Díjnyertes BBQ oldalas
Vegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.
Állítsuk be a pellet grillsütőt 80℃ -os hőmérsékletre.
Vágjuk le a felesleges zsírt és vegyük le a hártyát is a bordák hátsó oldaláról.
Mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük meg Milestone66 Red és Yellow fűszerkeverékkel, majd tegyük rá a grillre, hússal felfelé. Füstöljük 2 órán keresztül.
Ideiglenesen távolítsuk el a húsokat a grillről, növeljük a grill hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő 5-10 percig.
Egy nagy teherbírású alufóliára tegyün 50-60 gramm barnacukrot, 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál apróra vágott teavajat.
Az oldalasokat húsos felükkel lefelé fektessük a barnacukros keverékbe, majd alapos mártózás után fordítsuk meg őket, hogy a másik felük is bevonódjon. Ismételjük meg a műveletet minden szelettel. Szorosan tekerjük össze a fóliát és tegyük a grillre, húsos oldallal lefelé, 2 órára.
Természetesen hentespapírt is használhatunk a folyamat során.
Teszteljük a puhaságot úgy, hogy óvatosan kinyitjuk a fóliát és beleszúrunk egy fogpiszkálót a húsba, két középső borda közé. Éreznünk kell egy kis ellenállást, de a fogpiszkálónak meglehetősen simán kell bele kell tudni mennie. Ha a bordák már puhák, a következő lépésben a főzési idő le fog rövidülni, ha viszont még mindig keménynek tűnnek, a sütési idő megnőhet.
Tegyük el a leveket a fóliáról későbbre, lekenéshez fogjuk még használni. Vegyük le a húsokat a fóliáról, és helyezzük őket vissza a grillrácsra.
Keverjük össze a választott BBQ szószt és a sárgabarack lekvárt vagy BBQ szószt egy kis tálban és bőségesen kenjük meg a szeletek minden oldalát. Ha a bordák a fóliázási időszak után már megpuhultak, főzzük 20 percig, hogy a szósz megdermedjen.
Ha viszont a bordák kemények, süssük tovább legalább egy órán keresztül. Minden oldalas márványozása és zsírtartalma eltérő, így mindegyik egy kicsit másképp készül el, de az átlagos sütési időnk ezeknél a húsoknál egy óra a lekenés és a grillre való visszatétel után.
Miután az oldalasok elkészültek, vegyük le a grillről és pihentessük 15 percen keresztül szeletelés előtt.
Vegyük elő a kisült szaftot (amit a fóliáról gyűjtöttük), kanalazzuk le a zsírt a tetejéről, és dobjuk is ki.
Egy ecsettel kenjük le a húsokat a ragacsos édes mázzal, ezzel fényes felületet adva nekik tálaláshoz.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Állítsuk be a pellet grillsütőt 80℃ -os hőmérsékletre.
Vágjuk le a felesleges zsírt és vegyük le a hártyát is a bordák hátsó oldaláról.
Mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük meg Milestone66 Red és Yellow fűszerkeverékkel, majd tegyük rá a grillre, hússal felfelé. Füstöljük 2 órán keresztül.
Ideiglenesen távolítsuk el a húsokat a grillről, növeljük a grill hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő 5-10 percig.
Egy nagy teherbírású alufóliára tegyün 50-60 gramm barnacukrot, 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál apróra vágott teavajat.
Az oldalasokat húsos felükkel lefelé fektessük a barnacukros keverékbe, majd alapos mártózás után fordítsuk meg őket, hogy a másik felük is bevonódjon. Ismételjük meg a műveletet minden szelettel. Szorosan tekerjük össze a fóliát és tegyük a grillre, húsos oldallal lefelé, 2 órára.
Természetesen hentespapírt is használhatunk a folyamat során.
Teszteljük a puhaságot úgy, hogy óvatosan kinyitjuk a fóliát és beleszúrunk egy fogpiszkálót a húsba, két középső borda közé. Éreznünk kell egy kis ellenállást, de a fogpiszkálónak meglehetősen simán kell bele kell tudni mennie. Ha a bordák már puhák, a következő lépésben a főzési idő le fog rövidülni, ha viszont még mindig keménynek tűnnek, a sütési idő megnőhet.
Tegyük el a leveket a fóliáról későbbre, lekenéshez fogjuk még használni. Vegyük le a húsokat a fóliáról, és helyezzük őket vissza a grillrácsra.
Keverjük össze a választott BBQ szószt és a sárgabarack lekvárt vagy BBQ szószt egy kis tálban és bőségesen kenjük meg a szeletek minden oldalát. Ha a bordák a fóliázási időszak után már megpuhultak, főzzük 20 percig, hogy a szósz megdermedjen.
Ha viszont a bordák kemények, süssük tovább legalább egy órán keresztül. Minden oldalas márványozása és zsírtartalma eltérő, így mindegyik egy kicsit másképp készül el, de az átlagos sütési időnk ezeknél a húsoknál egy óra a lekenés és a grillre való visszatétel után.
Miután az oldalasok elkészültek, vegyük le a grillről és pihentessük 15 percen keresztül szeletelés előtt.
Vegyük elő a kisült szaftot (amit a fóliáról gyűjtöttük), kanalazzuk le a zsírt a tetejéről, és dobjuk is ki.
Egy ecsettel kenjük le a húsokat a ragacsos édes mázzal, ezzel fényes felületet adva nekik tálaláshoz.