Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Amerikai sajtos tészta – mac n cheese

Amerikai sajtos tészta – mac n cheese


sajtos tészta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Sokat gondolkodsz rajta, hogy ezen a nyári napon milyen ételt készíts? Mi valami könnyű receptet szerettünk volna, amit nem megterhelő elkészíteni és ezért esett a választásunk a mac n cheese-re, vagyis az amerikai sajtos tésztára.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő25 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 500 g makaróni tészta
 300 g reszelt cheddar sajtösszekeveréshez
 100 g reszelt cheddar sajta kész sajtos tészta tetejére
 150 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 70 g liszt
 500 ml tej
 csipetnyi Cayenne-bors
 csipetnyi szerecsendió
 2 teáskanál mustár
Eszközök
Elkészítés
1

Első lépésben egy gombnyomással beindítjuk a fa pellet grillsütőt állítsuk be kb. 175℃-ra és egy öntöttvas edényben vizet forralunk a tésztának.

2

Amíg felforr a víz a grillben, addig előkészítjük a besamelt. A fokhagymát előkészítjük és apróra vágjuk. 150 gramm vajat felolvasztunk és 70 gramm liszttel habzásig keverjük, amikor a vaj felolvadt. Óvatosan felöntjük tejjel, csomómentesre kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

3

Fűszerezésképpen főzzük össze némi Milestone66 SPG+ fűszerrel (só, bors, fokhagyma egy kis citrus ízzel kiegészítve), továbbá mehet bele őrölt szerecsendió és Cayenne-bors, majd két teáskanál mustár.

4

A mártásba keverjük bele a reszelt sajtot, majd a már készre főtt tésztát is. A maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére és tegyük vissza pár percre a grillsütőbe, amíg ez a réteg ráolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymávalAdjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.
Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g makaróni tészta
 300 g reszelt cheddar sajtösszekeveréshez
 100 g reszelt cheddar sajta kész sajtos tészta tetejére
 150 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 70 g liszt
 500 ml tej
 csipetnyi Cayenne-bors
 csipetnyi szerecsendió
 2 teáskanál mustár
Eszközök

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben egy gombnyomással beindítjuk a fa pellet grillsütőt állítsuk be kb. 175℃-ra és egy öntöttvas edényben vizet forralunk a tésztának.

2

Amíg felforr a víz a grillben, addig előkészítjük a besamelt. A fokhagymát előkészítjük és apróra vágjuk. 150 gramm vajat felolvasztunk és 70 gramm liszttel habzásig keverjük, amikor a vaj felolvadt. Óvatosan felöntjük tejjel, csomómentesre kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

3

Fűszerezésképpen főzzük össze némi Milestone66 SPG+ fűszerrel (só, bors, fokhagyma egy kis citrus ízzel kiegészítve), továbbá mehet bele őrölt szerecsendió és Cayenne-bors, majd két teáskanál mustár.

4

A mártásba keverjük bele a reszelt sajtot, majd a már készre főtt tésztát is. A maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére és tegyük vissza pár percre a grillsütőbe, amíg ez a réteg ráolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Amerikai sajtos tészta – mac n cheese
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66