Buffalo csirkeszárny grillsütőn

A városi legenda szerint 55 éves ennek a receptnek a története, amit azóta már Buffalo városán kívül az egész világ imád és fogyaszt. Természetesen a népszerű recept grillsütőn is elkészíthető, íme a Buffalo csirkeszárnyak.
A vajat olvasztás után keverjük el a chili szósszal, ecettel, Worcestershire szósszal, fokhagyma porral majd forraljuk össze sűrű kavargatás mellett. Ne hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg a vaj.
Több helyen olvasni csípős mustárt is a Buffalo szósz receptjéhez, ha azt szeretnénk tenni hozzá, akkor a Worcestershire szósz kiváltható vele. A chiliszósz adagjának felét érdemes használni.
Ha készen állunk a Bufallo csirkeszárnyak elkészítésére, állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.
A csirkeszárnyakat mossuk át, majd törlővel itassuk fel a nedvességet. Helyezzük el egy nagyobb tálba a szárnyakat és szórjuk meg egyenletesen a kukorica keményítővel és a szárnyas fűszerkeverékkel.
Helyezzük a szárnyakat grillre és 35 percen keresztül hagyjuk is rajta. Ilyenkor érdemes elkészíteni a Buffalo szószt, esetleg elmosogatni vagy inni egy sört - amelyik szimpatikusabb.
Ha van maghőmérőnk ellenőrizhetjük a szárnyakat. Akkor vagyunk jók, ha a hőmérő legalább 73-75 C fokot mutat. Ilyenkor a legjobb a csirkeszárny készenléte.
A szárnyakat tegyük az előzőleg használt tálba, majd öntsük rá a Buffalo szószt és keverjük el egyenletesen. Ha a tálat egy tányérral lefedjük és kisebb rázós-körözős mozdulatokat imitálunk, egész jól fog sikerülni ez az oszlatás.
Tegyük vissza a grillre a már bekent szárnyakat és további 10-15 percen keresztül süssük őket, majd kék sajtmártással és zellerszárral tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A vajat olvasztás után keverjük el a chili szósszal, ecettel, Worcestershire szósszal, fokhagyma porral majd forraljuk össze sűrű kavargatás mellett. Ne hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg a vaj.
Több helyen olvasni csípős mustárt is a Buffalo szósz receptjéhez, ha azt szeretnénk tenni hozzá, akkor a Worcestershire szósz kiváltható vele. A chiliszósz adagjának felét érdemes használni.
Ha készen állunk a Bufallo csirkeszárnyak elkészítésére, állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.
A csirkeszárnyakat mossuk át, majd törlővel itassuk fel a nedvességet. Helyezzük el egy nagyobb tálba a szárnyakat és szórjuk meg egyenletesen a kukorica keményítővel és a szárnyas fűszerkeverékkel.
Helyezzük a szárnyakat grillre és 35 percen keresztül hagyjuk is rajta. Ilyenkor érdemes elkészíteni a Buffalo szószt, esetleg elmosogatni vagy inni egy sört - amelyik szimpatikusabb.
Ha van maghőmérőnk ellenőrizhetjük a szárnyakat. Akkor vagyunk jók, ha a hőmérő legalább 73-75 C fokot mutat. Ilyenkor a legjobb a csirkeszárny készenléte.
A szárnyakat tegyük az előzőleg használt tálba, majd öntsük rá a Buffalo szószt és keverjük el egyenletesen. Ha a tálat egy tányérral lefedjük és kisebb rázós-körözős mozdulatokat imitálunk, egész jól fog sikerülni ez az oszlatás.
Tegyük vissza a grillre a már bekent szárnyakat és további 10-15 percen keresztül süssük őket, majd kék sajtmártással és zellerszárral tálaljuk.