Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Díjnyertes BBQ oldalas

Díjnyertes BBQ oldalas


bbq verseny oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 g barna cukor
 60 g méz
 8 evőkanál vajkockázva
 120 g sárgabarack lekvár és/vagy BBQ szósz
 120 g BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 80℃ -os hőmérsékletre.

2

Vágjuk le a felesleges zsírt és vegyük le a hártyát is a bordák hátsó oldaláról.

3

Mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük meg Milestone66 Red és Yellow fűszerkeverékkel, majd tegyük rá a grillre, hússal felfelé. Füstöljük 2 órán keresztül.

4

Ideiglenesen távolítsuk el a húsokat a grillről, növeljük a grill hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő 5-10 percig.

5

Egy nagy teherbírású alufóliára tegyün 50-60 gramm barnacukrot, 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál apróra vágott teavajat.

6

Az oldalasokat húsos felükkel lefelé fektessük a barnacukros keverékbe, majd alapos mártózás után fordítsuk meg őket, hogy a másik felük is bevonódjon. Ismételjük meg a műveletet minden szelettel. Szorosan tekerjük össze a fóliát és tegyük a grillre, húsos oldallal lefelé, 2 órára.
Természetesen hentespapírt is használhatunk a folyamat során.

7

Teszteljük a puhaságot úgy, hogy óvatosan kinyitjuk a fóliát és beleszúrunk egy fogpiszkálót a húsba, két középső borda közé. Éreznünk kell egy kis ellenállást, de a fogpiszkálónak meglehetősen simán kell bele kell tudni mennie. Ha a bordák már puhák, a következő lépésben a főzési idő le fog rövidülni, ha viszont még mindig keménynek tűnnek, a sütési idő megnőhet.

8

Tegyük el a leveket a fóliáról későbbre, lekenéshez fogjuk még használni. Vegyük le a húsokat a fóliáról, és helyezzük őket vissza a grillrácsra.

9

Keverjük össze a választott BBQ szószt és a sárgabarack lekvárt vagy BBQ szószt egy kis tálban és bőségesen kenjük meg a szeletek minden oldalát. Ha a bordák a fóliázási időszak után már megpuhultak, főzzük 20 percig, hogy a szósz megdermedjen.

10

Ha viszont a bordák kemények, süssük tovább legalább egy órán keresztül. Minden oldalas márványozása és zsírtartalma eltérő, így mindegyik egy kicsit másképp készül el, de az átlagos sütési időnk ezeknél a húsoknál egy óra a lekenés és a grillre való visszatétel után.

11

Miután az oldalasok elkészültek, vegyük le a grillről és pihentessük 15 percen keresztül szeletelés előtt.

12

Vegyük elő a kisült szaftot (amit a fóliáról gyűjtöttük), kanalazzuk le a zsírt a tetejéről, és dobjuk is ki.

13

Egy ecsettel kenjük le a húsokat a ragacsos édes mázzal, ezzel fényes felületet adva nekik tálaláshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mézes-fokhagymás csirkeszárny szószÉdes szósz egy kis csípősséggel és fokhagymával, ami tökéletessé tesz majd a füst. Használjuk a szószt csirkeszárnyakon, combokon, akár egész grillcsirkén.
Grillen sült őszi zöldségkeverékSült zöldségreceptünk segítségével pillanatok alatt kivághatjuk magunkat egy váratlan vendég érkezésekor, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami finomat. Ez az egyszerű és egészséges recept kelbimbót, újburgonyát, pézsmatököt és csiperke gombát tartalmaz.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 g barna cukor
 60 g méz
 8 evőkanál vajkockázva
 120 g sárgabarack lekvár és/vagy BBQ szósz
 120 g BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 80℃ -os hőmérsékletre.

2

Vágjuk le a felesleges zsírt és vegyük le a hártyát is a bordák hátsó oldaláról.

3

Mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük meg Milestone66 Red és Yellow fűszerkeverékkel, majd tegyük rá a grillre, hússal felfelé. Füstöljük 2 órán keresztül.

4

Ideiglenesen távolítsuk el a húsokat a grillről, növeljük a grill hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő 5-10 percig.

5

Egy nagy teherbírású alufóliára tegyün 50-60 gramm barnacukrot, 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál apróra vágott teavajat.

6

Az oldalasokat húsos felükkel lefelé fektessük a barnacukros keverékbe, majd alapos mártózás után fordítsuk meg őket, hogy a másik felük is bevonódjon. Ismételjük meg a műveletet minden szelettel. Szorosan tekerjük össze a fóliát és tegyük a grillre, húsos oldallal lefelé, 2 órára.
Természetesen hentespapírt is használhatunk a folyamat során.

7

Teszteljük a puhaságot úgy, hogy óvatosan kinyitjuk a fóliát és beleszúrunk egy fogpiszkálót a húsba, két középső borda közé. Éreznünk kell egy kis ellenállást, de a fogpiszkálónak meglehetősen simán kell bele kell tudni mennie. Ha a bordák már puhák, a következő lépésben a főzési idő le fog rövidülni, ha viszont még mindig keménynek tűnnek, a sütési idő megnőhet.

8

Tegyük el a leveket a fóliáról későbbre, lekenéshez fogjuk még használni. Vegyük le a húsokat a fóliáról, és helyezzük őket vissza a grillrácsra.

9

Keverjük össze a választott BBQ szószt és a sárgabarack lekvárt vagy BBQ szószt egy kis tálban és bőségesen kenjük meg a szeletek minden oldalát. Ha a bordák a fóliázási időszak után már megpuhultak, főzzük 20 percig, hogy a szósz megdermedjen.

10

Ha viszont a bordák kemények, süssük tovább legalább egy órán keresztül. Minden oldalas márványozása és zsírtartalma eltérő, így mindegyik egy kicsit másképp készül el, de az átlagos sütési időnk ezeknél a húsoknál egy óra a lekenés és a grillre való visszatétel után.

11

Miután az oldalasok elkészültek, vegyük le a grillről és pihentessük 15 percen keresztül szeletelés előtt.

12

Vegyük elő a kisült szaftot (amit a fóliáról gyűjtöttük), kanalazzuk le a zsírt a tetejéről, és dobjuk is ki.

13

Egy ecsettel kenjük le a húsokat a ragacsos édes mázzal, ezzel fényes felületet adva nekik tálaláshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Díjnyertes BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Erdélyi dézsa fürdő
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66