Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás zsemlék

Fokhagymás zsemlék


fokhagymás zsemle grillsütő recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Újabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.

Adag4 főre
Előkészítési idő40 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 35 dkg búza finomliszt
 15 dkg rétesliszt
 1,50 csomag szárított élesztő
 2 evőkanál cukor
 3 evőkanál olaj
 1 teáskanál
 300 ml langyos víz
Tetejére
 2 gerezd fokhagyma
 6 dkg vaj
 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát kézzel vagy dagasztógéppel. A kapott alapanyagot tegyük félre, takarjuk le és kelesszük a duplájára.

2

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk el, formázzunk belőlük gombócokat, majd sütőpapírral bélelt, kerek sütőformába rendezzük őket. Természetesen más formát is használhatunk.

3

A tetejére szánt vajba olvasztás után törjük bele a megtisztított fokhagymát, keverjük el, majd öntsük rá a zsemlékre Ezután sajttal szórjuk meg a tetejét.

4

A fa pellet grillsütőnket melegítsük fel 175 Celsius fokra, majd 30 perc alatt süssük benne a zsemléket.

fokhagymás zsemle grillsütő recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)A házi készítésű koreai pác és az almafa füstje teljesen feldobja ezt a marhabordát. Ezek a pácolt oldalasok minden bizonnyal fatüzelésű étel repertoárunk ékszerei lesznek ízükkel és gyors elkészítésükkel.
Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Grillezett tarja sörszósszalVelence elővárosában, Chioggia-ban készítettük ezt a felvétel és receptet. Ha van lehetőségetek gyertek el ide, gyönyörű a táj és a város. A parton egyúttal egy grillezett tarját is elkészítettünk sörszósszal.

Hozzávalók

Hozzávalók
 35 dkg búza finomliszt
 15 dkg rétesliszt
 1,50 csomag szárított élesztő
 2 evőkanál cukor
 3 evőkanál olaj
 1 teáskanál
 300 ml langyos víz
Tetejére
 2 gerezd fokhagyma
 6 dkg vaj
 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát kézzel vagy dagasztógéppel. A kapott alapanyagot tegyük félre, takarjuk le és kelesszük a duplájára.

2

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk el, formázzunk belőlük gombócokat, majd sütőpapírral bélelt, kerek sütőformába rendezzük őket. Természetesen más formát is használhatunk.

3

A tetejére szánt vajba olvasztás után törjük bele a megtisztított fokhagymát, keverjük el, majd öntsük rá a zsemlékre Ezután sajttal szórjuk meg a tetejét.

4

A fa pellet grillsütőnket melegítsük fel 175 Celsius fokra, majd 30 perc alatt süssük benne a zsemléket.

fokhagymás zsemle grillsütő recept okosgrill

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fokhagymás zsemlék
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66