Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett dinnyesaláta

Grillezett dinnyesaláta


grillezett dinnyesaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Próbáljuk ki a kedvenc nyári gyümölcsünk legújabb változatát. A görögdinnyét nagy lángon grillezzük, majd feta sajttal, angol uborkával, lilahagymával és citromlé öntettel tesszük tökéletessé.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő15 percÖsszesen20 perc
Hozzávalók
 1 darab kis görögdinnyeszeletelve
 2 evőkanál olívaolaj
 
 2 darab csemege uborkakockázva
 ½ darab közepes vöröshagymavékonyra szeletelve
 230 g feta sajtkockázva
Dresszing
 2 darab egész lime leve
 1 teáskanál halszósz
 ízlés szerint só és fekete bors
 60 ml olívaolaj
Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A görögdinnye szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk.

3

Helyezzük őket közvetlenül a sütőre, és hagyjuk ott 10 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ha kész, vegyük le és tegyük őket a hűtőbe.

4

Az öntethez egy kis tálban keverjük össze a lime levét, a halszószt, ízlés szerint sót és borsot. Keverés közben lassan adjunk hozzá olívaolajat.

5

Ha a görögdinnye kihűlt, távolítsuk el a héját, és vágjuk 2.5 cm-es kockákra.

6

Egy közepes tálban keverjük össze a görögdinnyét, uborkát, lilahagymát, fetát. Öntsük rá a szószt és keverjük jól össze.

7

Ízesítsük további sóval és limelével, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
Csontról leomló BBQ oldalasFogj meg egy szelet oldalast és mélyítsd bele a fogaidat ebben a gyengéd, édes és fűszeres ízélménybe. Alacsony hőmérsékleten és lassan füstöljük, de határozottan megéri a várakozást.
Mindent bele hot dogEz nem a szokásos bárhol kapható típus! Ez a fa pellet grillben készült hot dog hosszabb típusú virsliket követel meg, baconbe tekerve, hagymával, tépett malaccal majd végül sajttal megszórva és barbecue szósszal megkenve. Ebben minden benne van, semmi sem hiányzik! 

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab kis görögdinnyeszeletelve
 2 evőkanál olívaolaj
 
 2 darab csemege uborkakockázva
 ½ darab közepes vöröshagymavékonyra szeletelve
 230 g feta sajtkockázva
Dresszing
 2 darab egész lime leve
 1 teáskanál halszósz
 ízlés szerint só és fekete bors
 60 ml olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A görögdinnye szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk.

3

Helyezzük őket közvetlenül a sütőre, és hagyjuk ott 10 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ha kész, vegyük le és tegyük őket a hűtőbe.

4

Az öntethez egy kis tálban keverjük össze a lime levét, a halszószt, ízlés szerint sót és borsot. Keverés közben lassan adjunk hozzá olívaolajat.

5

Ha a görögdinnye kihűlt, távolítsuk el a héját, és vágjuk 2.5 cm-es kockákra.

6

Egy közepes tálban keverjük össze a görögdinnyét, uborkát, lilahagymát, fetát. Öntsük rá a szószt és keverjük jól össze.

7

Ízesítsük további sóval és limelével, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett dinnyesaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66