Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj
Élje át a házi whisky-bbq szósszal készült sertés karaj új ízét, amelyet a PitBoss okosgrillnek hála, már otthonában is megkósolhat.
Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben és a már felaprított fokhagymát kezdjük el pirítani. Időnként keverjük meg és süssük addig, amíg sárgás színe lesz a fokhagymának.
Ezután adjuk hozzá a chiliport és cayenne borsot. Folyamatosan keverjük, kb 1 percig.
Adjuk hozzá ketchupot, a bourbon whiskyt, a melaszt (cukorszirupot), az almaecetet, a barnacukrot, a dijoni mustár és a Worcestershire szószt. Pároljuk, alkalmanként keverjük, amíg enyhén elkezd sűrűsödni, kb 12-15 percig. Sóval és frissen őrölt borssal ízesíthetjük tovább.
Fa pellet Okosgrillünket melegítsük közepes fokozatra. A BBQ élményhez javasoljuk a 110 fok beállítását. Ha grillezni vagy pirítani szeretnénk akkor magasabbra.
Sóval és borssal hintsük be a sertéskarajokat, majd tegyük a porcelenbevonatú grillrácsokra.
Amikor a húsok már elkezdtek sülni, kenjük meg az elkészült szószunkkal. Nem szükséges a húst belemártani. A BBQ egyik fortélya, hogy többször kenjük át a húsokat, hisz így a szószok folyamatosan rétegenként sülnek a hússal és csodás ízélményt kapunk. A sütés végefelé, érdemes többször is átkenni.
Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben és a már felaprított fokhagymát kezdjük el pirítani. Időnként keverjük meg és süssük addig, amíg sárgás színe lesz a fokhagymának.
Ezután adjuk hozzá a chiliport és cayenne borsot. Folyamatosan keverjük, kb 1 percig.
Adjuk hozzá ketchupot, a bourbon whiskyt, a melaszt (cukorszirupot), az almaecetet, a barnacukrot, a dijoni mustár és a Worcestershire szószt. Pároljuk, alkalmanként keverjük, amíg enyhén elkezd sűrűsödni, kb 12-15 percig. Sóval és frissen őrölt borssal ízesíthetjük tovább.
Fa pellet Okosgrillünket melegítsük közepes fokozatra. A BBQ élményhez javasoljuk a 110 fok beállítását. Ha grillezni vagy pirítani szeretnénk akkor magasabbra.
Sóval és borssal hintsük be a sertéskarajokat, majd tegyük a porcelenbevonatú grillrácsokra.
Amikor a húsok már elkezdtek sülni, kenjük meg az elkészült szószunkkal. Nem szükséges a húst belemártani. A BBQ egyik fortélya, hogy többször kenjük át a húsokat, hisz így a szószok folyamatosan rétegenként sülnek a hússal és csodás ízélményt kapunk. A sütés végefelé, érdemes többször is átkenni.
Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.