Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval

Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval


grillezett kukorica mézes sós recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Édes, füstös és sós grillezett kukorica mézes vajjal locsolva - ínycsiklandozó? Akkor fűtsd fel a grillsütődet és már készülhet is ez a finomság!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 6 darab főtt kukoricahéj nélkül
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g vaj, szobahőmérséklet
 100 g méz
 1 evőkanál füstölt só
 1 teáskanál fekete bors
Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre, 230℃-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Kenjük át a főtt kukoricát olajjal és tegyük közvetlenül a grillrácsra, időnként megforgatva.

3

Körülbelül 10 perc elteltével a kukorica már átsült és kívülről enyhén pirul, látszanak rajta a grillnyomok.

4

Egy mixer edényben keverjük össze a vajat és a mézet 1 percen keresztül, amíg könnyű és levegős állagú nem lesz. Kenjük meg a még meleg kukoricát. A tetejére szórjunk füstölt sót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett céklaAz egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.
Füstölt tésztasalátaMost egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.
Grillezett brokkoliDobjuk fel a brokkolit friss citromlével, fűszernövényekkel és parmezán sajttal, hogy egy frissítő nyári köretet kapjunk. A robusztus fafüst csodálatos ízűvé varázsolja a grillezett zöldségeket.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 6 darab főtt kukoricahéj nélkül
 2 evőkanál olívaolaj
 100 g vaj, szobahőmérséklet
 100 g méz
 1 evőkanál füstölt só
 1 teáskanál fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre, 230℃-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Kenjük át a főtt kukoricát olajjal és tegyük közvetlenül a grillrácsra, időnként megforgatva.

3

Körülbelül 10 perc elteltével a kukorica már átsült és kívülről enyhén pirul, látszanak rajta a grillnyomok.

4

Egy mixer edényben keverjük össze a vajat és a mézet 1 percen keresztül, amíg könnyű és levegős állagú nem lesz. Kenjük meg a még meleg kukoricát. A tetejére szórjunk füstölt sót.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett kukorica mézes vajjal és füstölt sóval
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66