Csirkesaláta
Ezt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.
A páchoz egy nagy serpenyőben vagy tálban keverjünk össze vizet és sót, amíg a kristályok fel nem oldódnak. Majd adjuk hozzá a csirkemellet és a combokat. Fedjük le és tegyük hűtőbe 2-4 órára.
Csepegtessük le, de ne szárítsuk ki teljesen a csirkét: a füst ugyanis jobban tapad majd a még nedves felületekhez.
Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
A csirkét a grillrácsra helyezzük, és 30 percig füstöljük. Majd növeljük a hőmérsékletet 175℃-ra, és így folytatjuk a csirkehús sütését, amíg a szaftja ki nem folyik, és a belső hőmérséklet eléri a húshőmérőn a 74-75℃, vagyis kb. 25-30 percig.
Ezután vágódeszkára tesszük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, csirkét felkockázzuk, a bőrt, a csontokat és a zsiradékot pedig eltávolítjuk.
Tegyük át egy keverőtálba az előkészített sült húst. Adjuk hozzá a piros és zöld kaliforniai paprikát, a hagymát és az ecetes jalapenót. Óvatosan keverjük át, majd tegyük félre.
Egy másik tálban keverjünk össze majonézt, lime levet, köményt, fekete borsot és fokhagymát. Végül adjunk hozzá a koriandert.
Adjuk hozzá az öntetet a csirkehúsos keverékhez, és óvatosan keverjük át, amíg jól össze nem áll ez egész.
Tegyük át egy tálaló tálba. Paprikával hintsük meg. Azonnal tálalhatjuk is, vagy letakarva hűtőben tárolva akár 3 napig is eláll.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A páchoz egy nagy serpenyőben vagy tálban keverjünk össze vizet és sót, amíg a kristályok fel nem oldódnak. Majd adjuk hozzá a csirkemellet és a combokat. Fedjük le és tegyük hűtőbe 2-4 órára.
Csepegtessük le, de ne szárítsuk ki teljesen a csirkét: a füst ugyanis jobban tapad majd a még nedves felületekhez.
Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
A csirkét a grillrácsra helyezzük, és 30 percig füstöljük. Majd növeljük a hőmérsékletet 175℃-ra, és így folytatjuk a csirkehús sütését, amíg a szaftja ki nem folyik, és a belső hőmérséklet eléri a húshőmérőn a 74-75℃, vagyis kb. 25-30 percig.
Ezután vágódeszkára tesszük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, csirkét felkockázzuk, a bőrt, a csontokat és a zsiradékot pedig eltávolítjuk.
Tegyük át egy keverőtálba az előkészített sült húst. Adjuk hozzá a piros és zöld kaliforniai paprikát, a hagymát és az ecetes jalapenót. Óvatosan keverjük át, majd tegyük félre.
Egy másik tálban keverjünk össze majonézt, lime levet, köményt, fekete borsot és fokhagymát. Végül adjunk hozzá a koriandert.
Adjuk hozzá az öntetet a csirkehúsos keverékhez, és óvatosan keverjük át, amíg jól össze nem áll ez egész.
Tegyük át egy tálaló tálba. Paprikával hintsük meg. Azonnal tálalhatjuk is, vagy letakarva hűtőben tárolva akár 3 napig is eláll.