Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tavaszi frittata

Tavaszi frittata

tavaszi frittata recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Reggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 6 darab nagyobb tojás
 60 ml tejszín
 120 g reszelt mozzarella
 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
 2 evőkanál vaj
 240 g apróra vágott gomba
 4 darab spárga2,5 cm-es darabokra vágva
 60 g piros kaliforniai paprika apróra vágva
 120 g apróra vágott sonka
 ízlés szerint só, bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Ha készen állunk elkészíteni a frissítő tavaszi frittatát, akkor kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 150 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig.

2

Egy közepes méretű tálban keverjük össze habverő segítségével a tojást, a tejszínt, valamint a sót és a borsot. Majd adjuk hozzá a metélőhagymát, ha szeretnénk használni (elhagyható). Végül keverjük bele a sajtot is, majd tegyük az egészet félre.

3

Olvasszuk fel a vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon (lehetőleg tapadásmentes vagy jól előkészített öntöttvas edényt használjunk). Ha felolvadt a vaj, pároljuk rajta puhára a gombát, a spárgát és a piros kaliforniai paprikát kb. 5 perc alatt. Majd adjuk hozzá a keverékhez a sonkát is.

4

Ha kész, akkor ideje, hogy összeállítsuk a frittatát: a szilárdabb hozzávalókat oszlassuk el a serpenyő alján, a tojásos keveréket pedig egyenletesen öntsük rá a zöldségekre és a húsra.

5

Helyezzük a serpenyőt a grillrácsra és süssük a frittatát addig, amíg a közepe megszilárdul, az alja pedig enyhén megpirul, vagyis körülbelül 15-20 percig.

6

Ha kész, hagyjuk a frittatát kb. 5 percig hűlni, mielőtt szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.
Pulled pork nachosItt a foci Európa-Bajnokság és a szurkoláshoz mindig jó valamit ropogtatni, viszont a földimogyorót szerintem már mindenki megunta. Ez a recept nem közvetlenül a meccs előtt készül, cserébe viszont több alkalomra is elég.
Barbecue pulykamell zsályaöntettelNéhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.
Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.

Hozzávalók

Hozzávalók
 6 darab nagyobb tojás
 60 ml tejszín
 120 g reszelt mozzarella
 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
 2 evőkanál vaj
 240 g apróra vágott gomba
 4 darab spárga2,5 cm-es darabokra vágva
 60 g piros kaliforniai paprika apróra vágva
 120 g apróra vágott sonka
 ízlés szerint só, bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk elkészíteni a frissítő tavaszi frittatát, akkor kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 150 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig.

2

Egy közepes méretű tálban keverjük össze habverő segítségével a tojást, a tejszínt, valamint a sót és a borsot. Majd adjuk hozzá a metélőhagymát, ha szeretnénk használni (elhagyható). Végül keverjük bele a sajtot is, majd tegyük az egészet félre.

3

Olvasszuk fel a vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon (lehetőleg tapadásmentes vagy jól előkészített öntöttvas edényt használjunk). Ha felolvadt a vaj, pároljuk rajta puhára a gombát, a spárgát és a piros kaliforniai paprikát kb. 5 perc alatt. Majd adjuk hozzá a keverékhez a sonkát is.

4

Ha kész, akkor ideje, hogy összeállítsuk a frittatát: a szilárdabb hozzávalókat oszlassuk el a serpenyő alján, a tojásos keveréket pedig egyenletesen öntsük rá a zöldségekre és a húsra.

5

Helyezzük a serpenyőt a grillrácsra és süssük a frittatát addig, amíg a közepe megszilárdul, az alja pedig enyhén megpirul, vagyis körülbelül 15-20 percig.

6

Ha kész, hagyjuk a frittatát kb. 5 percig hűlni, mielőtt szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tavaszi frittata
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66