Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper


fülstölt sajttal töltött Jalapeno Poppers recept-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 25 perc
Hozzávalók
 12 darab jalapeno paprika
 6 szelet bacon, félbevágva
 250 g krémsajt
 1 csésze reszelt cheddar sajt
 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál sertés fűszerkeverék
 koriander levél
 tejföl
Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.

3

A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.

4

A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.

5

Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.

6

Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.

7

30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.

8

Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bourbon bacon brownieA brownie nagyon finom, igaz? Nos, ez a recept egy másik szintre emeli a süteményt. Ebben a receptben karamellizált baconnel koronázzuk a whisky-s browniet, hisz bármihez is teszünk egy kis bacont, az csak jobb lehet. Mindössze 15 perc előkészület és 60 perc a fa pellet grillen elegendő a recept elkészítéséhez.
Füstölt, szárazon fűszerezett oldalasA füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 12 darab jalapeno paprika
 6 szelet bacon, félbevágva
 250 g krémsajt
 1 csésze reszelt cheddar sajt
 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
 1 evőkanál sertés fűszerkeverék
 koriander levél
 tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Vágjuk le a jalapeno paprikák "sapkáját", tehát azt a részt ahol a mag is van, és készítsük elő a töltésre, szedjük ki a magot.

3

A töltelék a krémsajtból, a fűszerkeverékből és a reszelt cheddar sajtból fog állni. Keverjük össze bátran és alaposan ezeket a hozzávalókat.
Természetesen ha nem áll rendelkezésünkre cheddar sajt, helyettesíthetjük mással is.

4

A kimagozott, töltésre készenálló paprikákat töltsük meg egy kiskanál segítségével félig a sajtos-fűszeres keverékkel.

5

Most jöhetnek a félbevágott bacon szeletek, amelyekkel tekerjük be a paprikákat és rögzítsük azokat fogpiszkáló segítségével.

6

Ha van lehetőségünk állítva a grillre tenni a jalapeno paprikákat, akkor ne habozzunk tegyük fel úgy. Ha nincs, akkor egy tepsiben rakjuk fel a rácsokra.

7

30 perc füstölés után állítsuk a grillsütő hőmérsékletét 190 fokra és újabb 30 percig izzadhatnak a falatok.

8

Amikor látjuk, hogy a bacon megsült, elkészültünk. Vegyük le a rácsról a jalapeno paprikákat és korianderes tejfölbe mártva azonnal tüntessük is el. Persze ha van türelmünk kicsit hagyjuk hűlni is az ételt. Ha ízlett ismételjük meg a receptet az első ponttól kezdve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popper
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66