Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve


grillezett egész grillcsirke kolbásszal almával töltve okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 2 kg egész csirke
 ¼ evőkanál fekete bors
 1 evőkanál sótlan vaj
 1 darab zellerszár
 150 ml csirke alaplé
 ¼ evőkanál szárított zsálya
 100 g szárított kenyérfűszerezetlen, kockázva
 1 darab almakockázva
 250 g kolbászhúskülseje eltávolítva
 ½ evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál almás fűszerkeverék
 1 teáskanál
 ½ fej fehérhagymaapróra vágva
 ½ fej fehérhagymaszeletelve
Elkészítés - Töltelék
1

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt, és fakanállal morzsoljuk össze.

2

Amikor a kolbászhús barnulni kezd, adjunk hozzá a vajat, a zellert, az aprított hagymát, a kockázott almát, a zsályát, a sót és a borsot. Süssük 5-7 percen keresztül gyakran kevergetve, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az alaplé felét és a kenyérkockákat. Óvatosan forgassuk össze, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés - grillcsirke
4

A fa pellet grillsütőt csukott fedél mellett melegítsük elő 205°C-ra.

5

Alaposan öblítsük le az egész csirkét és töröljük át papírtörlővel.

6

A szeletelt hagymát helyezzük az öntöttvas serpenyő vagy tepsi aljára. Helyezzük rá a csirkét és töltsük meg a pihentetett töltelékkel.

7

A grillcsirkét kívülről szórjuk meg az almás fűszerkeverékkel és dörzsöljük be alaposan minden részen, ügyelve a szárnyak, combokra.

8

A 205°C-ra melegített pellet grillsütőben süssük 45 percig a grillcsirkét. Ekkor a még almásabb ízekért permetezzük át a húst 50-50 arányú almalé-almaecet keverékkel.
Öntsük alá az alaplé másik felét és süssük további 30 percen keresztül.

9

Akkor vegyük le a grillről, amikor a belső hőmérséklet eléri a 73-74°C-ot, és már a bőre is megpirult.
Érdemes a mellcsont mellett mérni a hőmérsékletet.
Felszeletelés előtt 15 percig pihentessük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhájaGrill recept videó: Ahogy lenyűgöző, kíméletlenül látványos külsejével, úgy izgalmas tartalmával egyaránt elkápráztat ez a furmányos, nem éppen hétköznapi töltött tarja. Exkluzív, kellemes és fejedelmi - de mégis roppant egyszerű!
Mézes grillcsirkeA mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!
Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Töltött héjában sült burgonya sókéreggelKívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg egész csirke
 ¼ evőkanál fekete bors
 1 evőkanál sótlan vaj
 1 darab zellerszár
 150 ml csirke alaplé
 ¼ evőkanál szárított zsálya
 100 g szárított kenyérfűszerezetlen, kockázva
 1 darab almakockázva
 250 g kolbászhúskülseje eltávolítva
 ½ evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál almás fűszerkeverék
 1 teáskanál
 ½ fej fehérhagymaapróra vágva
 ½ fej fehérhagymaszeletelve

Elkészítés

Elkészítés - Töltelék
1

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt, és fakanállal morzsoljuk össze.

2

Amikor a kolbászhús barnulni kezd, adjunk hozzá a vajat, a zellert, az aprított hagymát, a kockázott almát, a zsályát, a sót és a borsot. Süssük 5-7 percen keresztül gyakran kevergetve, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az alaplé felét és a kenyérkockákat. Óvatosan forgassuk össze, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés - grillcsirke
4

A fa pellet grillsütőt csukott fedél mellett melegítsük elő 205°C-ra.

5

Alaposan öblítsük le az egész csirkét és töröljük át papírtörlővel.

6

A szeletelt hagymát helyezzük az öntöttvas serpenyő vagy tepsi aljára. Helyezzük rá a csirkét és töltsük meg a pihentetett töltelékkel.

7

A grillcsirkét kívülről szórjuk meg az almás fűszerkeverékkel és dörzsöljük be alaposan minden részen, ügyelve a szárnyak, combokra.

8

A 205°C-ra melegített pellet grillsütőben süssük 45 percig a grillcsirkét. Ekkor a még almásabb ízekért permetezzük át a húst 50-50 arányú almalé-almaecet keverékkel.
Öntsük alá az alaplé másik felét és süssük további 30 percen keresztül.

9

Akkor vegyük le a grillről, amikor a belső hőmérséklet eléri a 73-74°C-ot, és már a bőre is megpirult.
Érdemes a mellcsont mellett mérni a hőmérsékletet.
Felszeletelés előtt 15 percig pihentessük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66