Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillen sült sherrys zöldségek

Grillen sült sherrys zöldségek


sherry sült zöldség recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A fatüzelésű sült gyökérzöldségek parázslóan finomak. Tegyük őket a pellet grillbe, hogy egy olyan ízletes köretet kapjunk, amely bármilyen húst vagy főételt remekül kiegészít.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 3 darab sárgarépameghámozva, szeletelve
 2 darab egész paszternákmeghámozva, kockázva
 1 darab egész édesköményfelszeletelve
 2 darab céklanagy kockákra vágva
 4 darab sárga burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 4 darab piros héjú burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 1 darab közepes vöröshagymaszeletekre vágva
 2 darab egész fehérrépameghámozva, kockázva
 1 fej fokhagyma
 3 evőkanál olívaolaj
 120 ml Sherry likőrszáraz
 1 teáskanál szárított kakukkfű
Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Amíg felmelegszik helyezzük az apróra vágott zöldségeket egy tálba és két evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg a zöldségeket.

3

Ezután keverjük össze a száraz sherryt, 2 teáskanál zöldségekhez passzoló fűszerkeveréket és a kakukkfüvet.

4

Fogazott késsel vágjunk le egy körülbelül 1-1,5 cm-es darabot az egész fokhagyma fejének tetejéről, hogy feltárjuk a gerezdeket, miközben érintetlenül hagyjuk a héjat a gerezdek körül.

5

Tegyük a fokhagymát egy négyzet alakúr alufóliára, locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal, fűszerezzük némi sóval és borssal, majd lazán hajtsuk fel a fóliát és csavarjuk meg a fokhagyma tetejénél, hogy körbezárjuk. Tegyük ezt is a többi zöldség mellé a tepsire.

6

A zöldségeket időnként megkeverve sütjük, amíg meg nem puhulnak és pirulni kezdenek, vagyis körülbelül 60-90 percig.

7

Csomagoljuk ki a fokhagymát, és nyomjuk rá a megpuhult fokhagymagerezdeket a zöldségekre, majd keverjük jól össze a zöldségekkel. Dobjuk ki a fokhagyma papírszerű héját. Azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban mexikói babos csirkét, avagy hagymás babot készít csirkével, teszi mindezt nagy szeretettel. Szoky nem kevesebb állít, minthogy ez egy bakancslistás étel, így mindenképp ki kell próbáljátok!
Chili DogA Fald Fel! csapata egy igazán pikáns és szaftos HOT DOG receptet hozott el nektek! A ketchup, mustár, majonézen túl is van élet, hát még milyen! Grill, füst, ropogós virsli, szalonna, chili! Ilyen a mi egyik kedvenc street foodunk!
Reggeli kiadós bagel szendvicsTojás, bacon, sajt bagelben. Ezzel a grillen készült reggelivel biztosan jól indul a nap. Az álmoskönyv szerint egy kávéval kiegészítve pedig egész napra jók lesznek a kilátásaink.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 darab sárgarépameghámozva, szeletelve
 2 darab egész paszternákmeghámozva, kockázva
 1 darab egész édesköményfelszeletelve
 2 darab céklanagy kockákra vágva
 4 darab sárga burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 4 darab piros héjú burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 1 darab közepes vöröshagymaszeletekre vágva
 2 darab egész fehérrépameghámozva, kockázva
 1 fej fokhagyma
 3 evőkanál olívaolaj
 120 ml Sherry likőrszáraz
 1 teáskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Amíg felmelegszik helyezzük az apróra vágott zöldségeket egy tálba és két evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg a zöldségeket.

3

Ezután keverjük össze a száraz sherryt, 2 teáskanál zöldségekhez passzoló fűszerkeveréket és a kakukkfüvet.

4

Fogazott késsel vágjunk le egy körülbelül 1-1,5 cm-es darabot az egész fokhagyma fejének tetejéről, hogy feltárjuk a gerezdeket, miközben érintetlenül hagyjuk a héjat a gerezdek körül.

5

Tegyük a fokhagymát egy négyzet alakúr alufóliára, locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal, fűszerezzük némi sóval és borssal, majd lazán hajtsuk fel a fóliát és csavarjuk meg a fokhagyma tetejénél, hogy körbezárjuk. Tegyük ezt is a többi zöldség mellé a tepsire.

6

A zöldségeket időnként megkeverve sütjük, amíg meg nem puhulnak és pirulni kezdenek, vagyis körülbelül 60-90 percig.

7

Csomagoljuk ki a fokhagymát, és nyomjuk rá a megpuhult fokhagymagerezdeket a zöldségekre, majd keverjük jól össze a zöldségekkel. Dobjuk ki a fokhagyma papírszerű héját. Azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillen sült sherrys zöldségek
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66