Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Szárazon pácolt texasi marhaoldalas

Szárazon pácolt texasi marhaoldalas


marhaoldalas recept száraz pác okosgrilll
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ne hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő6 óraÖsszesen6 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 
 Worcestershire szósz
 250 ml almaléfröcsköléshez, spricceléshez
 250 ml marhahúsleves
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Éles késsel - az ujjainkra ügyelve - vágjunk le minél több zsírt a bordák tetejéről, valamint távolítsuk el a hártyát minden darabról.

2

Szórjuk meg a húsokat sóval a száraz pácoláshoz és csomagoljuk műanyag fóliába a darabokat. Tegyük őket legalább 6 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.

3

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

4

Töröljük le a felesleges sókeveréket a bordákról és kenjük meg egy kis mennyiségű Worcestershire szósszal, mielőtt közepes vastagságban Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerrel megszórjuk, majd locsoljuk meg almalével és hagyjuk állni 15-20 percig.

5

Helyezzük a fa pellet grillsütő rácsára úgy a húsokat, hogy a bordák vastagabb részei (ha vannak) a grill hátulja felé nézzenek.

6

Füstöljük a bordákat 4-5 órán keresztül, miközben 30 percenként enyhén meglocsoljuk almalével, hogy nedves maradjon. Addig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 80℃-ot, vagy a színe szép "szenessé" nem válik.

7

Mint egy marhaszegyet, vegyük le a bordákat a grillrácsról és csomagoljuk be vastagabb alufóliába, vagy hentespapírba, valamint öntsünk hozzá 120 ml húslevest is (csomagonként).

8

Helyezzük vissza a húsokat a pellet grillsütőbe további 1 órára, vagy amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃ körüli értéket. Ekkor vegyük ki, majd 20-30 perc pihentetés után vágjuk fel darabokra/szeletekre, majd azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Steak burgonya újkrumpliból grillsütőnEz az a steak burgonya recept, amelyet vegetáriánusok is nyugodt szívvel élvezhetnek és akár valamelyik bbq szószba belemárthatnak. Ha szeretitek az újkrumplit, akkor sütésre fel!
Grillezett gyümölcssalátaSemmi sem passzol jobban bármely ételhez, mint ez a friss, grillezett gyümölcssaláta. Az ananászt, a mangót és az almát grillezzük, megszórjuk cukorral, meglocsoljuk kókuszkrémmel, és az egészet ínycsiklandó maracuja szósszal bolondítjuk meg.
Injektált grillcsirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 
 Worcestershire szósz
 250 ml almaléfröcsköléshez, spricceléshez
 250 ml marhahúsleves
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Éles késsel - az ujjainkra ügyelve - vágjunk le minél több zsírt a bordák tetejéről, valamint távolítsuk el a hártyát minden darabról.

2

Szórjuk meg a húsokat sóval a száraz pácoláshoz és csomagoljuk műanyag fóliába a darabokat. Tegyük őket legalább 6 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.

3

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

4

Töröljük le a felesleges sókeveréket a bordákról és kenjük meg egy kis mennyiségű Worcestershire szósszal, mielőtt közepes vastagságban Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerrel megszórjuk, majd locsoljuk meg almalével és hagyjuk állni 15-20 percig.

5

Helyezzük a fa pellet grillsütő rácsára úgy a húsokat, hogy a bordák vastagabb részei (ha vannak) a grill hátulja felé nézzenek.

6

Füstöljük a bordákat 4-5 órán keresztül, miközben 30 percenként enyhén meglocsoljuk almalével, hogy nedves maradjon. Addig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 80℃-ot, vagy a színe szép "szenessé" nem válik.

7

Mint egy marhaszegyet, vegyük le a bordákat a grillrácsról és csomagoljuk be vastagabb alufóliába, vagy hentespapírba, valamint öntsünk hozzá 120 ml húslevest is (csomagonként).

8

Helyezzük vissza a húsokat a pellet grillsütőbe további 1 órára, vagy amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃ körüli értéket. Ekkor vegyük ki, majd 20-30 perc pihentetés után vágjuk fel darabokra/szeletekre, majd azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szárazon pácolt texasi marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66