Bundázott kalács – reggeli grillen
Egy játékos, grillezett reggeli következik, amely jó eséllyel NEM indulhatna a világ egyik legegyszerűbb étele díjáért. Cserébe viszont hamar elkészül, ízkarakterei pedig tökéletes harmóniát alkotnak.
Vágjuk fel nagyobb szeletekre a kalácsot. (6-8 szelet)
Lyukasszuk ki, vagy bontsuk fel finoman a kukoricapelyhet (corn flakes), és egy nyújtó fa segítségével zúzzuk össze. A legegyszerűbb, ha ezt a pehely saját zacskójában hajtjuk végre.
Felverjük a négy tojást, amelyhez 100 milliliter tejet, kevés sót és borsot adunk hozzá.
A kalács szeleteket megmártóztatjuk a tojásban, majd a kukoricapehelyben, végül egy serpenyőnkbe tesszük, ahol kevés vajon megsütjük.
Durvára vágunk egy lilahagymát és lassú lángon, rettentő kevés olajon megdinszteljük.
Kenjük ki olajjal egy rostlapot és helyezzük az Okosgrillünkbe, majd egyúttal, indítsuk is be a masinát és emeljük a hőmérsékletet 180-200 °C-ra
Mossuk meg alaposan a gombát. Ezt követően, szedjük ki a törzsét és a helyére balzsamecetet, valamint egy nagyon kevés, friss citromlevet töltünk.
Végül, a bacont a szendvicseink méretéhez igazítjuk.
Az előkészített bacon és gomba mindkét oldalát meggrillezzük. A gomba megfordításakor nem probléma, ha a benne lévő balzsamecet és citromlé kifolyik, hiszen, addigra már kellően átjárták azt.
Amint a bacon elkészült, a zsírján megsütjük a tükörtojásokat. Továbbá, még a bundáskenyereket is a rostlapra helyezzük, 1-1 sajttal a tetejükön.
Nem maradt más hátra, mint összeállítani a szendvicseket és reggelizni egy jót!
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Vágjuk fel nagyobb szeletekre a kalácsot. (6-8 szelet)
Lyukasszuk ki, vagy bontsuk fel finoman a kukoricapelyhet (corn flakes), és egy nyújtó fa segítségével zúzzuk össze. A legegyszerűbb, ha ezt a pehely saját zacskójában hajtjuk végre.
Felverjük a négy tojást, amelyhez 100 milliliter tejet, kevés sót és borsot adunk hozzá.
A kalács szeleteket megmártóztatjuk a tojásban, majd a kukoricapehelyben, végül egy serpenyőnkbe tesszük, ahol kevés vajon megsütjük.
Durvára vágunk egy lilahagymát és lassú lángon, rettentő kevés olajon megdinszteljük.
Kenjük ki olajjal egy rostlapot és helyezzük az Okosgrillünkbe, majd egyúttal, indítsuk is be a masinát és emeljük a hőmérsékletet 180-200 °C-ra
Mossuk meg alaposan a gombát. Ezt követően, szedjük ki a törzsét és a helyére balzsamecetet, valamint egy nagyon kevés, friss citromlevet töltünk.
Végül, a bacont a szendvicseink méretéhez igazítjuk.
Az előkészített bacon és gomba mindkét oldalát meggrillezzük. A gomba megfordításakor nem probléma, ha a benne lévő balzsamecet és citromlé kifolyik, hiszen, addigra már kellően átjárták azt.
Amint a bacon elkészült, a zsírján megsütjük a tükörtojásokat. Továbbá, még a bundáskenyereket is a rostlapra helyezzük, 1-1 sajttal a tetejükön.
Nem maradt más hátra, mint összeállítani a szendvicseket és reggelizni egy jót!