Grillezett spárga prosciutto sonkába tekerve
Népszerű grillköret a spárga, amit most sós prosciutto sonkába csomagolunk, hickory fa pellet fölött grillezzük és végül balzsamos mázzal kenjük át.
A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra.
Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.
Tekerjünk egy darab prosciutto sonkát 4-5 spárgaszál köré és tegyük egy tepsire.
A spárgát locsoljuk olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és reszelt citromhéjjal.
Helyezzük a tepsit a grillrácsra, majd 5 perc elteltével óvatosan fordítsuk meg és öntsünk rá 1 evőkanál balzsamecetet.
Süssük addig, amíg a prosciutto ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 5-8 percig.
Helyezzük az átsült, elkészült spárgát egy tányérra, szórjuk meg a fenyőmaggal és csorgassuk meg egy kis balzsamecettel.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra.
Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.
Tekerjünk egy darab prosciutto sonkát 4-5 spárgaszál köré és tegyük egy tepsire.
A spárgát locsoljuk olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és reszelt citromhéjjal.
Helyezzük a tepsit a grillrácsra, majd 5 perc elteltével óvatosan fordítsuk meg és öntsünk rá 1 evőkanál balzsamecetet.
Süssük addig, amíg a prosciutto ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 5-8 percig.
Helyezzük az átsült, elkészült spárgát egy tányérra, szórjuk meg a fenyőmaggal és csorgassuk meg egy kis balzsamecettel.