Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Armadillo tojások

Armadillo tojások


Armadillo tojás recept grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Hús, bacon és csípős paprika. Ebből csak jó sülhet ki, márpedig a sajttal töltött jalapeno paprika fűszeres olasz kolbászhúsban, baconnel betekerve elég menő ízvilágot sejtet. Próbáld ki az Armadillo tojások receptet még ma!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 30 perc
Hozzávalók
 500 g olasz kolbászhúsvagy fűszeres darálthús
 100 g cheddar sajt
 10 darab jalepeno paprika
 1 csomag bacon
Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt füst üzemmódban, majd miután ég a pellet állítsuk 110-120°C-ra.

2

Távolítsuk el a jalepeno paprika szárát, majd vágjuk ketté. A közepéről távolítsuk el a paprika magházát és az erezetet.

3

A cheddar sajtot szeleteljük csíkokra és illesszük a két fél paprika közé.

4

A darált húsból készítsünk gombócokat úgy, hogy vegyék körbe a jalapeno paprikát és ne látszódjon ki belőle.

Tipp: ha van rá lehetőségünk tegyük 1-2 órára a hűtőbe a tojásokat. Így kisebb az esélye, hogy sütés közben szétessen.

5

Az így készült armadillo tojásokat tekerjük be baconnel és helyezzük a grill rácsokra.
Sütés közben akár valamilyen paradicsomos/mézes szósszal is átkenhetjük.
Érdekesség: bacon helyett olvastunk már extra érdekes zúzott cheetos chipses változatról is.

6

Az ételünk, akkor készült el, ha belső hőmérséklet eléri a 80 fokot. Ez kb 2 órát fog igénybe venni, attól függően mekkorák a gombócok.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kimchis oldalas szendvicsHa már unjátok a megszokott grillételeket és a családnak már nincs kedve a sima mustáros-hagymás tarjához, akkor most hoztunk nektek egy olyan király szendót, amiben az omlós oldalas egy kis ázsiai vonallal van megbolondítva: kimchis oldalas szendvics
Pulled pork tálAz egyik legjobb fogyasztási módja a tépett malacnak, ha épp nem szendvicsbe kerül. Nagyszerű étel foci meccsekhez, baráti vacsikhoz vagy persze minden ok nélkül.
Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsbólAz egyik legjobb dolog, ami a császárhússal történhet: a pork belly burnt ends. A szószerinti magyarra fordított "égetett végek" egy eléggé elrontott ételnek tűnhet.. Pedig ebben az esetben egy annyira finom csemegéről van szó, amiért még a gyerkőcök is oda vannak!

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g olasz kolbászhúsvagy fűszeres darálthús
 100 g cheddar sajt
 10 darab jalepeno paprika
 1 csomag bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt füst üzemmódban, majd miután ég a pellet állítsuk 110-120°C-ra.

2

Távolítsuk el a jalepeno paprika szárát, majd vágjuk ketté. A közepéről távolítsuk el a paprika magházát és az erezetet.

3

A cheddar sajtot szeleteljük csíkokra és illesszük a két fél paprika közé.

4

A darált húsból készítsünk gombócokat úgy, hogy vegyék körbe a jalapeno paprikát és ne látszódjon ki belőle.

Tipp: ha van rá lehetőségünk tegyük 1-2 órára a hűtőbe a tojásokat. Így kisebb az esélye, hogy sütés közben szétessen.

5

Az így készült armadillo tojásokat tekerjük be baconnel és helyezzük a grill rácsokra.
Sütés közben akár valamilyen paradicsomos/mézes szósszal is átkenhetjük.
Érdekesség: bacon helyett olvastunk már extra érdekes zúzott cheetos chipses változatról is.

6

Az ételünk, akkor készült el, ha belső hőmérséklet eléri a 80 fokot. Ez kb 2 órát fog igénybe venni, attól függően mekkorák a gombócok.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Armadillo tojások
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66