Grill pizza by Szoky konyhája

Kezdőlap / Grill pizza by Szoky konyhája
Grill pizza by Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill pizza, a család bbqmentes tagjainak kedvenc étele. Paradicsomos vagy tejszínes alapú pizzák: Szoky recept videóban mutatja meg a hogyan készítsd el.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő10 percÖsszesen1 óra 10 perc

Hozzávalók
 1 kg finomliszt
 520 ml angyos víz
 30 g friss élesztő
 30 ml extra szűz olíva olaj
 
 kevés rétesliszt a pizza formázásához
 pizzakő (tepsiben is süthető)

Elkészítés
1

A lisztet helyezzük a munkaterületünkre és formázzunk a közepébe egy krátert.

2

Ebbe a kráterbe morzsoljuk bele az élesztőt és öntsünk rá egy kis vizet.

3

Kézzel egy krémes állagot keverjünk ki a liszt közepén, majd öntsük hozzá az olajat.

4

Folyamatosan keverjük össze a masszát a liszttel és adagoljuk hozzá a vizet is.

5

A végén sózzuk meg a kapott tésztánkat.

6

Ezután kezünkkel dagasszuk 10-12 percig a tésztát.

7

A kidolgozás után osszuk el négy egyenlő részre és ezeket a részeket formázzuk cipónak.

8

Enyhén nedves konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni a gombócokat.

9

Réteslisztet szórva a munkalapra készítsünk kör alakú pizzákat.

10

A grillsütőt állítsuk 250 fokra és helyezzük be a pizzakövet is.

11

A kinyújtott pizza alapot kenjük meg a szúgóval és helyezzük rá a feltéteket is.

12

A pizza kb. 6-8 perc alatt elkészül, amikor kivesszük a grillből néhány friss bazsalikom levéllel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept

Szoky konyhája házi tejszínes-sonkás grill pizza alap.

Szoky konyhája házi paradicsomos grill pizza alap.

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg finomliszt
 520 ml angyos víz
 30 g friss élesztő
 30 ml extra szűz olíva olaj
 
 kevés rétesliszt a pizza formázásához
 pizzakő (tepsiben is süthető)

Elkészítés

Elkészítés
1

A lisztet helyezzük a munkaterületünkre és formázzunk a közepébe egy krátert.

2

Ebbe a kráterbe morzsoljuk bele az élesztőt és öntsünk rá egy kis vizet.

3

Kézzel egy krémes állagot keverjünk ki a liszt közepén, majd öntsük hozzá az olajat.

4

Folyamatosan keverjük össze a masszát a liszttel és adagoljuk hozzá a vizet is.

5

A végén sózzuk meg a kapott tésztánkat.

6

Ezután kezünkkel dagasszuk 10-12 percig a tésztát.

7

A kidolgozás után osszuk el négy egyenlő részre és ezeket a részeket formázzuk cipónak.

8

Enyhén nedves konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni a gombócokat.

9

Réteslisztet szórva a munkalapra készítsünk kör alakú pizzákat.

10

A grillsütőt állítsuk 250 fokra és helyezzük be a pizzakövet is.

11

A kinyújtott pizza alapot kenjük meg a szúgóval és helyezzük rá a feltéteket is.

12

A pizza kb. 6-8 perc alatt elkészül, amikor kivesszük a grillből néhány friss bazsalikom levéllel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grill pizza by Szoky konyhája