Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája

Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája


csevapcsicsa recept grill szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Kevesen gondolnák, hogy valójában mennyire is egyszerű elkészíteni a nyár egyik közkedvelt ételét, a mennyei csevapcsicsát. Szoky most bemutatja nekünk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 50 perc
Hozzávalók:
 1500 g marha lapocka
 750 g sertés lapocka
 750 g birka lapocka
 60 g
 3 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
 8 nagyobb gerezd fokhagyma
 tört fekete bors
 150 ml szénsavas víz
Elkészítés
1

Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.

2

Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.

3

Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.

4

Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.

5

A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.

TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.

6

Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.

7

Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.

TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.

8

Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Édes-tüzes BBQ oldalasEzek a húsok édesek, tüzesek és nehezen überelhetők. Matt Pittman receptje két különböző fűszeres rubot, egy almaleves locsolást és egy édes, szaftos befejezést egyesít a BBQ oldalas tökéletességéért.
Mini pókos pizza – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a mini pókos pizza recept.
Barbecue pulykamell zsályaöntettelNéhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1500 g marha lapocka
 750 g sertés lapocka
 750 g birka lapocka
 60 g
 3 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
 8 nagyobb gerezd fokhagyma
 tört fekete bors
 150 ml szénsavas víz

Elkészítés

Elkészítés
1

Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.

2

Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.

3

Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.

4

Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.

5

A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.

TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.

6

Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.

7

Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.

TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.

8

Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66