Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ oldalas fűszeres burgonyával

BBQ oldalas fűszeres burgonyával


barbecue oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Csontjáról leomló, puha bbq oldalas... A szavak meg se közelítik, amit a 6 órás ápolgatás után a kezünkben tarthattunk. Az egyik legjobb husi, amit recept videóban bemutathatunk nektek. Próbáljátok ki, mert kötelező, de vigyázzatok, mert függőséget okoz!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő6 óraÖsszesen6 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2 darab egész csontos sertés oldalas
 mustár
 100 g vaj
 2 evőkanál barnacukor
 200 ml almalé
 4 darab nagyobb burgonya
 fokhagyma
Elkészítés
1

Ismét hoztaunk egy több órás receptet, de ennél is megéri minden ráfordított perc. Barbecue oldalas fűszeres burgonyával!
A hússal a teljes elkészítés alatt könnyű dolgotok lesz! Mustárral kenjétek át az egész oldalsokat, dörzsöljétek be a sertéshúshoz illő fűszerkeverékkel és irány 3 órára 105 fokon a grillsütőbe.

2

Ahogy a legtöbb húsnál itt sem szabad hagyni kiszáradni, úgy hogy 1 dl almalével kenjétek át vagy spricceljétek le minden fél órában!

3

Ahogy a 3 óra végéhez közeledtek, készítsétek el a szószt amivel bekenitek majd a husit. Egy kocka vajat olvasszatok fel 2 ek barnacukor kíséretében, amit fel kell öntsetek 1 dl almalével. Fontos, hogy jó minőségű 100%os almalevet válasszatok.

4

Az oldalasok kerüljenek ki alufóliára, ami legyen több réteg, hogy jól betudjátok majd csomagolni és vastagon kenjétek át minden oldalát.

5

Irány vissza még 2 órára ugyanazon hőfokon és előkészíthetitek a krumplikat. Vágjatok nagy cikkeket, és a választott Kotányi fűszerrel, olívaolajjal apróra vágott fokhagyma kíséretében becsomagolva hagyjátok összeérni az ízeket.

6

Az utolsó résznél már csak fel kell nyitnotok a csomagolást és bőségesen meglocsolni a maradék szósszal a sertéshusikat, ami még 1 órára az Okosgrillünkön marad. Mivel alacsony hőfokon készül a hús, mehet is mellé a becsomagolt krumpli, hogy előpuhítsátok őket a sütéshez.

7

Az utolsó mozdulat pedig már csak a krumplik felszabadítása lesz és szabadon megsütni őket a rácson.
Akkor jártatok sikerrel, ha tálaláskor a csontot kézzel is ki tudjátok szabadítani a hús rabságából, de az igazi, ha ezzel együtt szeletekre vágjátok.
Próbáljátok ki, mert egy brutálisan jó fogás!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sajtburger grillezett jalapenoval és baconnalEgy jó burger mindig leveszi a lábáról a vendégeket. Eltérünk egy picit az alap sajtburgertől és egy kicsit pikánssá tesszük. Érkezzen most egy burger jalapenoval, sajttal és baconnel. A pikáns ízek kedvelőinek kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott.
Virsli múmiák – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a virslis múmiák receptje.
Ijesztő virsli ujjak – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő virsli ujjak receptje.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab egész csontos sertés oldalas
 mustár
 100 g vaj
 2 evőkanál barnacukor
 200 ml almalé
 4 darab nagyobb burgonya
 fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

Ismét hoztaunk egy több órás receptet, de ennél is megéri minden ráfordított perc. Barbecue oldalas fűszeres burgonyával!
A hússal a teljes elkészítés alatt könnyű dolgotok lesz! Mustárral kenjétek át az egész oldalsokat, dörzsöljétek be a sertéshúshoz illő fűszerkeverékkel és irány 3 órára 105 fokon a grillsütőbe.

2

Ahogy a legtöbb húsnál itt sem szabad hagyni kiszáradni, úgy hogy 1 dl almalével kenjétek át vagy spricceljétek le minden fél órában!

3

Ahogy a 3 óra végéhez közeledtek, készítsétek el a szószt amivel bekenitek majd a husit. Egy kocka vajat olvasszatok fel 2 ek barnacukor kíséretében, amit fel kell öntsetek 1 dl almalével. Fontos, hogy jó minőségű 100%os almalevet válasszatok.

4

Az oldalasok kerüljenek ki alufóliára, ami legyen több réteg, hogy jól betudjátok majd csomagolni és vastagon kenjétek át minden oldalát.

5

Irány vissza még 2 órára ugyanazon hőfokon és előkészíthetitek a krumplikat. Vágjatok nagy cikkeket, és a választott Kotányi fűszerrel, olívaolajjal apróra vágott fokhagyma kíséretében becsomagolva hagyjátok összeérni az ízeket.

6

Az utolsó résznél már csak fel kell nyitnotok a csomagolást és bőségesen meglocsolni a maradék szósszal a sertéshusikat, ami még 1 órára az Okosgrillünkön marad. Mivel alacsony hőfokon készül a hús, mehet is mellé a becsomagolt krumpli, hogy előpuhítsátok őket a sütéshez.

7

Az utolsó mozdulat pedig már csak a krumplik felszabadítása lesz és szabadon megsütni őket a rácson.
Akkor jártatok sikerrel, ha tálaláskor a csontot kézzel is ki tudjátok szabadítani a hús rabságából, de az igazi, ha ezzel együtt szeletekre vágjátok.
Próbáljátok ki, mert egy brutálisan jó fogás!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ oldalas fűszeres burgonyával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66