Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Oldalas fűszeres-mandarinos bevonattal

Oldalas fűszeres-mandarinos bevonattal


sertésoldalas mandarin ázsiai recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kis ázsiai hangulatot adtunk a népszerű 3-2-1 módszerhez. Ezeknek az oldalasoknak nagyszerű ízük van és mindig ütősek.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 20 perc
Hozzávalók:
 3 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 3 evőkanál sárga mustár
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 235 g méz
 300 g barna cukor
 500 ml cukros kóla
 350 ml mandarin narancsszósz
 1 teáskanál szezámolaj
 1 teáskanál szójaszósz
 1 teáskanál fokhagyma por
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze Worcestershire szószt és sárga mustárt. Kenjük be a húsok mindkét oldalát a keverékkel és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, majd füstöljük így 3 órán keresztül.

3

3 óra után távolítsuk el a húsokat a fa pellet grillsütőből és helyezzük őket egy alufóliás tepsibe.

4

Öntsünk mézet az oldalasokra, majd szórjuk meg barna cukorral és Milestone66 Red sertéshús fűszerkeverékkel. Végül - a fűszerrétegre vigyázva - cukros kólával is spricceljük át alaposan, illetve alá is önthetünk belőle.

5

Fedjük le a húst fóliával és növeljük a pellet grill hőmérsékletét 135℃-ra. Süssük az oldalasokat további 2 órán keresztül.

6

Távolítsuk el a fólia csomagolást, miközben a grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra növeljük.

7

Egy külön tálban keverjünk össze mandarinszószt, szezámolajat, szójaszószt és fokhagymaport.

8

Vegyük ki a húst a fóliás tepsiről és kenjük meg őket ezzel a mázzal, majd húsos oldallal lefelé helyezzük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra 8-10 percre.

9

Végül vegyük ki a húsokat ismét a grillsütőből és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Málnás chipotle sertésbordaA barbecuezás egyik legfinomabb alapanyaga a sertésborda, amit most egy különleges málnás chipotle bbq rubbal kentünk be és dobtunk pellet okosgrillre.
Grillkolbászos mediterrán raguAz olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.
Reggeli Okosgrillen: tojás, sajt, bacon SPG-velTojással, baconnel, sajttal, Milestone66 SPG-vel és egy csipet okos füsttel egy király reggeli recept érkezik, bemutatva, hogy fa pellet grillsütőn mennyire egyszerű percek alatt összedobni egy laktató finomságot.
Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszerNincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 3 evőkanál sárga mustár
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 235 g méz
 300 g barna cukor
 500 ml cukros kóla
 350 ml mandarin narancsszósz
 1 teáskanál szezámolaj
 1 teáskanál szójaszósz
 1 teáskanál fokhagyma por
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze Worcestershire szószt és sárga mustárt. Kenjük be a húsok mindkét oldalát a keverékkel és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, majd füstöljük így 3 órán keresztül.

3

3 óra után távolítsuk el a húsokat a fa pellet grillsütőből és helyezzük őket egy alufóliás tepsibe.

4

Öntsünk mézet az oldalasokra, majd szórjuk meg barna cukorral és Milestone66 Red sertéshús fűszerkeverékkel. Végül - a fűszerrétegre vigyázva - cukros kólával is spricceljük át alaposan, illetve alá is önthetünk belőle.

5

Fedjük le a húst fóliával és növeljük a pellet grill hőmérsékletét 135℃-ra. Süssük az oldalasokat további 2 órán keresztül.

6

Távolítsuk el a fólia csomagolást, miközben a grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra növeljük.

7

Egy külön tálban keverjünk össze mandarinszószt, szezámolajat, szójaszószt és fokhagymaport.

8

Vegyük ki a húst a fóliás tepsiről és kenjük meg őket ezzel a mázzal, majd húsos oldallal lefelé helyezzük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra 8-10 percre.

9

Végül vegyük ki a húsokat ismét a grillsütőből és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Oldalas fűszeres-mandarinos bevonattal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66