Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett spárga prosciutto sonkába tekerve

Grillezett spárga prosciutto sonkába tekerve


prosciutto sonkába tekert spárga recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Népszerű grillköret a spárga, amit most sós prosciutto sonkába csomagolunk, hickory fa pellet fölött grillezzük és végül balzsamos mázzal kenjük át.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 2 csokor spárga
 120 g szeletelt prosciutto sonka
 olívaolaj
 
 1 darab közepes citrom
 frissen őrölt fekete bors
 2 evőkanál balzsamecet
 3 evőkanál pirított fenyőmagtálaláshoz
Elkészítés
1

A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.

3

Tekerjünk egy darab prosciutto sonkát 4-5 spárgaszál köré és tegyük egy tepsire.
A spárgát locsoljuk olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és reszelt citromhéjjal.

4

Helyezzük a tepsit a grillrácsra, majd 5 perc elteltével óvatosan fordítsuk meg és öntsünk rá 1 evőkanál balzsamecetet.

5

Süssük addig, amíg a prosciutto ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 5-8 percig.

6

Helyezzük az átsült, elkészült spárgát egy tányérra, szórjuk meg a fenyőmaggal és csorgassuk meg egy kis balzsamecettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Egyben sült BBQ fasírt, vagdaltFasírtot készíteni bbq technikával is rendkívül egyszerű, ráadásul extra finom lesz, hála a füst ínycsiklandozó aromájának. Ez a recept vagdalt és húskenyér néven is népszerű, az USA-ban csak szimplán meatloaf-nak hívják.
Croque Monsieur, az eredeti francia pirítósA francia kávézókból és bárokból származó croque monsieur egy gyors harapnivaló. Semmi extra, csak egy francia pirítós? Mutatjuk miért nem! A croque monsieur olyan melegszendvics, amelyet sonkával és sajttal készítenek és a besamelmártás teszi igazán különlegessé.
Olasz marhahúsos szendvicsEgy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 csokor spárga
 120 g szeletelt prosciutto sonka
 olívaolaj
 
 1 darab közepes citrom
 frissen őrölt fekete bors
 2 evőkanál balzsamecet
 3 evőkanál pirított fenyőmagtálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés
1

A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.

3

Tekerjünk egy darab prosciutto sonkát 4-5 spárgaszál köré és tegyük egy tepsire.
A spárgát locsoljuk olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal és reszelt citromhéjjal.

4

Helyezzük a tepsit a grillrácsra, majd 5 perc elteltével óvatosan fordítsuk meg és öntsünk rá 1 evőkanál balzsamecetet.

5

Süssük addig, amíg a prosciutto ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 5-8 percig.

6

Helyezzük az átsült, elkészült spárgát egy tányérra, szórjuk meg a fenyőmaggal és csorgassuk meg egy kis balzsamecettel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett spárga prosciutto sonkába tekerve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66