Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Koreai csirkeszárny pácolva, füstölve

Koreai csirkeszárny pácolva, füstölve


koreai csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók a páchoz:
 1,50 kg csirkeszárny
 4 l víz
 250 g tengeri só
 100 g cukor
 1 darab nagy citromfélbevágva
 1 darab egész fokhagymakeresztben félbevágva
 4 szál friss kakukkfű
 10 darab egész bors szem
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 2 evőkanál olívaolaj
 80 g újhagyma vékonyra szeletelve
 2 evőkanál pirított szezámmag
 friss koriandera tálaláshoz
 lime szeleteka tálaláshoz
 pörkölt mogyoróapróra törve, a tálaláshoz
Hozzávalók a szószhoz:
 120 g gochujangKoreai chiliszósz
 60 ml szójaszósz
 80 ml méz
 2 evőkanál rizsborecet
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál szezámolaj
 60 g vaj
 4 darab fokhagyma gerezdaprítva
 1 evőkanál reszelt gyömbér
Elkészítés
1

Kezdésképpen készítsük el a pácot: egy nagy fazékban keverjük alaposan össze a vizet, a sót és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és dobjuk bele a citromot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és az egész borsot.

2

Amikor a páclé szobahőmérsékletre lehűlt, akkor tegyük bele a csirkeszárnyakat és lefedve helyezzük a hűtőbe néhány órára, akár egész éjszakára.

3

A hűtő szünet után a koreai füstölt csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 190°C-ra.

4

Vegyük ki a szárnyakat a pácból és töröljük át papírtörlővel. Kenjük át olívaolajjal és helyezzük a grillrácsra. Süssük 35-45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

Közben készítsük el a szószt: Egy közepes edénybe keverjük össze a gochujangot (chiliszószt), a szójaszószt, a mézet, a rizsborecetet, a lime levét, a szezámolajat, a vajat, a fokhagymát és a gyömbért. A tűzhelyen közepes lángon főzzük addig, amíg a szósz fel nem forr, majd vegyük le a tűzről.

6

Amikor elkészült a szárny tegyük át egy nagy tálba és forgassuk át a szósz kétharmadával, amíg láthatóan be nem fedi a grillcsirkét. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a földimogyorót és a szezámmagot és keverjük addig, amíg egyenletesen nem oszlik el.

7

A szárnyakat tegyük egy tálra, szórjuk meg a korianderrel és a mogyoróval. Helyezzük mellé a lime szeleteket és a megmaradt szószt is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

New York style: grillezett pepperoni pizzaGrillen is készíthető ropogós szélű vékony pizza sok sajttal és csípős paprikás szalámival. Itt egy jó kis már már tradionális szalámis-sajtos recept, ami a kerti sütés sztárja szokott lenni.
Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Pulled pork tálAz egyik legjobb fogyasztási módja a tépett malacnak, ha épp nem szendvicsbe kerül. Nagyszerű étel foci meccsekhez, baráti vacsikhoz vagy persze minden ok nélkül.
Pulled pork töltött káposztaKorábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.

Hozzávalók

Hozzávalók a páchoz:
 1,50 kg csirkeszárny
 4 l víz
 250 g tengeri só
 100 g cukor
 1 darab nagy citromfélbevágva
 1 darab egész fokhagymakeresztben félbevágva
 4 szál friss kakukkfű
 10 darab egész bors szem
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 2 evőkanál olívaolaj
 80 g újhagyma vékonyra szeletelve
 2 evőkanál pirított szezámmag
 friss koriandera tálaláshoz
 lime szeleteka tálaláshoz
 pörkölt mogyoróapróra törve, a tálaláshoz
Hozzávalók a szószhoz:
 120 g gochujangKoreai chiliszósz
 60 ml szójaszósz
 80 ml méz
 2 evőkanál rizsborecet
 2 evőkanál limelé
 2 evőkanál szezámolaj
 60 g vaj
 4 darab fokhagyma gerezdaprítva
 1 evőkanál reszelt gyömbér

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen készítsük el a pácot: egy nagy fazékban keverjük alaposan össze a vizet, a sót és a cukrot. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és dobjuk bele a citromot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és az egész borsot.

2

Amikor a páclé szobahőmérsékletre lehűlt, akkor tegyük bele a csirkeszárnyakat és lefedve helyezzük a hűtőbe néhány órára, akár egész éjszakára.

3

A hűtő szünet után a koreai füstölt csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 190°C-ra.

4

Vegyük ki a szárnyakat a pácból és töröljük át papírtörlővel. Kenjük át olívaolajjal és helyezzük a grillrácsra. Süssük 35-45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

Közben készítsük el a szószt: Egy közepes edénybe keverjük össze a gochujangot (chiliszószt), a szójaszószt, a mézet, a rizsborecetet, a lime levét, a szezámolajat, a vajat, a fokhagymát és a gyömbért. A tűzhelyen közepes lángon főzzük addig, amíg a szósz fel nem forr, majd vegyük le a tűzről.

6

Amikor elkészült a szárny tegyük át egy nagy tálba és forgassuk át a szósz kétharmadával, amíg láthatóan be nem fedi a grillcsirkét. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a földimogyorót és a szezámmagot és keverjük addig, amíg egyenletesen nem oszlik el.

7

A szárnyakat tegyük egy tálra, szórjuk meg a korianderrel és a mogyoróval. Helyezzük mellé a lime szeleteket és a megmaradt szószt is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66