Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhája

Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhája


pisztáciával töltött tarja recept szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Ahogy lenyűgöző, kíméletlenül látványos külsejével, úgy izgalmas tartalmával egyaránt elkápráztat ez a furmányos, nem éppen hétköznapi töltött tarja. Exkluzív, kellemes és fejedelmi - de mégis roppant egyszerű!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc
Hozzávalók:
 1,60 kg sertéstarja9 szeletre vágva
 8 darab vizes zsemle
 1 csomag zöldhagyma
 6 gerezd fokhagyma
 300 g kolozsvári szalonna
 80 g sós, pörkölt pisztácia
 3 darab egész tojás
 1 köteg petrezselyem
 100 g érlelt sajt
 750 ml paradicsomlé
 120 g teavaj
 1 evőkanál sertés zsír a kolozsvári szalonnához
 2,50 evőkanál sertés zsír a hús sütéséhez
 2 evőkanál mustár
 só, tört fekete bors
Elkészítés
1

Egy nappal a sütés előtt, előkészítjük a terepet, hogy az ízek kellően összeérjenek!
Elsősorban, a következő részműveletekkel kell kezdenünk:

• Egy üvegtálba beáztatjuk és alaposan kinyomkodjuk a zsömléket.
• A tarját 18-20 dekás szeletekre vágjuk, nejlon között kiklopfoljuk.
• A kolozsvári szalonna bőrét eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Ezután, egy kevés zsiradékon, WOK serpenyőben, körülbelül 8-10 perc alatt kisütjük.
• A zöldhagymát gorombára, a fokhagymát pici szeletekre vágjuk, majd fél perc alatt átforgatjuk őket a szalonnával.
• Durván felaprítjuk a pisztáciát és középfinomra vágjuk a petrezselymet.

2

Másodsorban, összeállítjuk a tölteléket:

• 3 darab tojást ütünk a kinyomkodott zsömlékhez.
• Hozzáadjuk a serpenyőnkben lapuló hagymás szalonnát.
• Rászórjuk a sajtot, a pisztáciát, illetve a felvágott petrezselyem mennyiségének a felét.
• Sóval és borssal ízesítünk.
• Végezetül, alaposan összekeverjük az egyveleget.

3

Mindezek után, fűszerezzük és megtöltjük a husit:

• A tarják mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
• A szeletek méretével arányos mennyiségű tölteléket helyezünk a húsok felszínére, majd egyetlen hajtást és tömködést követően, már rögzíthetjük is az oldalakat a fogvájók segítségével.
• Ezt követően, óvatosan - rendkívül vékonyan - bekenjük mustárral a húsok külső, szabad felületét.
• Nincs más hátra, mint hogy a húsokat lefóliázzuk, majd ismét a hűtőbe helyezzük.

4

A sütés napja!
A húsokat tepsibe tesszük és 60-80 fokos, füstös közegbe helyezzük az Okosgrill közreműködésével.

5

40 perc elteltével, két és fél evőkanál olvasztott zsírt öntünk a tarjákra, picit megmozgatjuk őket, majd a fedőt a tepsire helyezve, 190 fokon sütjük az ételt. - Hozzávetőlegesen 75 percen keresztül.

6

Ez idő alatt, előkészítjük a köretet. Egy szivacs segítségével, pár mozdulattal átdörzsöljük, majd felvágjuk és átöblítjük a burgonyát. Ezután, a forrásponttól számított 7-8 perc leforgása alatt előfőzzük.

7

Itt az ideje, hogy kellemesen meglocsoljuk a tarjákat a paradicsomlével, majd fedő nélkül, 230 fokon - még körülbelül 35-40 percen keresztül - tűzpirosra sütjük őket.

8

Kiszedjük a grillsütőből a tűzpirosra sült húsokat és leszűrjük a szaftos, ínycsiklandó pecsenyelevet. Mely utóbbit, a végén pár darab bazsalikom levéllel is megbolondítunk.

9

Most az előfőzött krumpli landol a tepsinkben, a felkockázott vaj, továbbá a tegnap már felvágott, maradék petrezselyem kíséretében.

10

Végül pedig nem maradt más hátra, mint hogy a 230 fokon, időnként átforgatva, 10 perc alatt készre süssük.

11

A bazsalikomos pecsenyelevet rácsurgatjuk a husira, és máris elérkezett a tálalás lenyűgöző pillanata!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Házi bolti bbq szószHa szeretjük a bolti bbq szósz ízét, akkor készítsük el otthon is, hátha még finomabb is lesz! Ez egy alap bbq recept, biztosan ízleni fog!
BBQ szósszal pácolt csirkemellA Traeger Sweet & Heat BBQ barbecue szósz pácként is jól használható és vele a konyhai műveletek is könnyűvé válnak. Készítsük el ezt a gyors és finom fogást a hétvégén és nyűgözzük le családunkat.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,60 kg sertéstarja9 szeletre vágva
 8 darab vizes zsemle
 1 csomag zöldhagyma
 6 gerezd fokhagyma
 300 g kolozsvári szalonna
 80 g sós, pörkölt pisztácia
 3 darab egész tojás
 1 köteg petrezselyem
 100 g érlelt sajt
 750 ml paradicsomlé
 120 g teavaj
 1 evőkanál sertés zsír a kolozsvári szalonnához
 2,50 evőkanál sertés zsír a hús sütéséhez
 2 evőkanál mustár
 só, tört fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nappal a sütés előtt, előkészítjük a terepet, hogy az ízek kellően összeérjenek!
Elsősorban, a következő részműveletekkel kell kezdenünk:

• Egy üvegtálba beáztatjuk és alaposan kinyomkodjuk a zsömléket.
• A tarját 18-20 dekás szeletekre vágjuk, nejlon között kiklopfoljuk.
• A kolozsvári szalonna bőrét eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Ezután, egy kevés zsiradékon, WOK serpenyőben, körülbelül 8-10 perc alatt kisütjük.
• A zöldhagymát gorombára, a fokhagymát pici szeletekre vágjuk, majd fél perc alatt átforgatjuk őket a szalonnával.
• Durván felaprítjuk a pisztáciát és középfinomra vágjuk a petrezselymet.

2

Másodsorban, összeállítjuk a tölteléket:

• 3 darab tojást ütünk a kinyomkodott zsömlékhez.
• Hozzáadjuk a serpenyőnkben lapuló hagymás szalonnát.
• Rászórjuk a sajtot, a pisztáciát, illetve a felvágott petrezselyem mennyiségének a felét.
• Sóval és borssal ízesítünk.
• Végezetül, alaposan összekeverjük az egyveleget.

3

Mindezek után, fűszerezzük és megtöltjük a husit:

• A tarják mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
• A szeletek méretével arányos mennyiségű tölteléket helyezünk a húsok felszínére, majd egyetlen hajtást és tömködést követően, már rögzíthetjük is az oldalakat a fogvájók segítségével.
• Ezt követően, óvatosan - rendkívül vékonyan - bekenjük mustárral a húsok külső, szabad felületét.
• Nincs más hátra, mint hogy a húsokat lefóliázzuk, majd ismét a hűtőbe helyezzük.

4

A sütés napja!
A húsokat tepsibe tesszük és 60-80 fokos, füstös közegbe helyezzük az Okosgrill közreműködésével.

5

40 perc elteltével, két és fél evőkanál olvasztott zsírt öntünk a tarjákra, picit megmozgatjuk őket, majd a fedőt a tepsire helyezve, 190 fokon sütjük az ételt. - Hozzávetőlegesen 75 percen keresztül.

6

Ez idő alatt, előkészítjük a köretet. Egy szivacs segítségével, pár mozdulattal átdörzsöljük, majd felvágjuk és átöblítjük a burgonyát. Ezután, a forrásponttól számított 7-8 perc leforgása alatt előfőzzük.

7

Itt az ideje, hogy kellemesen meglocsoljuk a tarjákat a paradicsomlével, majd fedő nélkül, 230 fokon - még körülbelül 35-40 percen keresztül - tűzpirosra sütjük őket.

8

Kiszedjük a grillsütőből a tűzpirosra sült húsokat és leszűrjük a szaftos, ínycsiklandó pecsenyelevet. Mely utóbbit, a végén pár darab bazsalikom levéllel is megbolondítunk.

9

Most az előfőzött krumpli landol a tepsinkben, a felkockázott vaj, továbbá a tegnap már felvágott, maradék petrezselyem kíséretében.

10

Végül pedig nem maradt más hátra, mint hogy a 230 fokon, időnként átforgatva, 10 perc alatt készre süssük.

11

A bazsalikomos pecsenyelevet rácsurgatjuk a husira, és máris elérkezett a tálalás lenyűgöző pillanata!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött tarja pisztáciával – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66