Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper


fülstölt sajttal töltött Jalapeno Poppers recept-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 25 perc
Hozzávalók
 12 darab jalapeno paprika
 6 szelet bacon, félbevágva
 250 g krémsajt
 1 csésze reszelt cheddar sajt
 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál sertés fűszerkeverék
 koriander levél
 tejföl
Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.

3

A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.

4

A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.

5

Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.

6

Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.

7

30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.

8

Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!
Grillezett édesburgonya lime szósszalAz édesburgonya nagy sláger a grillezés terén. Ebben a receptben a cél az egyszerűség, hisz alapfűszerekkel és egy kis füsttel alkotunk finomságot, amit a lime szósz dob fel igazán.
CsirkesalátaEzt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.
Grillezett dinnyesalátaPróbáljuk ki a kedvenc nyári gyümölcsünk legújabb változatát. A görögdinnyét nagy lángon grillezzük, majd feta sajttal, angol uborkával, lilahagymával és citromlé öntettel tesszük tökéletessé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab jalapeno paprika
 6 szelet bacon, félbevágva
 250 g krémsajt
 1 csésze reszelt cheddar sajt
 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál sertés fűszerkeverék
 koriander levél
 tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.

3

A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.

4

A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.

5

Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.

6

Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.

7

30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.

8

Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66