Egész grillcsirke tésztasalátával

Kezdőlap / Egész grillcsirke tésztasalátával
Egész grillcsirke tésztasalátával
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy olyan receptet hozott ez a Fald fel csapata, ami eddig hiányzott palettáról, pedig mindenki imádja: egész grillcsirke tésztasalátával

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók
 1 egész csirke
 100 g vaj
 2 evőkanál olaj
 grillcsirke fűszerkeverék
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab alma
A tésztasalátához:
 1 csomag fussili tészta
 150 g tejföl
 2 evőkanál majonéz
 1 evőkanál mustár
 1 marék petrezselyem
 só, bors ízlés szerint
 ½ citrom leve
 100 g csemege uborka
 ½ fej lilahagyma
 1 darab piros pritamin paprika
Elkészítés
1

Természetesen elsőként a csirkékkel kezdünk melyekhez 100 gramm olvasztott vajba öntsetek 2 kanál olajat majd keverjétek össze grillcsirke fűszerkeverékkel. Ha ti is hozzáadott só nélküli fűszert használtok, akkor természetesen ízlés szerint adjatok hozzá.

2

A csirkéket kívül belül jól dörzsöljétek át, majd végezetül pedig helyezzetek alma darabokat és félbe vágott fokhagymákat a belsejében.

3

Kétfajta elkészítést is javaslunk:
160°C-on 60-80 percre lesz szükségetek,
120°C-on forgónyárson viszont 6 órán keresztül is készülhet.

4

Amíg a csirkék sülnek a köretet nemcsak elkészíteni lesz idő, de behűteni is. Egy csomag fussili tésztát főzetek készre, miközben elő készültök a saláta hozzávalóival.

5

Kezdésnek az alapot keverjük össze: 150 gramm tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, 1 marék aprított petrezselyem, só, bors és fél citrom leve kell csupán egy tábla.

6

Ehhez vágjátok össze és adjatok hozzá fél fej lilahagymát 1 darab piros pritamin paprikát és 100 gramm csemege uborkát. Amint a tészta megfőtt hagyjátok kicsit kihűlni, keverjétek el a masszával és mehet is a hűtőbe.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész csirke
 100 g vaj
 2 evőkanál olaj
 grillcsirke fűszerkeverék
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab alma
A tésztasalátához:
 1 csomag fussili tészta
 150 g tejföl
 2 evőkanál majonéz
 1 evőkanál mustár
 1 marék petrezselyem
 só, bors ízlés szerint
 ½ citrom leve
 100 g csemege uborka
 ½ fej lilahagyma
 1 darab piros pritamin paprika

Elkészítés

Elkészítés
1

Természetesen elsőként a csirkékkel kezdünk melyekhez 100 gramm olvasztott vajba öntsetek 2 kanál olajat majd keverjétek össze grillcsirke fűszerkeverékkel. Ha ti is hozzáadott só nélküli fűszert használtok, akkor természetesen ízlés szerint adjatok hozzá.

2

A csirkéket kívül belül jól dörzsöljétek át, majd végezetül pedig helyezzetek alma darabokat és félbe vágott fokhagymákat a belsejében.

3

Kétfajta elkészítést is javaslunk:
160°C-on 60-80 percre lesz szükségetek,
120°C-on forgónyárson viszont 6 órán keresztül is készülhet.

4

Amíg a csirkék sülnek a köretet nemcsak elkészíteni lesz idő, de behűteni is. Egy csomag fussili tésztát főzetek készre, miközben elő készültök a saláta hozzávalóival.

5

Kezdésnek az alapot keverjük össze: 150 gramm tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, 1 marék aprított petrezselyem, só, bors és fél citrom leve kell csupán egy tábla.

6

Ehhez vágjátok össze és adjatok hozzá fél fej lilahagymát 1 darab piros pritamin paprikát és 100 gramm csemege uborkát. Amint a tészta megfőtt hagyjátok kicsit kihűlni, keverjétek el a masszával és mehet is a hűtőbe.

Jó étvágyat kívánunk!
Egész grillcsirke tésztasalátával