszelt cheddar sajta kész sajtos tészta tetejére
 150 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 70 g liszt
 500 ml tej
 csipetnyi Cayenne-bors
 csipetnyi szerecsendió
 2 teáskanál mustár
Eszközök

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben egy gombnyomással beindítjuk a fa pellet grillsütőt állítsuk be kb. 175℃-ra és egy öntöttvas edényben vizet forralunk a tésztának.

2

Amíg felforr a víz a grillben, addig előkészítjük a besamelt. A fokhagymát előkészítjük és apróra vágjuk. 150 gramm vajat felolvasztunk és 70 gramm liszttel habzásig keverjük, amikor a vaj felolvadt. Óvatosan felöntjük tejjel, csomómentesre kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

3

Fűszerezésképpen főzzük össze némi Milestone66 SPG+ fűszerrel (só, bors, fokhagyma egy kis citrus ízzel kiegészítve), továbbá mehet bele őrölt szerecsendió és Cayenne-bors, majd két teáskanál mustár.

4

A mártásba keverjük bele a reszelt sajtot, majd a már készre főtt tésztát is. A maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére és tegyük vissza pár percre a grillsütőbe, amíg ez a réteg ráolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Amerikai sajtos tészta – mac n cheese
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66