Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, tépett marhanyak

Füstölt, tépett marhanyak


tépett marhanyak pulled beef recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Pulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő9 óraÖsszesen9 óra 30 perc
Hozzávalók
 1,50 kg marhanyakangolul: chuck (marhanyak vagy tarja)
 2 fej vöröshagyma
Elkészítés
1

A marhahúst szórjuk és dörzsöljük be a kedvenc marha fűszerkeverékünkkel, majd pihentessük egy éjszakára.

2

Másnap helyezzük a pellet grillsütőbe a húst 110°C-on kb. 3 órára. Óránként marhahúsleves alaplével permetezzük.

3

A hagymákat karikázzuk fel, majd egy tepsit béleljünk ki alulfóliával és szórjuk bele a hagymát. Öntsük fel alaplével és tegyük bele a húst újabb 2,5 órára vagy amíg a maghő el nem éri a 73-74 °C fokot.

4

Ha ezt a maghőt elérte fedjük le teljesen alufóliával a tepsit. Újabb 2,5-3 óra következik, egészen addig, amíg a maghő 93 fokos nem lesz.

5

Amikor elkészült vegyük le a sütőről, majd villa vagy pulled pork medvekarom segítségével szedjük szét szálaira a húst. Ilyenkor akár tovább barbecue szószban is megforgatjuk a marhanyakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói csirkés quesadillaFa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Rántott ördögtojásokHa felfedezed a rántott ördögtojást, akkor igazán a feje tetejére áll majd a világ. Itt ugyanis a főtt tojás fehérje részét panírozás után kisütjük, a tojások sárgájából pedig krémes szószt készítünk, ami tökéletes kiegészítőként kerül majd vissza. Profi tipp: a tölteléket a sütés előtti este elkészíthetjük, de fontos, hogy felhasználásig tároljuk a hűtőben. a fehérjét.
Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg marhanyakangolul: chuck (marhanyak vagy tarja)
 2 fej vöröshagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhahúst szórjuk és dörzsöljük be a kedvenc marha fűszerkeverékünkkel, majd pihentessük egy éjszakára.

2

Másnap helyezzük a pellet grillsütőbe a húst 110°C-on kb. 3 órára. Óránként marhahúsleves alaplével permetezzük.

3

A hagymákat karikázzuk fel, majd egy tepsit béleljünk ki alulfóliával és szórjuk bele a hagymát. Öntsük fel alaplével és tegyük bele a húst újabb 2,5 órára vagy amíg a maghő el nem éri a 73-74 °C fokot.

4

Ha ezt a maghőt elérte fedjük le teljesen alufóliával a tepsit. Újabb 2,5-3 óra következik, egészen addig, amíg a maghő 93 fokos nem lesz.

5

Amikor elkészült vegyük le a sütőről, majd villa vagy pulled pork medvekarom segítségével szedjük szét szálaira a húst. Ilyenkor akár tovább barbecue szószban is megforgatjuk a marhanyakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, tépett marhanyak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66