Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Édes-tüzes BBQ oldalas

Édes-tüzes BBQ oldalas


édes tüzes bbq oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek a húsok édesek, tüzesek és nehezen überelhetők. Matt Pittman receptje két különböző fűszeres rubot, egy almaleves locsolást és egy édes, szaftos befejezést egyesít a BBQ oldalas tökéletességéért.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml almalé
 300 g folyékony vaj
 210 g barna cukor
 200 g méz
 1 evőkanál csípős szósz (opcionális)
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

2

Távolítsuk el a hártyát a darabok hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy megragadjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.

3

Kötőanyagra alapesetben nincs szükség, de ha időhiányban vagyunk, bekenhetjük a húsokat sárga mustárral a fűszerezés előtt, hogy elősegítsük a fűszerek megtapadását. Vigyünk fel egy vastag réteg BBQ Rub réteget az szeletek csontos oldalára és alaposan fedjük be vele. Hagyjuk, hogy ez a dörzsölés 10 percig pihenjen, majd fordítsuk meg a húsokat és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is.

4

Helyezzük az oldalasokat húsos résszel felfelé a pellet grillsütőre és 45 percenként spricceljük le almalével. Füstöljük, amíg szép mahagóni színt nem kapnak, ami körülbelül 2,5 órát vesz igénybe.

5

Csomagoljuk be a húsokat alufóliába vagy hentespapírba, hogy megóvjuk a tökéletes színüket. Az alumíniumfóliára vagy hentespapírra, helyezzünk egy réteget Parkayból, barna cukorból és mézből a fóliára.
Tegyünk körülbelül egy marék barna cukrot, két nagyobb bogyónyi Parkay-t és egy szép vastag réteg mézet a húsokra is. Adhatunk hozzá csípős szószt is, ha szeretnénk, majd fektessük a darabokat húsos felükkel lefelé az édes (és csípős) keverékre úgy, hogy a csontok felfelé nézzenek.

6

Tegyük vissza őket a pellet grillsütőbe és süssük további 2-2,5 órán keresztül. Amikor a hús visszahúzódott és körülbelül 0,5 cm-nyire szabaddá váltak a csontok, a bordák elkészültek.

7

A szósz elkészítéséhez keverjünk össze Traeger 'Que BBQ Sauce-t 2:1 arányban Burleson's Clover Honey-val. Hozzáadhatunk ízlés szerint kedvenc csípős paprika kivonatunkból is az édes-csípős összhatás fokozásáért. A mártást egy serpenyőben felmelegítjük, hogy alaposan összekeverhessük

8

Miután a szósz felmelegedett, távolítsuk el a húsokat a grillről, és csomagoljuk ki. Fordítsuk meg az oldalasokat, hogy a húsos felük felfelé nézzen és enyhén csepegtessük le őket. Tegyük vissza a darabokat a grillre csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük a bordákat további 15 percig, hogy a szósz megdermedjen. (Ez a lépés megakadályozza, hogy a bbq szósz mindenfelé folyjon az arcodon, amikor elfogyasztod.)

9

Végül vegyük ki ismét az oldalasokat a pellet grillből és hagyjuk pihenni néhány percig, majd szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A tökéletes meccsnézős BBQ oldalasKészüljünk fel a nyálcsorgatásra ezekkel a St. Louis-stílusú oldalasokkal. Ez a hústípus több zsírt és csontot tartalmaz, így ízletes és olcsó választás lehet, ha a tökéletes meccsnapi receptet keressük.
Kimchis oldalas szendvicsHa már unjátok a megszokott grillételeket és a családnak már nincs kedve a sima mustáros-hagymás tarjához, akkor most hoztunk nektek egy olyan király szendót, amiben az omlós oldalas egy kis ázsiai vonallal van megbolondítva: kimchis oldalas szendvics
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymávalAdjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.
Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml almalé
 300 g folyékony vaj
 210 g barna cukor
 200 g méz
 1 evőkanál csípős szósz (opcionális)
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

2

Távolítsuk el a hártyát a darabok hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy megragadjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.

3

Kötőanyagra alapesetben nincs szükség, de ha időhiányban vagyunk, bekenhetjük a húsokat sárga mustárral a fűszerezés előtt, hogy elősegítsük a fűszerek megtapadását. Vigyünk fel egy vastag réteg BBQ Rub réteget az szeletek csontos oldalára és alaposan fedjük be vele. Hagyjuk, hogy ez a dörzsölés 10 percig pihenjen, majd fordítsuk meg a húsokat és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is.

4

Helyezzük az oldalasokat húsos résszel felfelé a pellet grillsütőre és 45 percenként spricceljük le almalével. Füstöljük, amíg szép mahagóni színt nem kapnak, ami körülbelül 2,5 órát vesz igénybe.

5

Csomagoljuk be a húsokat alufóliába vagy hentespapírba, hogy megóvjuk a tökéletes színüket. Az alumíniumfóliára vagy hentespapírra, helyezzünk egy réteget Parkayból, barna cukorból és mézből a fóliára.
Tegyünk körülbelül egy marék barna cukrot, két nagyobb bogyónyi Parkay-t és egy szép vastag réteg mézet a húsokra is. Adhatunk hozzá csípős szószt is, ha szeretnénk, majd fektessük a darabokat húsos felükkel lefelé az édes (és csípős) keverékre úgy, hogy a csontok felfelé nézzenek.

6

Tegyük vissza őket a pellet grillsütőbe és süssük további 2-2,5 órán keresztül. Amikor a hús visszahúzódott és körülbelül 0,5 cm-nyire szabaddá váltak a csontok, a bordák elkészültek.

7

A szósz elkészítéséhez keverjünk össze Traeger 'Que BBQ Sauce-t 2:1 arányban Burleson's Clover Honey-val. Hozzáadhatunk ízlés szerint kedvenc csípős paprika kivonatunkból is az édes-csípős összhatás fokozásáért. A mártást egy serpenyőben felmelegítjük, hogy alaposan összekeverhessük

8

Miután a szósz felmelegedett, távolítsuk el a húsokat a grillről, és csomagoljuk ki. Fordítsuk meg az oldalasokat, hogy a húsos felük felfelé nézzen és enyhén csepegtessük le őket. Tegyük vissza a darabokat a grillre csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük a bordákat további 15 percig, hogy a szósz megdermedjen. (Ez a lépés megakadályozza, hogy a bbq szósz mindenfelé folyjon az arcodon, amikor elfogyasztod.)

9

Végül vegyük ki ismét az oldalasokat a pellet grillből és hagyjuk pihenni néhány percig, majd szeleteljük fel és fogyasszuk el élvezettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Édes-tüzes BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66