Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fatüzelésű vegetáriánus pizza

Fatüzelésű vegetáriánus pizza


MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Hagyjuk ki most a pizza rendelést és élvezzük inkább az eredeti fatüzelésű pizzák ízeit egyenesen a fa pellet grillsütőnkből.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő20 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók - pizzatészta:
 150 ml meleg víz 40-45℃
 210 g pizza liszt
 2,50 teáskanál száraz élesztő
 ½ teáskanál kristálycukor
 1 teáskanál
 1 evőkanál olaj
Hozzávalók - feltétek:
 35 g kukoricadara
 1 darab nagy grillezett portobello gomba szeletelve
 100 g ecetes articsókalecsepegtetve és felvágva
 200 g reszelt sajt
 50 g parmezán sajt
 ízlés szerint fokhagyma
 60 ml olívaolaj
 ízlés szerint chili paprika
Elkészítés
1

Egy nagy üvegtálban keverjük össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk állni, amíg a keverék el nem kezd habosodni, vagyis körülbelül 10 percig.

2

A tésztakeverőgép táljában keverjünk össze a liszt, a cukrot és a sót. A lisztből 30-40 grammot érdemes külön rakni, amikor már kész lesz a tésztal.

3

Az élesztős keverékhez adjuk hozzá az olívaolajat. Alacsony sebességű keverés mellett lassan öntsük a folyadékot a száraz hozzávalókhoz, miközben fokozatosan növeljük a keverő sebességét, amíg teljesen össze nem állnak az alapanyagok. A tésztának ekkorra simának és nem ragadósnak kellene lennie.

4

A tésztát ezután egy lisztezett felületre borítjuk, és a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva (hogy ne ragadjon le), 5-10 perc alatt simára és golyó alakúra gyúrjuk.

5

Egy nagy tálat enyhén kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk meg, hogy minden oldala bevonódjon. Takarjuk le és meleg helyen tárolva kb egy óra alatt kelesszük kétszeresére.

6

Ha készen állunk a sütésre, tegyük egy pizzakövet a grillrácsra, ha használni szeretnénk. Állítsuk a a fa pellet grillsütő hőmérsékletet 230℃-ra, és zárt fedél mellett melegítsük elő 15 percig.
Pizzakővel érdemesebb több időt rászánni a művelet, legalább 25-30 percet, hogy átforrósodjon a lap.

7

A tésztát gyúrjuk át, majd borítsuk egy lisztezett felületre, ahol nyújtsuk ki egy kb 30 cm átmérőjű körré.

8

Egyenletesen oszlassunk el kukoricalisztet a pizza lapáton. Ezután helyezzük át a tésztát a lapátra, kenjük meg olívaolajjal, tegyük rá a pirított fokhagymát, a sajtot, a portobello gombát, az articsókát, a parmezán sajtot és ízlés szerint chili paprikát.

9

Óvatosan csúsztassuk a már feltétekkel megpakolt tésztánkat a lapátról a pizzakőre. Zárjuk le a fedőt, és süssük a pizzánkat addig, amíg a széle aranybarna nem lesz, vagyis körülbelül 10-12 percig.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.
Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tálNem fogyott el a BBQ marhaszegy? Íme egy szuper ötlet maradékmentesképpen. Fogtuk a szegyet és a chilit, na és persze egy nagy marék tortilla chipset, kicsit feltúrbóztuk és máris létrejött az egyik legjobb füstös-sajtos-chilis buli nasi.
3-2-1 St. Louis sertésoldalasEz az egyszerű, ráadásul könnyedén megjegyezhető módszer tökéletesen puha és szaftos oldalast eredményez, amelyek azonnal leválnak a csontról.

Hozzávalók

Hozzávalók - pizzatészta:
 150 ml meleg víz 40-45℃
 210 g pizza liszt
 2,50 teáskanál száraz élesztő
 ½ teáskanál kristálycukor
 1 teáskanál
 1 evőkanál olaj
Hozzávalók - feltétek:
 35 g kukoricadara
 1 darab nagy grillezett portobello gomba szeletelve
 100 g ecetes articsókalecsepegtetve és felvágva
 200 g reszelt sajt
 50 g parmezán sajt
 ízlés szerint fokhagyma
 60 ml olívaolaj
 ízlés szerint chili paprika

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagy üvegtálban keverjük össze a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk állni, amíg a keverék el nem kezd habosodni, vagyis körülbelül 10 percig.

2

A tésztakeverőgép táljában keverjünk össze a liszt, a cukrot és a sót. A lisztből 30-40 grammot érdemes külön rakni, amikor már kész lesz a tésztal.

3

Az élesztős keverékhez adjuk hozzá az olívaolajat. Alacsony sebességű keverés mellett lassan öntsük a folyadékot a száraz hozzávalókhoz, miközben fokozatosan növeljük a keverő sebességét, amíg teljesen össze nem állnak az alapanyagok. A tésztának ekkorra simának és nem ragadósnak kellene lennie.

4

A tésztát ezután egy lisztezett felületre borítjuk, és a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva (hogy ne ragadjon le), 5-10 perc alatt simára és golyó alakúra gyúrjuk.

5

Egy nagy tálat enyhén kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a tésztát, és forgassuk meg, hogy minden oldala bevonódjon. Takarjuk le és meleg helyen tárolva kb egy óra alatt kelesszük kétszeresére.

6

Ha készen állunk a sütésre, tegyük egy pizzakövet a grillrácsra, ha használni szeretnénk. Állítsuk a a fa pellet grillsütő hőmérsékletet 230℃-ra, és zárt fedél mellett melegítsük elő 15 percig.
Pizzakővel érdemesebb több időt rászánni a művelet, legalább 25-30 percet, hogy átforrósodjon a lap.

7

A tésztát gyúrjuk át, majd borítsuk egy lisztezett felületre, ahol nyújtsuk ki egy kb 30 cm átmérőjű körré.

8

Egyenletesen oszlassunk el kukoricalisztet a pizza lapáton. Ezután helyezzük át a tésztát a lapátra, kenjük meg olívaolajjal, tegyük rá a pirított fokhagymát, a sajtot, a portobello gombát, az articsókát, a parmezán sajtot és ízlés szerint chili paprikát.

9

Óvatosan csúsztassuk a már feltétekkel megpakolt tésztánkat a lapátról a pizzakőre. Zárjuk le a fedőt, és süssük a pizzánkat addig, amíg a széle aranybarna nem lesz, vagyis körülbelül 10-12 percig.

Jó étvágyat kívánunk!
Fatüzelésű vegetáriánus pizza
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66