Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Ananászos füstölt salsa szósz

Ananászos füstölt salsa szósz


ananászos füstölt salsa szósz recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Füstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő40 percÖsszesen50 perc
Hozzávalók
 1 nagy fej hagyma
 koriander
 1 darab ananász
 1 pikáns grill fűszerkeverék
 1 darab Kaliforniai paprika
 5 darab nagy paradicsom
 1 csomag tortilla chips
Elkészítés
1

Állítsuk a grillsütőt 120°C-ra és 30 percig füstöljük az egész zöldségeket. Érdemesebb erősebb aromájú fa pelletet használni, pl. hickory vagy vadcseresznye fa pelleteket.

2

Amíg a zöldségek sültek a grillen, vágjuk ketté az egész ananászt és az egyik feléből vájjuk ki, hogy egy tál készüljön belőle. A kiszedett ananászt kockázzuk fel és helyezzük egy tálba.

3

Miután a zöldségek elkészültek, távolítsuk el a paradicsom héját. Vágjuk kockára a sült hagymát, pirospaprikát és paradicsomot. Szintén tegyük a tálba.

4

A tál tartalmát keverjük el egy evőkanál fűszerkeverékkel. Ízlés szerint csípős is kerülhet bele, nagyon jól áll a salsa-nak. Botmixer segítségével dolgozzuk össze krémes állagúra.

5

Guacamole-val, sült hagymával és persze egy nagy adag nachossal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Csirkés fehér chiliEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
Karácsonyi mézes egész sonkaKarácsonykor is nyugodtan használhatjuk a grillsütőnket, sőt illik is használni. Az ünnepi asztalra tehetjük például ezt a fantasztikus mézes (málnás) sonkát. A család biztosan oda lesz majd érte.
3-2-1 St. Louis sertésoldalasEz az egyszerű, ráadásul könnyedén megjegyezhető módszer tökéletesen puha és szaftos oldalast eredményez, amelyek azonnal leválnak a csontról.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 nagy fej hagyma
 koriander
 1 darab ananász
 1 pikáns grill fűszerkeverék
 1 darab Kaliforniai paprika
 5 darab nagy paradicsom
 1 csomag tortilla chips

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a grillsütőt 120°C-ra és 30 percig füstöljük az egész zöldségeket. Érdemesebb erősebb aromájú fa pelletet használni, pl. hickory vagy vadcseresznye fa pelleteket.

2

Amíg a zöldségek sültek a grillen, vágjuk ketté az egész ananászt és az egyik feléből vájjuk ki, hogy egy tál készüljön belőle. A kiszedett ananászt kockázzuk fel és helyezzük egy tálba.

3

Miután a zöldségek elkészültek, távolítsuk el a paradicsom héját. Vágjuk kockára a sült hagymát, pirospaprikát és paradicsomot. Szintén tegyük a tálba.

4

A tál tartalmát keverjük el egy evőkanál fűszerkeverékkel. Ízlés szerint csípős is kerülhet bele, nagyon jól áll a salsa-nak. Botmixer segítségével dolgozzuk össze krémes állagúra.

5

Guacamole-val, sült hagymával és persze egy nagy adag nachossal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Notes

Ananászos füstölt salsa szósz
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66