Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Grillcsirke otthon, könnyedén

Grillcsirke otthon, könnyedén


könnyen elkészíthető grillcsirke recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Zseniális mediterrán rakott tésztaMegtartva jó szokásunkat, ennél a fantasztikusan egyedi, déli ízekben és alapanyagokban gazdag tésztaételnél is az egyszerűség hívei maradunk. A végeredmény pedig: szavakkal leírhatatlan. Ezért, feltétlenül muszáj kipróbálni!
Bourbon bacon brownieA brownie nagyon finom, igaz? Nos, ez a recept egy másik szintre emeli a süteményt. Ebben a receptben karamellizált baconnel koronázzuk a whisky-s browniet, hisz bármihez is teszünk egy kis bacont, az csak jobb lehet. Mindössze 15 perc előkészület és 60 perc a fa pellet grillen elegendő a recept elkészítéséhez.
Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Fatüzelésű vegetáriánus pizzaHagyjuk ki most a pizza rendelést és élvezzük inkább az eredeti fatüzelésű pizzák ízeit egyenesen a fa pellet grillsütőnkből.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Grillcsirke otthon, könnyedén
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66