Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, sós lazac vodkával

Füstölt, sós lazac vodkával


Lazac grillsütőn
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Alaszkai grizzly medvék a lazacot frissen kifogják a patakból és megeszik. Mi emberek ennél picit többre vágyunk, szeretnénk hozzáadni egy kis füstös ízt és fűszereket és ínyencként egy kis vodkával is megspékelhetjük a halat.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő1 óra 15 percÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 kg lazacfilé
 1 csésze barnacukor
 1 evőkanál őrölt fekete bors
 0,50 csésze szemcsés tengeri sós
 1 csésze vodka
Elkészítés
1

Egy kis tálban habverő segítségével keverjük össze barnacukrot, az őrölt fekete borsot, a tengeri sót és vodkát.

2

Keressünk egy zárható zacskó, esetleg egy nagyobb ételest. Öntsük bele a pácot, tegyük bele a lazacot és finoman, óvatosan kicsit masszírozzuk bele.

3

Ha ezzel a folyamattal megvagyunk tegyük a hűtőszekrénybe 2-4 órára és pihentessük.

4

A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 90°C-ra zárt fedélnél. Ha rendelkezésre áll cseresznyés pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

5

30 percig füstölje a lazacot, bőrrel lefelé.

6

Ezután növeljük a grillsütő hőmérsékletét 110 celsius fokra és (mérettől függően) további 45-60 percig folytassuk a lazac kezelését.
Növelje a grillezési hőmérsékletet 225 ℉-ra, és további 45-60 percig folytassa a lazac főzését, vagy addig, amíg a halak vastagabb részén a belső hőmérséklet eléri a 140 ℉-ot, vagy ha a hal könnyen ujjjal vagy villával nyomja.

7

Ha van maghőmérőnk, akkor addig maradjon a grillsütőben, amíg a lazac vastagabb része eléri a 70 celcius fokos belső hőmérsékletet.
Ha nincs, akkor egy villával is tesztelhetjük. Ha könnyedén szétomlik készen áll a tálalásra.

8

Az elkészült füstölt vodkás lazacot egy kis citrommal tovább ízesíthetjük (már a tányéron), illetve kapribogyóval kiegészítve is nagyon finom.
Természetesen a megmaradt vodkát szabadon felhasználhatjuk az étkezés után.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bajnok bbq marhaszegyÍme egy eredeti USA-ból importált 8 órás marhaszegy recept, ami annyira egyszerű, hogy 5 hozzávaló szükséges csak hozzá. Meg persze egy szuperokos pellet grill.
Édes-tüzes BBQ oldalasEzek a húsok édesek, tüzesek és nehezen überelhetők. Matt Pittman receptje két különböző fűszeres rubot, egy almaleves locsolást és egy édes, szaftos befejezést egyesít a BBQ oldalas tökéletességéért.
Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg lazacfilé
 1 csésze barnacukor
 1 evőkanál őrölt fekete bors
 0,50 csésze szemcsés tengeri sós
 1 csésze vodka

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis tálban habverő segítségével keverjük össze barnacukrot, az őrölt fekete borsot, a tengeri sót és vodkát.

2

Keressünk egy zárható zacskó, esetleg egy nagyobb ételest. Öntsük bele a pácot, tegyük bele a lazacot és finoman, óvatosan kicsit masszírozzuk bele.

3

Ha ezzel a folyamattal megvagyunk tegyük a hűtőszekrénybe 2-4 órára és pihentessük.

4

A fa pellet grillsütőnket állítsuk be 90°C-ra zárt fedélnél. Ha rendelkezésre áll cseresznyés pellet, akkor a plusz íz érdekében érdemes azt használni.

5

30 percig füstölje a lazacot, bőrrel lefelé.

6

Ezután növeljük a grillsütő hőmérsékletét 110 celsius fokra és (mérettől függően) további 45-60 percig folytassuk a lazac kezelését.
Növelje a grillezési hőmérsékletet 225 ℉-ra, és további 45-60 percig folytassa a lazac főzését, vagy addig, amíg a halak vastagabb részén a belső hőmérséklet eléri a 140 ℉-ot, vagy ha a hal könnyen ujjjal vagy villával nyomja.

7

Ha van maghőmérőnk, akkor addig maradjon a grillsütőben, amíg a lazac vastagabb része eléri a 70 celcius fokos belső hőmérsékletet.
Ha nincs, akkor egy villával is tesztelhetjük. Ha könnyedén szétomlik készen áll a tálalásra.

8

Az elkészült füstölt vodkás lazacot egy kis citrommal tovább ízesíthetjük (már a tányéron), illetve kapribogyóval kiegészítve is nagyon finom.
Természetesen a megmaradt vodkát szabadon felhasználhatjuk az étkezés után.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, sós lazac vodkával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66