Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással

bárány sült borda recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Mi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók:
 4 darab bárányborda szelet1 darab = 2 csontból álló szelet
 2 evőkanál olíva olaj
 ízlés szerint só, bors
 1 darab nagy mogyoróhagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 60 ml csirkehúsleves alaplé
 2 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál apróra őrölt friss rozmaring
 2 teáskanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A bárányszeleteket alaposan dörzsöljük be 1 evőkanál olajjal, majd mindkét oldalukat jól megsózzuk, borsozzuk. Ha alaposan bemasszíroztuk ezeket az ízesítőket, akkor tegyük félre a húsokat.

2

Melegítsük fel a grillsütőnket 200°C-ra.

3

Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Ha kellően felmelegedett, adjuk hozzá a medvehagymát és addig süssük, időnként átkeverve, amíg megpuhul, de nem barnul meg, vagyis körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és folyamatos keverés mellett süssük őket további 1 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

4

Adjuk hozzá a csirkehúsleves alapot, a szójaszószt, az ecetet, a rozmaringot, a mustárt és a Worcestershire szószt. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig, amíg a szósz mennyisége a felére csökken, körülbelül 5 percen keresztül. Fontos, hogy tartsuk melegen a szószt, amíg elkészítjük a bárányszeletet.

5

A munkafelülettel párhuzamosan helyezzünk el egy húshőmérőt a dupla szeletek húsos végének közepébe, elkerülve a csontot. Ezután helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, és süssük, félidőben egyszer megfordítva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 57℃-ot, vagyis oldalanként körülbelül 4-4 percig, ezzel közepesen átsültre készítve a húsokat. (A sütési idő a szelet méretétől, a grillezőnk típusától és a sütési hőmérséklettől függően változhat.)

6

Ha a bárány kellően átsült, tálaljuk a rozmaringos-mustáros szósszal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Szárazon pácolt texasi marhaoldalasNe hagyd, hogy egy nagyobb marhaborda megfélemlítsen! Ennek az egyszerű száraz pácnak az elkészítése 20 percet vesz igénybe, és utána elvégzi helyetted az összes nehéz feladatot. Hiszen ezután egyszerűen megfüstöljük a húst 4-5 órán keresztül, majd becsomagoljuk a bordákat alufóliába vagy hentespapírba és tökéletesre sütjük.
Miami csirkeszárnyakEgyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.
Füstölt, szárazon fűszerezett oldalasA füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.
Füstölt tésztasalátaMost egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab bárányborda szelet1 darab = 2 csontból álló szelet
 2 evőkanál olíva olaj
 ízlés szerint só, bors
 1 darab nagy mogyoróhagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 60 ml csirkehúsleves alaplé
 2 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál apróra őrölt friss rozmaring
 2 teáskanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A bárányszeleteket alaposan dörzsöljük be 1 evőkanál olajjal, majd mindkét oldalukat jól megsózzuk, borsozzuk. Ha alaposan bemasszíroztuk ezeket az ízesítőket, akkor tegyük félre a húsokat.

2

Melegítsük fel a grillsütőnket 200°C-ra.

3

Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Ha kellően felmelegedett, adjuk hozzá a medvehagymát és addig süssük, időnként átkeverve, amíg megpuhul, de nem barnul meg, vagyis körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és folyamatos keverés mellett süssük őket további 1 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

4

Adjuk hozzá a csirkehúsleves alapot, a szójaszószt, az ecetet, a rozmaringot, a mustárt és a Worcestershire szószt. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig, amíg a szósz mennyisége a felére csökken, körülbelül 5 percen keresztül. Fontos, hogy tartsuk melegen a szószt, amíg elkészítjük a bárányszeletet.

5

A munkafelülettel párhuzamosan helyezzünk el egy húshőmérőt a dupla szeletek húsos végének közepébe, elkerülve a csontot. Ezután helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, és süssük, félidőben egyszer megfordítva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 57℃-ot, vagyis oldalanként körülbelül 4-4 percig, ezzel közepesen átsültre készítve a húsokat. (A sütési idő a szelet méretétől, a grillezőnk típusától és a sütési hőmérséklettől függően változhat.)

6

Ha a bárány kellően átsült, tálaljuk a rozmaringos-mustáros szósszal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66