Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal

Grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal


pisztráng grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

Adag4 főre
Előkészítési idő2 óraFőzési idő20 percÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab pisztráng
 1 marék friss petrezselyem
 1 marék spenót
 1 marék friss metélőhagyma
 1 marék friss citromfű
 1 darab citrom
 2 evőkanál olíva olaj
 4 gerezd fokhagyma
 só, bors
Krumplihoz:
 500 g krumpli
 1 evőkanál olíva olaj
 só, bors
 100 g bryndza
Köret:
 100 g vaj
 fél citrom leve
 só, bors
 200 g zöldbab
 50 g mandula
Elkészítés
1

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

Elsőként melegítsük elő az Okosgrillünket 240 °C -ra és a félbevágott krumplikat olívaolajjal kenjétek be majd sózzátok, borsozzátok. Összesen 45 percre lesz szükségük a rácson.

2

Ha elkészült a burgonya hagyjátok visszahűlni a sütőt 180 °C -ra és készítsétek elő a halakba kerülő tölteléket.

3

Ehhez vágjátok fel egy marék petrezselymet, spenótot, metélőhagymát és tépjetek le pár levél citromfüvet, majd egy tálban olívaolajjal kevertek össze, valamint töltsétek meg a halat citromszeletek kíséretében.

4

A pisztrángokat írdaljátok be, ahova szétnyomott fokhagymát helyezzetek, végül kenjétek meg olajjal és sózzátok, borsozzátok ezt is ízlés szerint. Rakjátok őket egy kiolajozott tepsire és 25 perc alatt gyönyörű ropogósra sülnek.

5

Végül a köretet kell elkészíteni amihez 100 gramm vajat olvasszatok fel és adjatok hozzá fél citrom levét. Forgassatok meg benne 200 gramm zöldbabot, 50 gramm mandulát és természetesen a só és a bors innen se maradjon el.

6

A vajas szószt főzzétek enyhén sűrűre, a krumplit töltsétek meg bryndzával és tálaljátok azt is a hal mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ csirkés pizzaA klasszikus paradicsomos pizzák népszerű alternatívája a BBQ-s, csirkés pizza, amelyet már pellet okosgrill is elkészíthet, a klasszikus olasz kemencés-füstös ízzel együtt!
Mézes grillcsirkeA mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!
Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemellEgy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.
Nem tréfa: Csoki burgerNe kövezzetek meg minket, de ezt az őrült amerikai receptet muszáj kipróbálni! A végeredmény egy megdöbbentően finom - és persze édes - fogás! Következzen a csoki burger.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab pisztráng
 1 marék friss petrezselyem
 1 marék spenót
 1 marék friss metélőhagyma
 1 marék friss citromfű
 1 darab citrom
 2 evőkanál olíva olaj
 4 gerezd fokhagyma
 só, bors
Krumplihoz:
 500 g krumpli
 1 evőkanál olíva olaj
 só, bors
 100 g bryndza
Köret:
 100 g vaj
 fél citrom leve
 só, bors
 200 g zöldbab
 50 g mandula

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kellemes halételt készített számotokra Ádám: grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal GMG pellet grillsütőn.

Elsőként melegítsük elő az Okosgrillünket 240 °C -ra és a félbevágott krumplikat olívaolajjal kenjétek be majd sózzátok, borsozzátok. Összesen 45 percre lesz szükségük a rácson.

2

Ha elkészült a burgonya hagyjátok visszahűlni a sütőt 180 °C -ra és készítsétek elő a halakba kerülő tölteléket.

3

Ehhez vágjátok fel egy marék petrezselymet, spenótot, metélőhagymát és tépjetek le pár levél citromfüvet, majd egy tálban olívaolajjal kevertek össze, valamint töltsétek meg a halat citromszeletek kíséretében.

4

A pisztrángokat írdaljátok be, ahova szétnyomott fokhagymát helyezzetek, végül kenjétek meg olajjal és sózzátok, borsozzátok ezt is ízlés szerint. Rakjátok őket egy kiolajozott tepsire és 25 perc alatt gyönyörű ropogósra sülnek.

5

Végül a köretet kell elkészíteni amihez 100 gramm vajat olvasszatok fel és adjatok hozzá fél citrom levét. Forgassatok meg benne 200 gramm zöldbabot, 50 gramm mandulát és természetesen a só és a bors innen se maradjon el.

6

A vajas szószt főzzétek enyhén sűrűre, a krumplit töltsétek meg bryndzával és tálaljátok azt is a hal mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Grillezett pisztráng mandulás zöldbabbal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66