Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött sertésszűz bulgur salátával

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött sertésszűz bulgur salátával


gesztenyével aszalt szilvával töltött sertésszűz recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Közelednek az ünnepek, ami a töltött húsok szezonja is egyben. Mi is imádjuk, akár rántva, akár baconbe tekerve. Érkezzen most egy gesztenyés aszalt szilvás sertésszűz bulgur salátával.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók
 500 g sertésszűz
 100 g gesztenye
 100 g aszalt szilva
 100 ml pezsgő
 2 csomag bacon
 grillfűszerkeverék
 só, bors
Bulgur saláta
 200 g bulgur
 1 evőkanál olivaolaj
 1 fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 500 g bébispenót
 ½ citrom leve
 2 darab újhagyma
 50 g tökmag
Elkészítés
1

Egy vasedénybe öntsünk 100 gramm hámozott gesztenyét, ami mehet is az Okosgrillbe, hogy meg piruljanak és kapjanak egy kellemes füstös ízt. Használhatjuk a füst fokozatot 20-30 percig, majd pedig egy magasabb 180-200°C-on pirítsuk meg.

2

Ezután egy kis edényben a száraz pezsgőben pároljuk a gesztenyét, amíg a folyadék teljesen el nem fő. Krumplinyomó segítségével törjük össze és a 100 gramm aszalt szilvát vágjunk fel csíkokra.

3

A sertésszűzet nyissuk meg egy éles kés segítségével, majd a gesztenyével ágyazzunk meg a szilva daraboknak. Hajtsuk össze és szeletenként kiterített baconbe szorosan tekerjük fel.

4

Egy tepsiben vagy pecsenyesütőben lefedve süssük körülbelül 60 percen keresztül 180°C-on.

5

Köretnek a bulgur salátát dobjuk össze, aminek első lépéseként 200 gramm bulgurt főzzünk meg dupla mennyiségű vízben.

6

Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljünk meg nyomjunk hozzá egy gerezd fokhagymát.

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kávés házi bbq szószKávékedvelőként ez az egyik kedvenc házi bbq szószunk. A spájzban mindig megtalálóak a hozzávalók, hisz egy egyszerű receptről van szó.
CsirkesalátaEzt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g sertésszűz
 100 g gesztenye
 100 g aszalt szilva
 100 ml pezsgő
 2 csomag bacon
 grillfűszerkeverék
 só, bors
Bulgur saláta
 200 g bulgur
 1 evőkanál olivaolaj
 1 fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 500 g bébispenót
 ½ citrom leve
 2 darab újhagyma
 50 g tökmag

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy vasedénybe öntsünk 100 gramm hámozott gesztenyét, ami mehet is az Okosgrillbe, hogy meg piruljanak és kapjanak egy kellemes füstös ízt. Használhatjuk a füst fokozatot 20-30 percig, majd pedig egy magasabb 180-200°C-on pirítsuk meg.

2

Ezután egy kis edényben a száraz pezsgőben pároljuk a gesztenyét, amíg a folyadék teljesen el nem fő. Krumplinyomó segítségével törjük össze és a 100 gramm aszalt szilvát vágjunk fel csíkokra.

3

A sertésszűzet nyissuk meg egy éles kés segítségével, majd a gesztenyével ágyazzunk meg a szilva daraboknak. Hajtsuk össze és szeletenként kiterített baconbe szorosan tekerjük fel.

4

Egy tepsiben vagy pecsenyesütőben lefedve süssük körülbelül 60 percen keresztül 180°C-on.

5

Köretnek a bulgur salátát dobjuk össze, aminek első lépéseként 200 gramm bulgurt főzzünk meg dupla mennyiségű vízben.

6

Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljünk meg nyomjunk hozzá egy gerezd fokhagymát.

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött sertésszűz bulgur salátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66