Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás mézes oldalas – Szoky konyhája

Fokhagymás mézes oldalas – Szoky konyhája


szoky konyhája fokhagymás mézes oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Most egy igazán nagyszerű, gombával társított, csodálatos textúrát és ízeket hordozó, fokhagymás, mézes oldalast fogunk elkészíteni.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óra 40 percÖsszesen3 óra 10 perc
Hozzávalók:
 1,90 kg sertés oldalas
 2,50 kg parázsburgonya
 4 evőkanál sertés zsír
 50 g méz
 800 g gomba
 1 egész fej fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál Cayenne bors
 10 szem szegfűbors
 5 darab szegfűszeg
 600 ml víz
Elkészítés
1

Felszeleteljük az oldalast, tepsibe helyezzük, majd bő 35-40 percen át füstöljük az Okosgrillünkben.

2

Eközben szeletekre vágjuk a fokhagymát és felaprítjuk a petrezselymet.

3

Az idő leteltével kivesszük a húst a grillből, és máris indulhat a fűszerezés. A tepsi tartalmát sóval, borssal, valamint az imént felvágott fokhagymával ízesítjük.

4

Ezt követően, - egy kevés víz hozzáadása után - visszahelyezzük tepsinket a grillbe, és 80-85 percen keresztül sütjük az ételt, 220 fokos hőmérsékleten.

5

Amíg a hús puhára párolódik, előkészítjük az átmosott gombákat. Ehhez pedig nincs is más dolgunk, mint egyszerűen csak nagyobb, méretesebb formákra vágni.

6

Enyhén sós vízben, feltesszük főni a burgonyát. Amely azonnal el is készül, a forrástól számított körülbelül 8-10 perc leforgása alatt.

7

Két evőkanál sertészsír landol a WOK serpenyőnkben, majd amint kellően felforrósodott, hirtelen megkapatjuk rajta az előkészített gombát.

8

Amint a gombánk teljesen átpirult, kellemesen meghintjük a - mozsárban porrá őrölt - szegfűszeggel, szegfűborssal, de előtte még sóval, borssal, petrezselyemmel és Cayenne paprikával.

9

Amint a husik puhára párolódtak, egy üvegtálba helyezzük őket. Mindezt abból a célból, hogy alaposan összekeverhessük őket a további összetevőkkel.

10

A következők kerülnek bele, az oldalast már tartalmazó üvegtálunkba: két kanál zsír és egy kevés méz. Most pedig rázzuk meg a tálat pár határozott mozdulattal.

11

Az oldalas helyét, most az előfőzött burgonya veszi át a mennyei, fokhagymás pecsenyelevet tartalmazó tepsinkben. Ezt követően a tetejét, - természetesen - ne felejtsük el gondosan megszórni a "zöld arannyal", avagy a ragyogó petrezselyemmel is.

12

Már majdnem készen vagyunk! Visszapakoljuk a húsokat a tepsibe, a bűbájos burgonya ágyra, és visszaöntjük rá az üvegtálban rekedt ínycsiklandó szaftot.

13

Irány ismét az Okosgrill! További 25-30 percen át, tűzpirosra sütjük az ételt, majd pár perc pihentetés után, azonnal tálalhatjuk a gomba kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mézes császáros tésztaA most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája HúsvétGrill recept videó: Szoky Húsvétra tarját, oldalast, csülköt készített kedvenc pellet grillsütöjén. Lesd el a praktikát, tippeket.Lesd el a praktikákat, tippeket és készítsd el otthon te is, akár ünnep van, akár nem.
Töltött burger bacon lekvárralElkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,90 kg sertés oldalas
 2,50 kg parázsburgonya
 4 evőkanál sertés zsír
 50 g méz
 800 g gomba
 1 egész fej fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál Cayenne bors
 10 szem szegfűbors
 5 darab szegfűszeg
 600 ml víz

Elkészítés

Elkészítés
1

Felszeleteljük az oldalast, tepsibe helyezzük, majd bő 35-40 percen át füstöljük az Okosgrillünkben.

2

Eközben szeletekre vágjuk a fokhagymát és felaprítjuk a petrezselymet.

3

Az idő leteltével kivesszük a húst a grillből, és máris indulhat a fűszerezés. A tepsi tartalmát sóval, borssal, valamint az imént felvágott fokhagymával ízesítjük.

4

Ezt követően, - egy kevés víz hozzáadása után - visszahelyezzük tepsinket a grillbe, és 80-85 percen keresztül sütjük az ételt, 220 fokos hőmérsékleten.

5

Amíg a hús puhára párolódik, előkészítjük az átmosott gombákat. Ehhez pedig nincs is más dolgunk, mint egyszerűen csak nagyobb, méretesebb formákra vágni.

6

Enyhén sós vízben, feltesszük főni a burgonyát. Amely azonnal el is készül, a forrástól számított körülbelül 8-10 perc leforgása alatt.

7

Két evőkanál sertészsír landol a WOK serpenyőnkben, majd amint kellően felforrósodott, hirtelen megkapatjuk rajta az előkészített gombát.

8

Amint a gombánk teljesen átpirult, kellemesen meghintjük a - mozsárban porrá őrölt - szegfűszeggel, szegfűborssal, de előtte még sóval, borssal, petrezselyemmel és Cayenne paprikával.

9

Amint a husik puhára párolódtak, egy üvegtálba helyezzük őket. Mindezt abból a célból, hogy alaposan összekeverhessük őket a további összetevőkkel.

10

A következők kerülnek bele, az oldalast már tartalmazó üvegtálunkba: két kanál zsír és egy kevés méz. Most pedig rázzuk meg a tálat pár határozott mozdulattal.

11

Az oldalas helyét, most az előfőzött burgonya veszi át a mennyei, fokhagymás pecsenyelevet tartalmazó tepsinkben. Ezt követően a tetejét, - természetesen - ne felejtsük el gondosan megszórni a "zöld arannyal", avagy a ragyogó petrezselyemmel is.

12

Már majdnem készen vagyunk! Visszapakoljuk a húsokat a tepsibe, a bűbájos burgonya ágyra, és visszaöntjük rá az üvegtálban rekedt ínycsiklandó szaftot.

13

Irány ismét az Okosgrill! További 25-30 percen át, tűzpirosra sütjük az ételt, majd pár perc pihentetés után, azonnal tálalhatjuk a gomba kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fokhagymás mézes oldalas – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66