Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bourbon-ben párolt marhaborda

Bourbon-ben párolt marhaborda

bourbon marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezekkel az ízekkel érdemes eldicsekedni! Az erőteljes ízeket kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a marhaoldalast, ez a pác ugyanis mélyen behatol a marhahúsba és egy karakteres ételt kapunk végeredményként.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1,50 kg marhaborda
 125 ml sárga mustár
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál melasz
Mop:
 250 ml marhahús alaplé
 3 evőkanál szójaszósz
 3 evőkanál bourbon whiskey
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 120°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, a Worcestershire szószt és a melaszt.

3

Minden bordát minden oldalról kenjünk le a mustáros szósszal és fűszerezzük Milestone66 Black marhahúshoz ajánlott fűszerkeverékkel.

4

Készítsük el az mop szószt; egy spray-palackban keverjük össze a marhahúslevest, a szójaszószt és a bourbont.

5

Helyezzük a szondát egy a hús legvastagabb részébe, elkerülve a csontot és a nagyobb zsírcsomókat, majd tegyük a csontos oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a grillt, és 30 percenként a nedvesítő szósszal permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 74℃-ot, vagyis kb. 2-2,5 órán keresztül.

6

Tegyük át a bordákat egy vastagabb alumíniumfóliára (vagy hentespapírra), majd hajtsuk fel a széleit és öntsük le a bordákat a maradék szósszal.

7

Illesszük össze a fólia ellentétes oldalait és hajtsuk össze többször, hogy szorosan beburkoljuk a marhaoldalast.

8

Rakjuk vissza a bordákat a grillrácsra és folytassuk a sütést amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 90℃-ot, ami még körülbelül további 1 óra sütési időt jelent.

9

15-30 percig pihentetjük a fóliában, majd óvatosan nyissuk ki a csomagot és hagyjuk, hogy a forró gőz kiszabaduljon.

10

A marhaoldalasokat tegyük át egy tálra és locsoljuk meg a csomagban felgyülemlett szafttal, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Német grillkolbászos szendvics házi mustárralA német kolbász elismerésre méltó! Zseniális finomság, szuper szaftos és tökéletesen illik egy jó hot dog kiflibe. De ennyi nem elég, jöhet hozzá házi mustár és persze ezen a vonalon elmaradhatatlan a savanyú káposzta is! A kolbásszal csupa jó dolog történik: füstöljük, grillezzük és bekerül a zsemlébe.
Pulykahere tojásos nokedlivelEgy igazán tökös receptet hoztunk most nektek: pulykahere tojásos nokedlivel. Tápanyagban gazdag alapanyag, egyes kultúrákban afrodiziákumként is vélekednek róla. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve érdemes megkóstolni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,50 kg marhaborda
 125 ml sárga mustár
 2 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál melasz
Mop:
 250 ml marhahús alaplé
 3 evőkanál szójaszósz
 3 evőkanál bourbon whiskey
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 120°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, a Worcestershire szószt és a melaszt.

3

Minden bordát minden oldalról kenjünk le a mustáros szósszal és fűszerezzük Milestone66 Black marhahúshoz ajánlott fűszerkeverékkel.

4

Készítsük el az mop szószt; egy spray-palackban keverjük össze a marhahúslevest, a szójaszószt és a bourbont.

5

Helyezzük a szondát egy a hús legvastagabb részébe, elkerülve a csontot és a nagyobb zsírcsomókat, majd tegyük a csontos oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a grillt, és 30 percenként a nedvesítő szósszal permetezve süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 74℃-ot, vagyis kb. 2-2,5 órán keresztül.

6

Tegyük át a bordákat egy vastagabb alumíniumfóliára (vagy hentespapírra), majd hajtsuk fel a széleit és öntsük le a bordákat a maradék szósszal.

7

Illesszük össze a fólia ellentétes oldalait és hajtsuk össze többször, hogy szorosan beburkoljuk a marhaoldalast.

8

Rakjuk vissza a bordákat a grillrácsra és folytassuk a sütést amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 90℃-ot, ami még körülbelül további 1 óra sütési időt jelent.

9

15-30 percig pihentetjük a fóliában, majd óvatosan nyissuk ki a csomagot és hagyjuk, hogy a forró gőz kiszabaduljon.

10

A marhaoldalasokat tegyük át egy tálra és locsoljuk meg a csomagban felgyülemlett szafttal, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bourbon-ben párolt marhaborda
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66