Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A legfinomabb sült húsok – Szoky konyhája

A legfinomabb sült húsok – Szoky konyhája


szoky konyhája legfinomabb sült húsok recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Egyszerű, de nagyszerű, nyálcsorgatós sült hús recept következik, amely egy vaj puha, porhanyós és szuper fenséges végeredménnyel ajándékozza meg a családot, illetve a vendégeket.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 30 perc
Hozzávalók:
 1,70 kg sertéstarja
 1,30 kg sertéscomb
 1,70 kg sertés oldalas
 600 g kolozsvári húsos szalonna
 5 fej vöröshagyma
 3 csokor újhagyma
 1 egész fej fokhagyma
 5 darab kisebb sonkahagyma
 5 darab csöves kukorica
 1 kis köteg petrezselyem
 3 evőkanál sertészsír
 20 g méz
 70 g paradicsomsűrítmény
 70 g mustár
 2 teáskanál darált vagy őrölt koriander mag
 2 teáskanál Cayenne-bors
 1 teáskanál darált színes bors
 2,50 evőkanál
 2 teáskanál egész kömény
 3 teáskanál édesnemes pirospaprika
 2 teáskanál őrölt kömény
 200 ml víz
Elkészítés
1

A hagymákat gorombára vágjuk, majd egy wok serpenyőben, három evőkanál felforrósított zsíron, - kevés kömény hozzáadása után - pár perc leforgása alatt átforgatjuk. Ezt követően félre tesszük és állni hagyjuk őket.

2

Következik a husi fűszerezése (sertés comb, tarja, kolozsvári szalonna). Ehhez őrölt köményt, Cayenne paprikát, dúrvára tört koriandert, édesnemes pirospaprikát, sót, színes borsot, végül pedig mustárt, egy pici mézet és paradicsomsűrítmény használunk.

3

Most, az imént elkészített hagymáinkat is az ellenállhatatlan hús szelekcióra öntjük. Ez után, bátran összekeverjük a tál tartalmát, bármivel, ami a mancsunk ügyébe kerül.
Persze ne feledjük: hogy a népszerű, Szoky féle "jobb kezes" technológiánál, nincs hatékonyabb módszer erre a célra.

4

Helyezzük az alaposan befűszerezett és hagymával elkevert húsokat a tepsinkbe, amelynek aljába, előzetesen már egy kevés vizet töltöttünk.

5

Irány az Okosgrill magával ragadó, pikáns, füstös közege - 160 fokra előmelegítve!

6

Első körben 180 percen keresztül sütjük a húsokat, majd levesszük a fedőt, és a tepsibe helyezzük a menet közben előfőzött kukoricákat is. Ez után, további 20 percen keresztül pörköljük az ételt, de immár a fedő nélkül, továbbá 200-210 fokra kapcsolva a grillsütőt.

7

A kukoricákat: felaprítva, - 8-10 darab alsó levelet már előzetesen az edényünkbe helyezve - 10 perc alatt előfőzzük.
TIPP: Fontos, hogy e folyamat során, ne kövessünk el egy rendkívül jellegzetes hibát, avagy a kukoricák főzővizének sózását. Ugyanis ezzel a lépéssel, csupán kellemetlenül megkeményítenénk azokat.

8

Máris tálalhatunk! Köretként pedig a petrezselymes burgonya az, amivel garantáltan nem lehet mellé fogni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt, paprikás grillcsirkeVan, aki forrón szereti! Ha unjuk az egyszerű grillcsirkét, próbáljuk ki ezt a fűszeres és füstös BBQ csirke receptet, hogy feldobjuk a napot!
Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,70 kg sertéstarja
 1,30 kg sertéscomb
 1,70 kg sertés oldalas
 600 g kolozsvári húsos szalonna
 5 fej vöröshagyma
 3 csokor újhagyma
 1 egész fej fokhagyma
 5 darab kisebb sonkahagyma
 5 darab csöves kukorica
 1 kis köteg petrezselyem
 3 evőkanál sertészsír
 20 g méz
 70 g paradicsomsűrítmény
 70 g mustár
 2 teáskanál darált vagy őrölt koriander mag
 2 teáskanál Cayenne-bors
 1 teáskanál darált színes bors
 2,50 evőkanál
 2 teáskanál egész kömény
 3 teáskanál édesnemes pirospaprika
 2 teáskanál őrölt kömény
 200 ml víz

Elkészítés

Elkészítés
1

A hagymákat gorombára vágjuk, majd egy wok serpenyőben, három evőkanál felforrósított zsíron, - kevés kömény hozzáadása után - pár perc leforgása alatt átforgatjuk. Ezt követően félre tesszük és állni hagyjuk őket.

2

Következik a husi fűszerezése (sertés comb, tarja, kolozsvári szalonna). Ehhez őrölt köményt, Cayenne paprikát, dúrvára tört koriandert, édesnemes pirospaprikát, sót, színes borsot, végül pedig mustárt, egy pici mézet és paradicsomsűrítmény használunk.

3

Most, az imént elkészített hagymáinkat is az ellenállhatatlan hús szelekcióra öntjük. Ez után, bátran összekeverjük a tál tartalmát, bármivel, ami a mancsunk ügyébe kerül.
Persze ne feledjük: hogy a népszerű, Szoky féle "jobb kezes" technológiánál, nincs hatékonyabb módszer erre a célra.

4

Helyezzük az alaposan befűszerezett és hagymával elkevert húsokat a tepsinkbe, amelynek aljába, előzetesen már egy kevés vizet töltöttünk.

5

Irány az Okosgrill magával ragadó, pikáns, füstös közege - 160 fokra előmelegítve!

6

Első körben 180 percen keresztül sütjük a húsokat, majd levesszük a fedőt, és a tepsibe helyezzük a menet közben előfőzött kukoricákat is. Ez után, további 20 percen keresztül pörköljük az ételt, de immár a fedő nélkül, továbbá 200-210 fokra kapcsolva a grillsütőt.

7

A kukoricákat: felaprítva, - 8-10 darab alsó levelet már előzetesen az edényünkbe helyezve - 10 perc alatt előfőzzük.
TIPP: Fontos, hogy e folyamat során, ne kövessünk el egy rendkívül jellegzetes hibát, avagy a kukoricák főzővizének sózását. Ugyanis ezzel a lépéssel, csupán kellemetlenül megkeményítenénk azokat.

8

Máris tálalhatunk! Köretként pedig a petrezselymes burgonya az, amivel garantáltan nem lehet mellé fogni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A legfinomabb sült húsok – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66