Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillkolbászos mediterrán ragu

Grillkolbászos mediterrán ragu


mediterrán zöldséges ragu grillkolbász recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 1 csomag tagliatelle tészta
 3 evőkanál olívaolaj
 1 marék petrezselyem
 1 marék friss bazsalikom
 1 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 só, bors ízlés szerint
 1 darab cukkini
 1 darab padlizsán
 1 darab répa
 1 csomag gomba
 5 darab szilva paradicsom
 3 darab kaliforniai paprika
 2 darab darabolt paradicsom konzerv
 600 g grillkolbász
 100 g reszelt parmezán
Elkészítés
1

Az első dolgunk a zöldségek előkészítése és egy megfelelő méretű edény kiválasztása volt, ebben készülhet a ragu. Fontos, hogy az elkészítésekor minden egyes lépést lassú lángon készítettünk.

2

A gombát vágjuk fel, az olívaolajat locsoljuk bele a vasedénybe és egy picit kapassuk meg, majd szedjük ki az edényből. Ezt követően pedig vágjuk fel a vöröshagymát a fokhagymát és a karikázott répát is adjuk hozzá, majd szépen lassan barnára dinszteljük le.

3

Miután felvágtuk a három kaliforniai paprikát, adjuk is hozzá. Akár nyugodtan választhattok egy színből többet is, viszont a végeredményben a színkavalkád nagyon szép több szín esetén.

4

Következhet a cukkini, a padlizsán és a paradicsom felvágása és hozzáadása. Ezt követően fogunk fűszerezni.

5

Olyan fűszernövényeket használunk, amit az olasz konyhából jó ismertek. Egy marék friss petrezselymet daraboljatok fel apróra és ezt adjátok hozzá. A friss bazsalikomot nem vágjuk, hanem tépjük és úgy adjuk hozzá a raguhoz, valamint a szokásos sót és borsot ízlés szerint.

6

Amint ezzel megvagyunk mehet is hozzá a két konzerv paradicsom és a korábban lepirított gomba is. Vizet csak akkor javaslunk, hogyha nagyon nagyon sűrű lenne a ragu. A parmezán széleit vágjuk le és szintén tegyük bele a raguba.

7

Az Okosgrillt állítsuk be 200°C-ra és a beirdalt grillkolbászokat süssük ropogósra, majd karikázzuk fel és tegyük hozzá a raguhoz.

8

Végül pedig egy igazi helyi olasz tésztát, tagliatelle tésztát főztünk ki hozzá mindössze 8 perc alatt.
Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvicsA vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!
Bacon burger borsos sajttalHa imádod a friss bors és a bacon ízét, akkor ez a burger neked készült. Szaftos burger, ráolvadt sajttal és friss őrölt borssal, ropogós bacon. Ha csak elképzeled az ízeket máris összefut a nyál a szádban! Itt az ideje felfűteni a grillsütőt és a tette mezejére lépni! A recept eredetileg borsos sajttal készült, de teszteltük frissen őrölt borssal és így is lenyűgözött az ízkavalkád.
Füstölt sajtos rakott krumpliLaktató és egyszerű, igazi magyar fogást készített GMG Davy Crockett pellet grillen a Fald fel csapata: füstölt sajtos rakott krumpli

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 csomag tagliatelle tészta
 3 evőkanál olívaolaj
 1 marék petrezselyem
 1 marék friss bazsalikom
 1 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 só, bors ízlés szerint
 1 darab cukkini
 1 darab padlizsán
 1 darab répa
 1 csomag gomba
 5 darab szilva paradicsom
 3 darab kaliforniai paprika
 2 darab darabolt paradicsom konzerv
 600 g grillkolbász
 100 g reszelt parmezán

Elkészítés

Elkészítés
1

Az első dolgunk a zöldségek előkészítése és egy megfelelő méretű edény kiválasztása volt, ebben készülhet a ragu. Fontos, hogy az elkészítésekor minden egyes lépést lassú lángon készítettünk.

2

A gombát vágjuk fel, az olívaolajat locsoljuk bele a vasedénybe és egy picit kapassuk meg, majd szedjük ki az edényből. Ezt követően pedig vágjuk fel a vöröshagymát a fokhagymát és a karikázott répát is adjuk hozzá, majd szépen lassan barnára dinszteljük le.

3

Miután felvágtuk a három kaliforniai paprikát, adjuk is hozzá. Akár nyugodtan választhattok egy színből többet is, viszont a végeredményben a színkavalkád nagyon szép több szín esetén.

4

Következhet a cukkini, a padlizsán és a paradicsom felvágása és hozzáadása. Ezt követően fogunk fűszerezni.

5

Olyan fűszernövényeket használunk, amit az olasz konyhából jó ismertek. Egy marék friss petrezselymet daraboljatok fel apróra és ezt adjátok hozzá. A friss bazsalikomot nem vágjuk, hanem tépjük és úgy adjuk hozzá a raguhoz, valamint a szokásos sót és borsot ízlés szerint.

6

Amint ezzel megvagyunk mehet is hozzá a két konzerv paradicsom és a korábban lepirított gomba is. Vizet csak akkor javaslunk, hogyha nagyon nagyon sűrű lenne a ragu. A parmezán széleit vágjuk le és szintén tegyük bele a raguba.

7

Az Okosgrillt állítsuk be 200°C-ra és a beirdalt grillkolbászokat süssük ropogósra, majd karikázzuk fel és tegyük hozzá a raguhoz.

8

Végül pedig egy igazi helyi olasz tésztát, tagliatelle tésztát főztünk ki hozzá mindössze 8 perc alatt.
Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
Grillkolbászos mediterrán ragu
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66