Carolina pulled pork szendvics
Carolina barbecue stílus jegyeit viseli magán ez a pulled pork szendvics: Házi készítésű nedvesítő mop szósszal készült pulled pork és káposztasaláta alkotja és kiteljesednek benne a csípős-ecetes füstös aromák.
Kenjük át a tarját vékonyan mustárral vagy olajjal, majd fűszerezzük a sertéshúst minden oldalról házi pulled pork fűszerezéssel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 Red és Yellow fűszerek keverékét ajánljuk.
A fűszerezett tarját tegyük frissentartó fóliába és helyezzük 8 óra hosszára a hűtőbe.
Készítsük el a nedvesítő un. mop szószt: egy tálban keverjük össze az almaecetet, a sört, a citromlevet, a Worcestershire szószt és a chili paprikát.
A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 80˚C-ra. Amikor eléri ezt a hőmérsékletet (kb. 10 perc), akkor helyezzük a kicsomagolt tarját a rácsra és füstöljük 3 órán keresztül.
Az első óra letelte után kenjük át a mop szósszal, majd ismételjük újra óránként.
Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120˚C-ra és süssük tovább addig, amíg a hús maghője el nem éri a 72˚C-t. Ez körülbelül újabb 3 óra. Ügyeljünk rá, hogy szintén óránként átkenjük a mop szósszal.
Amikor a tarja elérte a kívánt maghőt, csomagoljuk be alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább, amíg a belső hőmérséklet nem emelkedik 95˚C-ra.
A 95˚C-os maghő elérésekor a csomagolt tarját helyezzük át egy lezárt hőtartó dobozba és pihentessük egy órán keresztül.
Sokan ilyenkor további különböző anyagokba pl. törülközőkbe tekerve helyezik a dobozba a pulled porkot.
Készítsük el az ecetes szószt: egy keverőtálban keverjünk össze almaecetet, 250-300 ml vizet, ketchupot, barnacukrot, sót, chili paprikát, fekete borsot és fehér borsot.
Keverjük addig, amíg a só és a cukor fel nem oldódnak.
Kóstoljuk meg a fűszerezést, ízlés szerint adjunk hozzá még cukrot vagy chilit.
Hagyjuk állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
A Carolina Coleslaw elkészítése: egy keverőtálban keverjük össze a felaprított (reszelt) káposztát körülbelül 250 ml ecetes szósszal.
Adjuk hozzá az aprított hagymát és a szeletelt vagy csíkokra vágott sárgarépát.
Amikor lejárt a pulled pork tarja pihenési ideje egy nagyobb tálba bontsuk ki, öntsünk hozzá az ecetes szószból (és a fóliában maradt nevekből), majd villa vagy medvekarom segítségével tépjük szálaira a húst.
Állítsuk össze a Carolina stílusú pulled pork szendvicset: a kettévágott zsemléket igény szerint pirítsuk meg, majd helyezzünk rá egy adag pulled porkot, rá a káposzta salátát és zárjuk le a zsemle tetejével.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választásaGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
- Kosárba teszemGyorsnézet
- Kosárba teszemGyorsnézet
- Kosárba teszemGyorsnézet
- Kosárba teszemGyorsnézet
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Kenjük át a tarját vékonyan mustárral vagy olajjal, majd fűszerezzük a sertéshúst minden oldalról házi pulled pork fűszerezéssel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 Red és Yellow fűszerek keverékét ajánljuk.
A fűszerezett tarját tegyük frissentartó fóliába és helyezzük 8 óra hosszára a hűtőbe.
Készítsük el a nedvesítő un. mop szószt: egy tálban keverjük össze az almaecetet, a sört, a citromlevet, a Worcestershire szószt és a chili paprikát.
A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 80˚C-ra. Amikor eléri ezt a hőmérsékletet (kb. 10 perc), akkor helyezzük a kicsomagolt tarját a rácsra és füstöljük 3 órán keresztül.
Az első óra letelte után kenjük át a mop szósszal, majd ismételjük újra óránként.
Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120˚C-ra és süssük tovább addig, amíg a hús maghője el nem éri a 72˚C-t. Ez körülbelül újabb 3 óra. Ügyeljünk rá, hogy szintén óránként átkenjük a mop szósszal.
Amikor a tarja elérte a kívánt maghőt, csomagoljuk be alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább, amíg a belső hőmérséklet nem emelkedik 95˚C-ra.
A 95˚C-os maghő elérésekor a csomagolt tarját helyezzük át egy lezárt hőtartó dobozba és pihentessük egy órán keresztül.
Sokan ilyenkor további különböző anyagokba pl. törülközőkbe tekerve helyezik a dobozba a pulled porkot.
Készítsük el az ecetes szószt: egy keverőtálban keverjünk össze almaecetet, 250-300 ml vizet, ketchupot, barnacukrot, sót, chili paprikát, fekete borsot és fehér borsot.
Keverjük addig, amíg a só és a cukor fel nem oldódnak.
Kóstoljuk meg a fűszerezést, ízlés szerint adjunk hozzá még cukrot vagy chilit.
Hagyjuk állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
A Carolina Coleslaw elkészítése: egy keverőtálban keverjük össze a felaprított (reszelt) káposztát körülbelül 250 ml ecetes szósszal.
Adjuk hozzá az aprított hagymát és a szeletelt vagy csíkokra vágott sárgarépát.
Amikor lejárt a pulled pork tarja pihenési ideje egy nagyobb tálba bontsuk ki, öntsünk hozzá az ecetes szószból (és a fóliában maradt nevekből), majd villa vagy medvekarom segítségével tépjük szálaira a húst.
Állítsuk össze a Carolina stílusú pulled pork szendvicset: a kettévágott zsemléket igény szerint pirítsuk meg, majd helyezzünk rá egy adag pulled porkot, rá a káposzta salátát és zárjuk le a zsemle tetejével.