Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Buffalo csirkeszárny grillsütőn

Buffalo csirkeszárny grillsütőn


buffalo csirkeszarny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A városi legenda szerint 55 éves ennek a receptnek a története, amit azóta már Buffalo városán kívül az egész világ imád és fogyaszt. Természetesen a népszerű recept grillsütőn is elkészíthető, íme a Buffalo csirkeszárnyak.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók Buffalo csirkeszárnyak
 2 kg csirkeszárny
 1 evőkanál kukoricakeményítő
 szárnyas fűszerkeverék igény szerint
 
 Buffalo szósz
Hozzávalók - Buffalo szósz
 0,50 csésze olvasztott vaj
 0,50 csésze chili mártás
 2 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál Worcestershire szósz
 kevés fokhagyma granulátum
Elkészítés - Buffalo szósz
1

A vajat olvasztás után keverjük el a chili szósszal, ecettel, Worcestershire szósszal, fokhagyma porral majd forraljuk össze sűrű kavargatás mellett. Ne hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg a vaj.
Több helyen olvasni csípős mustárt is a Buffalo szósz receptjéhez, ha azt szeretnénk tenni hozzá, akkor a Worcestershire szósz kiváltható vele. A chiliszósz adagjának felét érdemes használni.

Elkészítés - Buffalo csirkeszárnyak
2

Ha készen állunk a Bufallo csirkeszárnyak elkészítésére, állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

A csirkeszárnyakat mossuk át, majd törlővel itassuk fel a nedvességet. Helyezzük el egy nagyobb tálba a szárnyakat és szórjuk meg egyenletesen a kukorica keményítővel és a szárnyas fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a szárnyakat grillre és 35 percen keresztül hagyjuk is rajta. Ilyenkor érdemes elkészíteni a Buffalo szószt, esetleg elmosogatni vagy inni egy sört - amelyik szimpatikusabb.

5

Ha van maghőmérőnk ellenőrizhetjük a szárnyakat. Akkor vagyunk jók, ha a hőmérő legalább 73-75 C fokot mutat. Ilyenkor a legjobb a csirkeszárny készenléte.

6

A szárnyakat tegyük az előzőleg használt tálba, majd öntsük rá a Buffalo szószt és keverjük el egyenletesen. Ha a tálat egy tányérral lefedjük és kisebb rázós-körözős mozdulatokat imitálunk, egész jól fog sikerülni ez az oszlatás.

7

Tegyük vissza a grillre a már bekent szárnyakat és további 10-15 percen keresztül süssük őket, majd kék sajtmártással és zellerszárral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban mexikói babos csirkét, avagy hagymás babot készít csirkével, teszi mindezt nagy szeretettel. Szoky nem kevesebb állít, minthogy ez egy bakancslistás étel, így mindenképp ki kell próbáljátok!
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Töltött burger: sajt, bacon, chiliA klasszikus sajtos-bacon burger haladó verziója, amikor már töltött húst sütünk az okosgrillen, majd egész héten bezsebeljük érte a szebbnél szebb dícsérő bókokat.

Hozzávalók

Hozzávalók Buffalo csirkeszárnyak
 2 kg csirkeszárny
 1 evőkanál kukoricakeményítő
 szárnyas fűszerkeverék igény szerint
 
 Buffalo szósz
Hozzávalók - Buffalo szósz
 0,50 csésze olvasztott vaj
 0,50 csésze chili mártás
 2 evőkanál fehér ecet
 2 teáskanál Worcestershire szósz
 kevés fokhagyma granulátum

Elkészítés

Elkészítés - Buffalo szósz
1

A vajat olvasztás után keverjük el a chili szósszal, ecettel, Worcestershire szósszal, fokhagyma porral majd forraljuk össze sűrű kavargatás mellett. Ne hagyjuk kihűlni, hogy ne dermedjen meg a vaj.
Több helyen olvasni csípős mustárt is a Buffalo szósz receptjéhez, ha azt szeretnénk tenni hozzá, akkor a Worcestershire szósz kiváltható vele. A chiliszósz adagjának felét érdemes használni.

Elkészítés - Buffalo csirkeszárnyak
2

Ha készen állunk a Bufallo csirkeszárnyak elkészítésére, állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

A csirkeszárnyakat mossuk át, majd törlővel itassuk fel a nedvességet. Helyezzük el egy nagyobb tálba a szárnyakat és szórjuk meg egyenletesen a kukorica keményítővel és a szárnyas fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a szárnyakat grillre és 35 percen keresztül hagyjuk is rajta. Ilyenkor érdemes elkészíteni a Buffalo szószt, esetleg elmosogatni vagy inni egy sört - amelyik szimpatikusabb.

5

Ha van maghőmérőnk ellenőrizhetjük a szárnyakat. Akkor vagyunk jók, ha a hőmérő legalább 73-75 C fokot mutat. Ilyenkor a legjobb a csirkeszárny készenléte.

6

A szárnyakat tegyük az előzőleg használt tálba, majd öntsük rá a Buffalo szószt és keverjük el egyenletesen. Ha a tálat egy tányérral lefedjük és kisebb rázós-körözős mozdulatokat imitálunk, egész jól fog sikerülni ez az oszlatás.

7

Tegyük vissza a grillre a már bekent szárnyakat és további 10-15 percen keresztül süssük őket, majd kék sajtmártással és zellerszárral tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Buffalo csirkeszárny grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66