Grillcsirke otthon, könnyedén
Az egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.
Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.
Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.
Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.
Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.
Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.
Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.
Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.
Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.
Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.
Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.
Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.
Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.
Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.
Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.
Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.
Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.