Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Bejgli készítés grillen

Bejgli készítés grillen


mákos diós bejgli recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Hálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.

Adag8 főre
Előkészítési idő2 óra 30 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen3 óra 50 perc
Hozzávalók a tésztához
 1 kg liszt
 200 g vaj
 80 g porcukor
 10 g élesztő
 3 darab tojás 1 a kenéshez
 200 ml tej
 1 teáskanál
Hozzávalók a töltelékhez
 400 g darált mák
 400 g cukor
 1 evőkanál baracklekvár
 ízlés szerint fahéj
 1 marék mazsola
 fél vanília
 fél citrom héja
 200 ml tej
Hozzávalók a diós töltelékhez
 400 g darált dió
 400 g cukor
 ízlés szerint fahéj
 marék mazsola
 fél vanília
 fél citrom héja
 200 ml tej
Elkészítés
1

Morzsoljuk el a vajat és a porcukrot a liszttel.

2

Futtassuk fel az élesztőt kis tejjel és cukorral, majd öntsük a liszthez.

3

Tegyük bele a sót és a tojásokat, majd gyúrjuk össze alaposan.

4

A kapott tésztát oszlassuk el hat egyenlő részre. Formázzuk cipóra és pihentessük hűvös helyen néhány órát.

5

A töltelékeket készítsük el a hozzávalók összekeverésével, majd a tejjel forrázzuk le és hidegen kenjük rá a tésztára.

6

A cipókat kinyújtva hármat mákosan, hármat pedig diósan töltsük meg.

7

Helyezzük el egy tepsiben, kenjük meg tojással és 30 percet pihentessük meleg helyen. Ezután kenjük át újra és további 30 percig hűvös helyen is pihenjenek a bejglik.

8

A grillsütőt melegítsük fel 180 Celsius fokra és mielőtt betennénk a bejgliket, villával szurkáljuk meg néhány helyen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Édes-fűszeres almás BBQ mártásA grillezés egyik legfontosabb alapanyaga a minőségi, otthon is elkészíthető BBQ szószok. Különleges ízvilágot hoz el az almás, édes fűszeres bbq szósz. Kiváló döntés húsok mellett sült sajtokhoz is.
Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.
Kétszer sült édesburgonyaBatáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.
Füstölt kacsamellKacsamell füstben, fűszerben, juharszirupban. Vajon mennyire lesz különleges a vad ízeket hordozó kacsamell, ha édessé-füstössé tesszük? A válasz egyértelműen az, hogy nagyon! Próbáld ki!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához
 1 kg liszt
 200 g vaj
 80 g porcukor
 10 g élesztő
 3 darab tojás 1 a kenéshez
 200 ml tej
 1 teáskanál
Hozzávalók a töltelékhez
 400 g darált mák
 400 g cukor
 1 evőkanál baracklekvár
 ízlés szerint fahéj
 1 marék mazsola
 fél vanília
 fél citrom héja
 200 ml tej
Hozzávalók a diós töltelékhez
 400 g darált dió
 400 g cukor
 ízlés szerint fahéj
 marék mazsola
 fél vanília
 fél citrom héja
 200 ml tej

Elkészítés

Elkészítés
1

Morzsoljuk el a vajat és a porcukrot a liszttel.

2

Futtassuk fel az élesztőt kis tejjel és cukorral, majd öntsük a liszthez.

3

Tegyük bele a sót és a tojásokat, majd gyúrjuk össze alaposan.

4

A kapott tésztát oszlassuk el hat egyenlő részre. Formázzuk cipóra és pihentessük hűvös helyen néhány órát.

5

A töltelékeket készítsük el a hozzávalók összekeverésével, majd a tejjel forrázzuk le és hidegen kenjük rá a tésztára.

6

A cipókat kinyújtva hármat mákosan, hármat pedig diósan töltsük meg.

7

Helyezzük el egy tepsiben, kenjük meg tojással és 30 percet pihentessük meleg helyen. Ezután kenjük át újra és további 30 percig hűvös helyen is pihenjenek a bejglik.

8

A grillsütőt melegítsük fel 180 Celsius fokra és mielőtt betennénk a bejgliket, villával szurkáljuk meg néhány helyen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Bejgli készítés grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66