Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján

Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján


csirkecomb dobverő nyalóka recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi Jord Althuizen BBQ-világbajnok chicken lollipop receptje alapján készítette el ezt a zseniális baconbe tekert csirkecomb dobverőt.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő55 percÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csomag bacon
 3 evőkanál vaddohány méz
 1,50 evőkanál fehér rizsbor
Mártogatós
 1 evőkanál natúr joghurt
 2 darab tojás
 só, bors
 2 gerezd aprított fokhagyma
 1 teáskanál pirospaprika
 1 evőkanál tejföl
 2 evőkanál olívaolaj
 pici citromlé
Elkészítés
1

A csirkecombokat mossuk és tisztítsuk meg. A bütyök alatt vágjuk be és szedjük le. A húst toljuk fel, hogy megkapjuk a doberő/nyalók formát.

2

Fűszerezzük ízlés szerinti fűszerekkel. Mi természetesen a Milestone66 Yellow szárnyas grillfűszert ajánljuk.

3

A combokat baconnel tekerjük be. Javasoljuk, hogy egyet egyik irányból, egy másik pedig az ellenkező irányból tekerjünk rá a tökéletes fedésért.

4

A csontot tekerjük be alufóliával, hogy ne égjen meg.

5

A szószhoz keverjük össze a vaddohány mézet és a rizsbort. Ezek az alapanyagok sajnos ritkábban szerezhetők be, így helyettesítsük tetszés szerint a kedvenc barbecue szószunkkal.

6

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra.

7

Ezen a hőmérsékleten 45 percig süssük a csirkecombokat, majd kenjük át a szósszal és süssük további 10 percig.

8

A mártogatós hozzávalóit keverjük össze és helyezzük a hűtőbe amíg sülnek a csirkecombok. A kész dobverőket belemártogatva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett spárgaEgyszerű zöldséges köret: elkészítéséhez csak szórjuk meg a spárgát SPG fűszerkeverékkel. Az eredmény üdítően zamatos sült spárga fa pellet füsttel.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Ázsiai stílusú ragacsos oldalasAz édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab csirkecomb
 1 csomag bacon
 3 evőkanál vaddohány méz
 1,50 evőkanál fehér rizsbor
Mártogatós
 1 evőkanál natúr joghurt
 2 darab tojás
 só, bors
 2 gerezd aprított fokhagyma
 1 teáskanál pirospaprika
 1 evőkanál tejföl
 2 evőkanál olívaolaj
 pici citromlé

Elkészítés

Elkészítés
1

A csirkecombokat mossuk és tisztítsuk meg. A bütyök alatt vágjuk be és szedjük le. A húst toljuk fel, hogy megkapjuk a doberő/nyalók formát.

2

Fűszerezzük ízlés szerinti fűszerekkel. Mi természetesen a Milestone66 Yellow szárnyas grillfűszert ajánljuk.

3

A combokat baconnel tekerjük be. Javasoljuk, hogy egyet egyik irányból, egy másik pedig az ellenkező irányból tekerjünk rá a tökéletes fedésért.

4

A csontot tekerjük be alufóliával, hogy ne égjen meg.

5

A szószhoz keverjük össze a vaddohány mézet és a rizsbort. Ezek az alapanyagok sajnos ritkábban szerezhetők be, így helyettesítsük tetszés szerint a kedvenc barbecue szószunkkal.

6

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra.

7

Ezen a hőmérsékleten 45 percig süssük a csirkecombokat, majd kenjük át a szósszal és süssük további 10 percig.

8

A mártogatós hozzávalóit keverjük össze és helyezzük a hűtőbe amíg sülnek a csirkecombok. A kész dobverőket belemártogatva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Baconbe tekert csirkecomb dobverő – Jord Althuizen receptje alapján
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66