Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája

Kezdőlap / Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája
Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Buffalo csirkeszárnyakat mindenki imádja, így most egy magyaros változatú recept érkezik. Szoky egyik kedvenc grill receptjét mutatja meg videón az előkészületektől egészen az elkészült édes csípős csirkeszárnyakig.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc

Hozzávalók
 4 kg csirkeszárny
 150 g libazsír
 5 db nagyobb lila sonkahagyma
 5 db fehér hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál darált vegyes erős paprika
 3 evőkanál hársméz
 70 ml száraz fehér bor
 darált koriander mag
 darált színes bors
 őrölt kömény
 majoránna
 édesnemes pirospaprika
 

Elkészítés
1

Vegyünk elő egy akkora edényt, lábast, lavort, akármit amiben elférnek a csirkeszárnyak és könnyen tudjuk majd forgatni is a húsokat.

2

A tálba helyezzük el a csirkeszárnyakat és jöhet a fűszerezés. Őröljük a húsra a koriandert, színes borsot, szórjuk meg sóval, majoránnával, édesnemes pirospaprikával, őrölt köménnyel. Az olvadt (legalább szobahőmérsékletű) liba zsírt is öntsük a húsokra és persze az erős paprikáról se feledkezzünk meg.

3

Ha minden fűszert bedobtunk a tálba, akkor jöhet a forgatás. Alaposan kenjük át a húsokat, forgassuk addig, amíg láthatóan eloszlott a fűszer és mindenhol betakarta a szárnyakat.

4

A következő lépés nem más, mint hogy a nagyobb durvára, gorombára vágott hagymákat hozzáadjuk a fűszerezett husikhoz. Keverjük össze a húsokkal, hogy a zöldségeket is belepje a fűszerkeverék.

5

Legalább 1-1,5 órát hűtőben pihentessük a pácolt csirkeszárnyakat. Ha véletlenül egy teljes napra kerülne a hűtőbe az áru, az sem gond - nem sértődik meg.

6

Egy nagyobb tepsibe oszlassuk el szépen a szárnyakat és a hagymát. Szoky a videóban külön választja a húst és a hagymát, ezt mindenképp így érdemes.

7

A kiterített, bepácolt húsokat egy kis száraz fehér borral öntözzük meg. Egy-egy csepp, akár kézzel vagy egy fújóból, ha van rá lehetőségünk.

8

A kerti grillsütőnket állítsuk füstölésre. Ez a Pit Boss és Louisiana grilleknél az első fokozat, kb. 80 fok.

9

Helyezzük a rácsokra a tepsit és benne a finomságokat. Nagyjából 1-1,5 órát ezen a hőfokozaton hagyjuk füstölni.

10

Miután letelt ez az idő, állítsuk a grillt 180 fokra, és az oldalra kifolyó levekkel locsoljuk, kenjük át többször is a szárnyakat. Itt van jelentősége annak, ha külön vettük a hagymát és a húst, mert a hagyma alatti szaftos lével könnyebb lesz a szárnyak kenegetése.

11

Tegyünk úgy 5-6 ilyen ismétlést és ezen a hőfokon dolgozhatunk az ebéddel nagyjából 30-40 percet.

12

Ha szeretnénk rá egy kis ropogós külsőt is pirítani, akkor 10 percig 200 C fokon is dolgoztassuk meg a szárnyakat. A csirke általában 72 fokos maghőnél késznek nyilvánítható.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 kg csirkeszárny
 150 g libazsír
 5 db nagyobb lila sonkahagyma
 5 db fehér hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál darált vegyes erős paprika
 3 evőkanál hársméz
 70 ml száraz fehér bor
 darált koriander mag
 darált színes bors
 őrölt kömény
 majoránna
 édesnemes pirospaprika
 

Elkészítés

Elkészítés
1

Vegyünk elő egy akkora edényt, lábast, lavort, akármit amiben elférnek a csirkeszárnyak és könnyen tudjuk majd forgatni is a húsokat.

2

A tálba helyezzük el a csirkeszárnyakat és jöhet a fűszerezés. Őröljük a húsra a koriandert, színes borsot, szórjuk meg sóval, majoránnával, édesnemes pirospaprikával, őrölt köménnyel. Az olvadt (legalább szobahőmérsékletű) liba zsírt is öntsük a húsokra és persze az erős paprikáról se feledkezzünk meg.

3

Ha minden fűszert bedobtunk a tálba, akkor jöhet a forgatás. Alaposan kenjük át a húsokat, forgassuk addig, amíg láthatóan eloszlott a fűszer és mindenhol betakarta a szárnyakat.

4

A következő lépés nem más, mint hogy a nagyobb durvára, gorombára vágott hagymákat hozzáadjuk a fűszerezett husikhoz. Keverjük össze a húsokkal, hogy a zöldségeket is belepje a fűszerkeverék.

5

Legalább 1-1,5 órát hűtőben pihentessük a pácolt csirkeszárnyakat. Ha véletlenül egy teljes napra kerülne a hűtőbe az áru, az sem gond - nem sértődik meg.

6

Egy nagyobb tepsibe oszlassuk el szépen a szárnyakat és a hagymát. Szoky a videóban külön választja a húst és a hagymát, ezt mindenképp így érdemes.

7

A kiterített, bepácolt húsokat egy kis száraz fehér borral öntözzük meg. Egy-egy csepp, akár kézzel vagy egy fújóból, ha van rá lehetőségünk.

8

A kerti grillsütőnket állítsuk füstölésre. Ez a Pit Boss és Louisiana grilleknél az első fokozat, kb. 80 fok.

9

Helyezzük a rácsokra a tepsit és benne a finomságokat. Nagyjából 1-1,5 órát ezen a hőfokozaton hagyjuk füstölni.

10

Miután letelt ez az idő, állítsuk a grillt 180 fokra, és az oldalra kifolyó levekkel locsoljuk, kenjük át többször is a szárnyakat. Itt van jelentősége annak, ha külön vettük a hagymát és a húst, mert a hagyma alatti szaftos lével könnyebb lesz a szárnyak kenegetése.

11

Tegyünk úgy 5-6 ilyen ismétlést és ezen a hőfokon dolgozhatunk az ebéddel nagyjából 30-40 percet.

12

Ha szeretnénk rá egy kis ropogós külsőt is pirítani, akkor 10 percig 200 C fokon is dolgoztassuk meg a szárnyakat. A csirke általában 72 fokos maghőnél késznek nyilvánítható.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája