Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Csirkesaláta

Csirkesaláta


csirkesalátás szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 l hideg víz
 4 darab csirkemell
 4 darab csirkecomb
 piros kaliforniai paprikakockára vágva
 zöld kaliforniai paprika kockára vágva
 1 darab vöröshagyma,
 2 evőkanál darált ecetes jalapeño paprika
 250 g majonéz
 1 evőkanál limelé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál fekete bors
 ½ teáskanál fokhagymapor
 2 evőkanál korianderlevél
 őrölt paprika
 
Elkészítés
1

A páchoz egy nagy serpenyőben vagy tálban keverjünk össze vizet és sót, amíg a kristályok fel nem oldódnak. Majd adjuk hozzá a csirkemellet és a combokat. Fedjük le és tegyük hűtőbe 2-4 órára.
Csepegtessük le, de ne szárítsuk ki teljesen a csirkét: a füst ugyanis jobban tapad majd a még nedves felületekhez.

2

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

3

A csirkét a grillrácsra helyezzük, és 30 percig füstöljük. Majd növeljük a hőmérsékletet 175℃-ra, és így folytatjuk a csirkehús sütését, amíg a szaftja ki nem folyik, és a belső hőmérséklet eléri a húshőmérőn a 74-75℃, vagyis kb. 25-30 percig.

4

Ezután vágódeszkára tesszük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, csirkét felkockázzuk, a bőrt, a csontokat és a zsiradékot pedig eltávolítjuk.

5

Tegyük át egy keverőtálba az előkészített sült húst. Adjuk hozzá a piros és zöld kaliforniai paprikát, a hagymát és az ecetes jalapenót. Óvatosan keverjük át, majd tegyük félre.

6

Egy másik tálban keverjünk össze majonézt, lime levet, köményt, fekete borsot és fokhagymát. Végül adjunk hozzá a koriandert.

7

Adjuk hozzá az öntetet a csirkehúsos keverékhez, és óvatosan keverjük át, amíg jól össze nem áll ez egész.

8

Tegyük át egy tálaló tálba. Paprikával hintsük meg. Azonnal tálalhatjuk is, vagy letakarva hűtőben tárolva akár 3 napig is eláll.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Cukormentes édes bbq szószEbben a szószban nincs hozzáadott cukor, így akár pácként is nyugodtan használható, mert nem fog a húsokra karamellizálódni sütés közben.
Grillezett tarja sörszósszalVelence elővárosában, Chioggia-ban készítettük ezt a felvétel és receptet. Ha van lehetőségetek gyertek el ide, gyönyörű a táj és a város. A parton egyúttal egy grillezett tarját is elkészítettünk sörszósszal.
A legfinomabb sült húsok – Szoky konyhájaGrill recept videó: Egyszerű, de nagyszerű, nyálcsorgatós sült hús recept következik, amely egy vaj puha, porhanyós és szuper fenséges végeredménnyel ajándékozza meg a családot, illetve a vendégeket.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 l hideg víz
 4 darab csirkemell
 4 darab csirkecomb
 piros kaliforniai paprikakockára vágva
 zöld kaliforniai paprika kockára vágva
 1 darab vöröshagyma,
 2 evőkanál darált ecetes jalapeño paprika
 250 g majonéz
 1 evőkanál limelé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál fekete bors
 ½ teáskanál fokhagymapor
 2 evőkanál korianderlevél
 őrölt paprika
 

Elkészítés

Elkészítés
1

A páchoz egy nagy serpenyőben vagy tálban keverjünk össze vizet és sót, amíg a kristályok fel nem oldódnak. Majd adjuk hozzá a csirkemellet és a combokat. Fedjük le és tegyük hűtőbe 2-4 órára.
Csepegtessük le, de ne szárítsuk ki teljesen a csirkét: a füst ugyanis jobban tapad majd a még nedves felületekhez.

2

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 80℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

3

A csirkét a grillrácsra helyezzük, és 30 percig füstöljük. Majd növeljük a hőmérsékletet 175℃-ra, és így folytatjuk a csirkehús sütését, amíg a szaftja ki nem folyik, és a belső hőmérséklet eléri a húshőmérőn a 74-75℃, vagyis kb. 25-30 percig.

4

Ezután vágódeszkára tesszük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, csirkét felkockázzuk, a bőrt, a csontokat és a zsiradékot pedig eltávolítjuk.

5

Tegyük át egy keverőtálba az előkészített sült húst. Adjuk hozzá a piros és zöld kaliforniai paprikát, a hagymát és az ecetes jalapenót. Óvatosan keverjük át, majd tegyük félre.

6

Egy másik tálban keverjünk össze majonézt, lime levet, köményt, fekete borsot és fokhagymát. Végül adjunk hozzá a koriandert.

7

Adjuk hozzá az öntetet a csirkehúsos keverékhez, és óvatosan keverjük át, amíg jól össze nem áll ez egész.

8

Tegyük át egy tálaló tálba. Paprikával hintsük meg. Azonnal tálalhatjuk is, vagy letakarva hűtőben tárolva akár 3 napig is eláll.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Csirkesaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66