Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ázsiai malacpörkölt

Ázsiai malacpörkölt


ázsiai malacpörkölt recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az ázsiai malacpörkölt csak nevében emlékeztet a magyar hagyományos fogásra, így összehasonlítani sem érdemes a két ízvilágot. Viszont kipróbálni annál inkább! Hagyományos ázsiai fűszerek, alaplé, hús és hosszú órák varázslata.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc
Hozzávalók - alaplé, pörkölt
 1,50 kg sertéscomb
 2 darab vöröshagyma
 1 fej fokhagyma
 marha velőscsont
 sertésköröm
 2 evőkanál világos szójaszósz
 1 csomag koriander levél
 1 teáskanál gyömbér
 1 evőkanál só, bors
 1 teáskanál chili pehely
 1 lime leve
Fűszeres alaplé
 50 g tarkabors
 3 darab fahéj rúd
 10 g kardamom
 10 g csillagánizs
 
Köret
 2 darab pak choi
 szezámmag
 szezámolaj
Ajánlott kiegészítők
Elkészítés
1

Kezdésnek fűszereket fogunk lepirítani: tarkabors, fahéj, kardamom, csillagánizs érkezik egy serpenyőbe, amit nyílt lángra helyezünk és egy kis hőkezelés után felöntjük 150 ml vízzel, majd visszaredukáljuk és leszűrjük.
Ezzel elkészült a fűszeres alaplevünk, amit tegyünk félre.

2

Újabb alaplevet készítünk, ezúttal sertéskörömből és velőscsontból. Öntsük fel 3-4 liter vízzel, amennyi már ellepi és tegyük fel főni.

3

Fűszerezésként kerüljön bele só, bors, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, lime, chili, világos szójaszósz, koriander, majd főzzük 3 órán keresztül a pPllet grillsütőn 170-180°C-on.

4

Miután az alaplé elfőtt, illetve besűrűsödött vegyük ki belőle a csontot és a körmöt, szűrjük át a levet, majd tegyük a helyére a csíkozott-kockázott sertéscombot, illetve a fűszeres alaplevet is öntsük hozzá.

5

Mivel az alaplé a köröm miatt kellően zsíros, így érdemes egy kevésbé zsíros húst választani a pörkölthöz, ezért esett a választás a sertéscombra.

6

Köretként egy pak choi-t vágjunk ketté, locsoljuk meg szezámolajjal, majd grillezzük meg a grillsütőben. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal, friss korianderrel,

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Édes chilis rubNépszerű édes chilis száraz bbq rub. Kifejeztten csirkékhez és zöldségekhez ajánlják, de univerzális, tehát nyugodtan használható bármilyen bbq ételhez.
Pulykahere tojásos nokedlivelEgy igazán tökös receptet hoztunk most nektek: pulykahere tojásos nokedlivel. Tápanyagban gazdag alapanyag, egyes kultúrákban afrodiziákumként is vélekednek róla. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve érdemes megkóstolni.
Grillezett burgonya nyársakDobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.
Argentin T-bone steak chimichurri szósszalNézzétek meg, hogyan készíti el a Fald fel! csapata otthon a steaket. Egy gyönyörű szelet argentin marhához volt szerencséjük, amit a pellet grillre dobtak. Akik szeretik a szaftos húsokat, azoknak ez egy kötelező recept. T-Bone!

Hozzávalók

Hozzávalók - alaplé, pörkölt
 1,50 kg sertéscomb
 2 darab vöröshagyma
 1 fej fokhagyma
 marha velőscsont
 sertésköröm
 2 evőkanál világos szójaszósz
 1 csomag koriander levél
 1 teáskanál gyömbér
 1 evőkanál só, bors
 1 teáskanál chili pehely
 1 lime leve
Fűszeres alaplé
 50 g tarkabors
 3 darab fahéj rúd
 10 g kardamom
 10 g csillagánizs
 
Köret
 2 darab pak choi
 szezámmag
 szezámolaj
Ajánlott kiegészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésnek fűszereket fogunk lepirítani: tarkabors, fahéj, kardamom, csillagánizs érkezik egy serpenyőbe, amit nyílt lángra helyezünk és egy kis hőkezelés után felöntjük 150 ml vízzel, majd visszaredukáljuk és leszűrjük.
Ezzel elkészült a fűszeres alaplevünk, amit tegyünk félre.

2

Újabb alaplevet készítünk, ezúttal sertéskörömből és velőscsontból. Öntsük fel 3-4 liter vízzel, amennyi már ellepi és tegyük fel főni.

3

Fűszerezésként kerüljön bele só, bors, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, lime, chili, világos szójaszósz, koriander, majd főzzük 3 órán keresztül a pPllet grillsütőn 170-180°C-on.

4

Miután az alaplé elfőtt, illetve besűrűsödött vegyük ki belőle a csontot és a körmöt, szűrjük át a levet, majd tegyük a helyére a csíkozott-kockázott sertéscombot, illetve a fűszeres alaplevet is öntsük hozzá.

5

Mivel az alaplé a köröm miatt kellően zsíros, így érdemes egy kevésbé zsíros húst választani a pörkölthöz, ezért esett a választás a sertéscombra.

6

Köretként egy pak choi-t vágjunk ketté, locsoljuk meg szezámolajjal, majd grillezzük meg a grillsütőben. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal, friss korianderrel,

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ázsiai malacpörkölt
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66