Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ananászos marha rostélyos

Ananászos marha rostélyos


ananaszos-bqq-marha-rostelyos-magashatszin-pelletbudapest-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Marha rostélyos édesen? Bár európai szemmel furcsán nézhetünk, a BBQ királyai az USA-ban már tesztelték és elképesztő ízeket kóstolhatunk meg ennek a receptnek és az okosgrillnek hála.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 kg marha rostélyos (magashátszín)
 1 evőkanál só
 1 teáskanál őröltbors
 1 teáskanál vöröshagyma por
 ½ teáskanál cayenne bors
 2 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 2 teáskanál fokhagyma por
 1 konzerzdoboz vágott ananász (kb 500 gramm)
 1 üveg barbecue szósz 1 üveg (kb 700 gramm)
Elkészítés
1

Egy kis tálban keverjük össze a sót, a borsot, a hagymát, a cayenne-t, a köményt, a chili port és a fokhagymát.

2

Dörzsöljük át alaposan a fűszerkeverékkel a húsokat.

3

A fa pellet grillsütőnket kapcsoljuk be és állítsuk 110 fokra.

4

Szűrjük le a gyümölcslevet az ananászról és keverjük össze nagyon alaposan a bqq szósszal.

5

Az ananászt turmixgéppel aprítsuk minél inkább pépesre és keverjük össze az előző pont alapján kapott mártással. Így egy sűrű masszát kapunk.

6

A rostélyost helyezzük a pellet okosgrill porcelánnal bevont rácsaira, majd kezdjük meg a BBQ sütést.

7

Az első óra után a kapott ananászos szósszal folyamatosan kenegessük át a húsokat, illetve időnként érdemes a húsokat is megfordítani.

8

A sütés végéhez közeledve többször is kenjük át az anánászos-bbq szószos masszával a húsokat, így többszörös réteg kerül fel a rostélyosra és jobb ízeket kapunk majd.

9

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet túrázás vagy meccsnézés közben fogyaszthatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek. Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.
Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg marha rostélyos (magashátszín)
 1 evőkanál só
 1 teáskanál őröltbors
 1 teáskanál vöröshagyma por
 ½ teáskanál cayenne bors
 2 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 2 teáskanál fokhagyma por
 1 konzerzdoboz vágott ananász (kb 500 gramm)
 1 üveg barbecue szósz 1 üveg (kb 700 gramm)

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis tálban keverjük össze a sót, a borsot, a hagymát, a cayenne-t, a köményt, a chili port és a fokhagymát.

2

Dörzsöljük át alaposan a fűszerkeverékkel a húsokat.

3

A fa pellet grillsütőnket kapcsoljuk be és állítsuk 110 fokra.

4

Szűrjük le a gyümölcslevet az ananászról és keverjük össze nagyon alaposan a bqq szósszal.

5

Az ananászt turmixgéppel aprítsuk minél inkább pépesre és keverjük össze az előző pont alapján kapott mártással. Így egy sűrű masszát kapunk.

6

A rostélyost helyezzük a pellet okosgrill porcelánnal bevont rácsaira, majd kezdjük meg a BBQ sütést.

7

Az első óra után a kapott ananászos szósszal folyamatosan kenegessük át a húsokat, illetve időnként érdemes a húsokat is megfordítani.

8

A sütés végéhez közeledve többször is kenjük át az anánászos-bbq szószos masszával a húsokat, így többszörös réteg kerül fel a rostélyosra és jobb ízeket kapunk majd.

9

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ananászos marha rostélyos
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66