BBQ oldalas fűszeres burgonyával
Csontjáról leomló, puha bbq oldalas... A szavak meg se közelítik, amit a 6 órás ápolgatás után a kezünkben tarthattunk. Az egyik legjobb husi, amit recept videóban bemutathatunk nektek. Próbáljátok ki, mert kötelező, de vigyázzatok, mert függőséget okoz!
Ismét hoztaunk egy több órás receptet, de ennél is megéri minden ráfordított perc. Barbecue oldalas fűszeres burgonyával!
A hússal a teljes elkészítés alatt könnyű dolgotok lesz! Mustárral kenjétek át az egész oldalsokat, dörzsöljétek be a sertéshúshoz illő fűszerkeverékkel és irány 3 órára 105 fokon a grillsütőbe.
Ahogy a legtöbb húsnál itt sem szabad hagyni kiszáradni, úgy hogy 1 dl almalével kenjétek át vagy spricceljétek le minden fél órában!
Ahogy a 3 óra végéhez közeledtek, készítsétek el a szószt amivel bekenitek majd a husit. Egy kocka vajat olvasszatok fel 2 ek barnacukor kíséretében, amit fel kell öntsetek 1 dl almalével. Fontos, hogy jó minőségű 100%os almalevet válasszatok.
Az oldalasok kerüljenek ki alufóliára, ami legyen több réteg, hogy jól betudjátok majd csomagolni és vastagon kenjétek át minden oldalát.
Irány vissza még 2 órára ugyanazon hőfokon és előkészíthetitek a krumplikat. Vágjatok nagy cikkeket, és a választott Kotányi fűszerrel, olívaolajjal apróra vágott fokhagyma kíséretében becsomagolva hagyjátok összeérni az ízeket.
Az utolsó résznél már csak fel kell nyitnotok a csomagolást és bőségesen meglocsolni a maradék szósszal a sertéshusikat, ami még 1 órára az Okosgrillünkön marad. Mivel alacsony hőfokon készül a hús, mehet is mellé a becsomagolt krumpli, hogy előpuhítsátok őket a sütéshez.
Az utolsó mozdulat pedig már csak a krumplik felszabadítása lesz és szabadon megsütni őket a rácson.
Akkor jártatok sikerrel, ha tálaláskor a csontot kézzel is ki tudjátok szabadítani a hús rabságából, de az igazi, ha ezzel együtt szeletekre vágjátok.
Próbáljátok ki, mert egy brutálisan jó fogás!
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ismét hoztaunk egy több órás receptet, de ennél is megéri minden ráfordított perc. Barbecue oldalas fűszeres burgonyával!
A hússal a teljes elkészítés alatt könnyű dolgotok lesz! Mustárral kenjétek át az egész oldalsokat, dörzsöljétek be a sertéshúshoz illő fűszerkeverékkel és irány 3 órára 105 fokon a grillsütőbe.
Ahogy a legtöbb húsnál itt sem szabad hagyni kiszáradni, úgy hogy 1 dl almalével kenjétek át vagy spricceljétek le minden fél órában!
Ahogy a 3 óra végéhez közeledtek, készítsétek el a szószt amivel bekenitek majd a husit. Egy kocka vajat olvasszatok fel 2 ek barnacukor kíséretében, amit fel kell öntsetek 1 dl almalével. Fontos, hogy jó minőségű 100%os almalevet válasszatok.
Az oldalasok kerüljenek ki alufóliára, ami legyen több réteg, hogy jól betudjátok majd csomagolni és vastagon kenjétek át minden oldalát.
Irány vissza még 2 órára ugyanazon hőfokon és előkészíthetitek a krumplikat. Vágjatok nagy cikkeket, és a választott Kotányi fűszerrel, olívaolajjal apróra vágott fokhagyma kíséretében becsomagolva hagyjátok összeérni az ízeket.
Az utolsó résznél már csak fel kell nyitnotok a csomagolást és bőségesen meglocsolni a maradék szósszal a sertéshusikat, ami még 1 órára az Okosgrillünkön marad. Mivel alacsony hőfokon készül a hús, mehet is mellé a becsomagolt krumpli, hogy előpuhítsátok őket a sütéshez.
Az utolsó mozdulat pedig már csak a krumplik felszabadítása lesz és szabadon megsütni őket a rácson.
Akkor jártatok sikerrel, ha tálaláskor a csontot kézzel is ki tudjátok szabadítani a hús rabságából, de az igazi, ha ezzel együtt szeletekre vágjátok.
Próbáljátok ki, mert egy brutálisan jó fogás!